Nikos Apo Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8 (edited) (Έγινε μεταφορά στην ενότητα ιδιωτών. Didonis) Καλημέρα! Είμαι ιδιοκτήτης σε διαμέρισμα οχταόροφης οικοδομής (οικοδομικη αδεια 2002) με πυλωτή και 2 υπόγεια (σταθμους αυτοκινήτων). Πρόσφατα έψαξα τα σχεδια της οικοδομης και διαπίστωσα οτι τουλάχιστον στη πυλωτή και στον όροφο μου (5ος) δεν υπάρχουν υποστηλώματα σε απόσταση 10μ×15μ! Στις τομές εντωμεταξύ η πλάκα φαινεται 20 εκ. + 5 εκ. το πάτωμα-μονωση... Όλο αυτο με εχει τρομάξει λιγο. Μου φαινεται πραγματικα τεραστια αποσταση ετσι "στον αερα". Βεβαια απ οτι είδα περιμετρικα ολη η οικοδομή σχεδον έχει τοιχεια, και γωνιακά υποστηλώματα. Επισυνάπτω φώτο εναν ξυλότυπο και ελπίζω κάποιος σχετικος να μου δώσει μια απάντηση. Ευχαριστω εκ των προτέρων Edited Δεκέμβριος 8 by Didonis
Didonis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8 (edited) 17 λεπτά πριν, Nikos Apo said: .... Όλο αυτο με εχει τρομάξει λιγο..... μη τρομάζεις ιδιαίτερα. (δεν υπάρχουν πουθενά ανοίγματα δοκών 15 μέτρα αν είδα καλά αλλά πρόχειρα στο μικρό σχέδιο) Δώσε όμως και περισσότερα δεδομένα Περιοχή (αλλάζουν οι απαιτήσεις ανά την Ελλάδα) Έτος κατασκευής (και οι κανονισμοί έχουν αλλάξει) Βάλε αντί για απλή φωτογραφία Scan όλα τα σχέδια (να φανούν και οι διαστάσεις) που ανεβάζεις και βάλε και θεμελείωση. Βάλε και μια Τομή Edited Δεκέμβριος 8 by Didonis
kfil Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8 Ο μόνος αρμόδιος να κρίνει είναι ο εκπονήσας την μελέτη μηχανικός. Αν δεν τον εμπιστεύεσαι ανέθεσε την δουλειά σε άλλον (επίσημα με όλα τα απαραίτητα για την μελέτη στοιχεία ) . (αν είχες ιατρικό θέμα που σε αφορά δεν θα πήγαινες σε γιατρό; Θα ρώταγες και θα εμπιστευόσουν για την υγεία σου μέσω φόρουμ;;) 1
Nikos Apo Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8 (edited) 1 ώρα πριν, Didonis said: μη τρομάζεις ιδιαίτερα. (δεν υπάρχουν πουθενά ανοίγματα δοκών 15 μέτρα αν είδα καλά αλλά πρόχειρα στο μικρό σχέδιο) Δώσε όμως και περισσότερα δεδομένα Περιοχή (αλλάζουν οι απαιτήσεις ανά την Ελλάδα) Έτος κατασκευής (και οι κανονισμοί έχουν αλλάξει) Βάλε αντί για απλή φωτογραφία Scan όλα τα σχέδια (να φανούν και οι διαστάσεις) που ανεβάζεις και βάλε και θεμελείωση. Βάλε και μια Τομή Ευχαριστω πολύ για την άμεση απάντηση, δυστυχως δεν έχω πρόσβαση σε σκανερ αυτη τη στιγμη. Ο φοβος μου προηλθε απο μια συζητηση με εναν αρχιτεκτονα που μου ειχε αναφερει "μεγιστη αποσταση χωρις κολώνες 7x7, αλλιως μπαινει μια ειδικη πλακα παχους 25 εκατοστά και πάνω". Επομένως όταν είδα εναν οροφο 300 τ.μ χωρις κολώνα μες τη μεση λογικό ηταν να τρομάξω νομίζω... Σημ.: η μελέτη έγινε το 2002 και τότε βγηκε και η άδεια Την τομή δεν σας τη στέλνω γιατι ειναι μεγάλη και δεν θα βοηθήσει αν δε την σκανάρω. Σας επισυνάπτω το υπομνημα του ξυλότυπου καθως είναι το μόνο ευδιάκριτο σε φώτο σε αντίθεση με την τομή Edited Δεκέμβριος 8 by Nikos Apo
Didonis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8 μέγιστο άνοιγμα δοκού....τα 7 μέτρα γενικά για Αττική αλλά αν πάμε Κρήτη κάπου στα 5.... (αυτό το χωρίς κολώνες δεν το κατάλαβες σωστά και αφορούσε ανοίγματα δοκών κι εσυ κατάλαβες κολώνες) τέσπα.... Απο βδομάδα που ανοίγουν τα φωτοτυπικά με δυνατότητα σκαναρίσματος μεγάλα σχέδια τα κάνεις... (αυτά που ανεβάζεις είναι τα στάνταρ τυπικά που βάζουν) Όμωςςςςς το πιο σωστό απ όλα είναι να πας σε Τεχνικό Γραφείο Μηχανικών να τα δείτε όπως πρέπει
mikegad Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8 Διαστάσεις δεν υπάρχουν, αλλά με το μάτι δεν φαίνονται τόσο μεγάλα τα ανοίγματα (15μ;) Σε εμένα πιο πολύ μου χτυπάει στα μάτι ο 3,5μ πρόβολος και η μία πλάκα (Π5) που στηρίζεται μόνο σε δοκούς
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8 Θα συμφωνήσω με την τοποθέτηση του συναδέλφου @kfill. Δεν έχουμε καμία θέση και ειδικά σε ιδιώτη να εκφέρουμε άποψη για ένα τόσο σοβαρό θέμα-δουλειά συναδέλφου καθώς δεν έχουμε γνώση θέσης, είδους έργου και κατασκευαστικού σχεδίου. Ως πολιτικοί μηχανικοί σίγουρα μπορεί να διακρίνουμε πράγματα τα οποία ενδέχεται να χρήζουν επεξηγήσεων. Ο μόνος αρμόδιος να δώσει τις οποιεσδήποτε διευκρινιστικές απαντήσεις είναι ο μελετητής μηχανικός και ο επιβλέπων μηχανικός του έργου.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα