toposa Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8 (edited) Θέλω την βοήθειά σας, γιατί έχω κολλήσει τελείως... Έχω μία παλιά σύσταση οριζοντίου του 1960, όπως στο παρακάτω σκαρίφημα. Τώρα ο ιδιοκτήτης έχει την οριζόντια 1 και 2 και θέλει να δει τι υπόλοιπο δόμησης έχει και αν μπορεί να σηκώσει όροφο. Ενώ στη σύσταση προβλεπόταν ο αέρας άνωθεν του Α ορόφου, δεν γινόταν αναφορά για τον αέρα της οριζόντιας 1 (είχε χρήση αποθήκης τότε και για αυτό την είχαν διαχωρίσει από την οριζόντια 3). Με Σ.Δ. 3, η οριζόντια ιδιοκτησία 1 έχει υπόλοιπο δόμησης (30 τ.μ. Χ 3 - 66 τ.μ. = 24 τ.μ.) Μπορεί πιστεύτε να σηκώσει όροφο; Θα απαιτηθεί συναίνεση των άλλων οριζοντίων; Επίσης, τι γίνεται με την αναλογούσα δόμηση του υπογείου, το οποίο έτσι και αλλιώς δεν μετράει στη δόμηση; Προσφέρει δόμηση 20 τ.μ. Χ 3 = 60 τ.μ. Μπορώ να την μεταφέρω για να χτίσω στην οριζόντια 1; Σκεφτόμουν μήπως γίνει μονομερής τροποποίηση της οριζοντίου και συνένωση των οριζοντίων 1 και 2, ώστε να έχω όλα τα χιλιοστά και να χρησιμοποιήσω την οριζόντια 2 ως υπόγειο πάργκινγκ, που δεν μετράει στην δόμηση... Edited Δεκέμβριος 8 by toposa
ΘΕΟΧΑΡΗΣ Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8 αγαπητέ συνάδελφε έχεις μπερδέψει τα ποσοστα των οριζοντίων ιδιοκτησιών με την δόμηση. Πιο απλά στο σ.δ δόμησης προσμετρώνται τα τετραγωνικά (εμβαδά) και όχι το αναλογούν Η ιδιοκτησία 1 έχει υλοποιήσει δόμηση 66 τ.μ Η ιδιοκτησία 3 έχει υλοποιήσει 110 τ.μ κοκ Για τα υφιστάμενα ποσοστα συντελεστή κάλυψης και δόμησης σύμφωνα με τους όρους δόμησης της περιοχής δεν αναφέρεις τίποτε
toposa Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8 Νομίζω το ίδιο λέμε συνάδελφε. Το οικόπεδο συνολικά έχει αρκετό υπόλοιπο δόμησης. Το θέμα μου είναι το πως αυτή μοιράζεται στους αντίστοιχους ιδιοκτήτες και ποιος χτίζει τι.. Η οριζόντια 1 έχει υπόλοιπο δόμησης 24 τ.μ. (δικαιούται δόμηση 90 τ.μ. βάσει χιλιστοών, έχουν χτιστεί τα 66 τ.μ.) Η οριζόντια 2 δικαιούται δόμηση 60 τ.μ., και έχει κτισμένο υπόγειο 58 τ.μ., το οποίο όμως δεν προσμετράει στον Σ.Δ. Οπότε γιατί να χαθεί η αντίστοιχη δόμηση; Σ.Δ. 3 και κάλυψη 70% έχουμε. Το άλλο βασικό μου θέμα είναι αν μπορεί να δομηθεί ο αέρας πάνω από την οριζόντια 1, ή αν επειδή δεν έχει προβλεφθεί στην οριζόντια, μήπως θεωρείται ως κοινόχρηστος...
sdtopo Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8 Αυτά που γράφεις θα ίσχυαν αν υπήρχαν κάθετες στο οικόπεδο. Με βάση την σύσταση, όπως έχουν τα πράγματα συνήθως, για τα 66 τ.μ. αντιστοιχεί ιδιοκτησία 150 χιλ. επί του οικοπέδου όχι επί του συντελεστή δόμησης. Οπότε τα τμ και τα χιλιοστά δεν αλλάζουν ακόμα και αν υπάρχει υπόλοιπο δόμησης.
toposa Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8 Εκεί το μπερδεύω... Δηλαδή ενώ τα στο οικόπεδο υπάρχει υπόλοιπο δόμησης, δεν μπορεί να δομηθεί επιπλέον επειδή έχουν οριστεί συγκεκριμένα τετραγωνικά στη σύσταση;; Γιατί να πάνε χαμένα τα τετραγωνικά;
sdtopo Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9 Γίνεται με τροποποίηση της σύστασης και συμμετοχή του 100% των ιδιοκτητών καθ' όσον γνωρίζω.
tetris Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9 Το υπόλοιπο δόμησης, σε υπάρχουσα πολυκατοικία, είναι θεωρητικό. Η υλοποίησή του είναι τόσο πολύ προβληματική, ώστε καθίσταται αδύνατη. Ακόμη και σε συστάσεις αδόμητων, όπου δεν εξαντλούνται οι συντελεστές, δίνουμε σε κάθε οριζόντια (μόνο οροφοδιαμέρισμα, γιατί αλλιώς δεν γίνεται...) επιφάνεια μελλοντικής δόμησης για καθαρά φορολογικούς λόγους. 1
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα