apostolis apostolakis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10 (edited) Καλησπέρα, Αντιμετωπίζω μια περίπτωση αναθεώρησης άδειας, η οποία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την αλλαγή επιβλέποντα μηχανικού, και θα ήθελα τη βοήθειά σας! Ο προηγούμενος επιβλέπων είχε παραιτηθεί (δικαίως) από την επίβλεψη με αίτησή του και σχετική υ.δ στην Υδομ, σε πρώιμο στάδιο της κατασκευής, εξαιτίας παράνομων εργασιών κατεδάφισης (εκτός άδειας) που εκτελέστηκαν χωρίς τη δική του επίβλεψη. Τώρα αναλαμβάνω εγώ και προχωρώ σε αναθεώρηση για τη νομιμοποίηση αυτών των εργασιών και για την συνέχιση το έργου μπαίνω ως νέος επιβλέπων. Για τη γενική εικόνα, να σημειωθεί ότι ο προηγούμενος επιβλέπων είχε λάβει την αμοιβή του για την επίβλεψη. Λόγω προσωπικής αντιπαράθεσης μεταξύ του ιδιοκτήτη και του προηγούμενου μηχανικού, η συνεννόηση για τις απαιτήσεις του άρθρου 42, παρ. 9 του Ν. 4495/2017, σχετικά με την αλλαγή επιβλέποντα, είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Προτιμώ, εφόσον υπάρχει η δυνατότητα, να παρακάμψω τον προηγούμενο μηχανικό, καθώς και τον έλεγχο από Ελεγκτή Δόμησης, δεδομένου ότι το έργο βρίσκεται ακόμα σε στάδιο εκσκαφών ουσιαστικά. Παραθέτω το σχετικό απόσπασμα και, λόγω ανασφάλειας στην ερμηνεία του, θα ήθελα να επιβεβαιώσω ότι μπορώ πράγματι απλά να υποβάλω την τεχνική μου έκθεση ως νέος επιβλέπων, προκειμένου να πιστοποιήσω το στάδιο του έργου, χωρίς την απαίτηση πορίσματος ελεγκτή. Συμπληρωματική ερώτηση που έχει να κάνει με το σύστημα του e-adeies, είναι ότι κλικάροντας το πεδίο αλλαγής επιβλέποντος τα πεδία που ανοίγουν είναι σύμφωνα με την διαδικασία που περιγράφει το άρθρο, αλλά εφόσον εγώ επιλέγω να παρακάμψω παλιό επιβλέποντα και πόρισμα, τι κάνω, απλά ανεβάζω ξανά την τεχνική έκθεσή μου, και την αρχική δήλωση παραίτησης του παλιού επιβλέποντα? «…Αντί του πορίσματος αυτοψίας του Ελεγκτή Δόμησης, δύναται να κατατίθεται τεχνική έκθεση του νέου επιβλέποντος μηχανικού, με την οποία πιστοποιείται το στάδιο των μελετών, συμπεριλαμβανομένης της φωτογραφικής απεικόνισης, καθώς και η ορθή εφαρμογή των εγκεκριμένων μελετών του έργου, προκειμένου να αναληφθεί η επίβλεψη για τα επόμενα στάδια. Στην περίπτωση αυτή καταβάλλεται στον μηχανικό, που έχει αντικατασταθεί, το σύνολο της συμφωνηθείσας αμοιβής επίβλεψης, ανεξαρτήτως του σταδίου των εργασιών.» Ευχαριστώ!!! Παρατήρηση. Μη ανοίγεις το ίδιο θέμα και κείμενο 2 φορές για να μη κλειδώσουν όλα. Το παρόν κλειδώνει. Didonis Edited Δεκέμβριος 10 by Didonis
Recommended Posts