tetris Δημοσιεύτηκε Wednesday at 03:18 μμ Δημοσιεύτηκε Wednesday at 03:18 μμ 5 ώρες πριν, ponireas said: Για αρχή ένα γιαούρτωμα στους ΣΤΕάδες για να μάθουν πριν μιλήσουν να βουτάνε την γλώσσα τους στο μυαλό τους Γιαούρτωμα ναι, αλλά όχι εκεί. Αυτοί έκαναν τη δουλειά τους όπως ορίζει το Σύνταγμα. Το ανάθεμα να πέσει σε αυτούς που νομοθετούν με το μυαλό στην τσέπη τους... 1
harriszante Δημοσιεύτηκε Wednesday at 03:35 μμ Δημοσιεύτηκε Wednesday at 03:35 μμ (edited) 1 ώρα πριν, kan62 said: Θα τον ενημερώσεις για τα δυσμενή που ήδη έγιναν και θα του πεις να περιμένει να μάθει τις ακριβείς συνέπειες, όπως όλοι μας, μάλλον στο δεύτερο 15/μερο του Ιανουαρίου. Μέχρι τότε και οι δύο θα μπορούσατε να κάνετε κάποια σχόλια στην ανοικτή διαβούλευση ... κακό δεν κάνουν. Το θέατρο του παραλόγου βγάζοντας στην σέντρα τον επαγγελματία μηχανικό καθώς εμείς καλούμαστε να βγάλουμε τα κάστανα απο την φωτιά. (+ τις αναπάντεχες λήξεις για τις υπό κτηματογράφηση περιοχές που δεν εχουμε μέχρι και σήμερα σαφή ημερομηνία λήξης) Ηδη σήμερα τελειώσα τα στατικά και τα μηχανολογικά για 2όροφο κτήριο με σοφίτα (εντός οικισμού), τι θα πω στον πελάτη ότι ξέρεις δεν ήμουν σωστά πληροφορημένος ή δεν προέβλεψα τι θα γίνει με το ΣΤΕ? Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα όταν πριν από ενα μήνα μετά από δική μου προτροπή (και δικό μου χρηματικό όφελος) του έριξα την ιδέα της σοφίτας για μπόνους μ2 στην οικοδομή του και συμφωνησε. Αναφορικά με την διαβούλευση, εχω την πεποίθηση ότι οι τελευταίοι που θα ακουστούμε είμαστε εμείς οι μηχανικοί ..όπως πάντα. Edited Wednesday at 03:37 μμ by harriszante
tetris Δημοσιεύτηκε Wednesday at 03:52 μμ Δημοσιεύτηκε Wednesday at 03:52 μμ Κάποια στιγμή θα πρέπει να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας. Η πρότασή σου περιείχε ρίσκο μιας και γνώριζες το σκηνικό. Συνεπώς, θα επικαλεστείς την απόφαση του ΣτΕ για να δικαιολογηθείς και θα ξανακάνεις τις μελέτες. Όσο για τις ημερομηνίες λήξης του Κτηματολογίου, ήταν γνωστές από καιρό.
harriszante Δημοσιεύτηκε Wednesday at 04:03 μμ Δημοσιεύτηκε Wednesday at 04:03 μμ 4 λεπτά πριν, tetris said: Κάποια στιγμή θα πρέπει να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας. Η πρότασή σου περιείχε ρίσκο μιας και γνώριζες το σκηνικό. Συνεπώς, θα επικαλεστείς την απόφαση του ΣτΕ για να δικαιολογηθείς και θα ξανακάνεις τις μελέτες. Όσο για τις ημερομηνίες λήξης του Κτηματολογίου, ήταν γνωστές από καιρό. δυστυχώς δεν γνώριζα, μεγάλο ποσοστό δεν γνώριζε. δεν είμαι μηχανικός που ζω και εργάζομαι σε μεγάλο αστικο κέντρο για να εχω πιάσει τα συγκεκριμένα bonus απο τα μαλλιά ούτε κατασκευαστής πολυκατοικιών, ελάχιστες οι περιπτωσεις στο γραφείο μου με σοφίτες και εξώστες, τα τελευταία 3-4 χρόνια άρχισε να μαθαίνει ο κόσμος τι εστί σοφίτα και τι εστί εσωτερικός εξώστης και τι γίνεται με αυτα. Οσο για το κτηματολόγιο ας το συζητήσουμε άλλη φορα.
loser Δημοσιεύτηκε Wednesday at 08:55 μμ Δημοσιεύτηκε Wednesday at 08:55 μμ (edited) Η Σοφίτα νομίζω δεν συμπεριλαμβάνεται στις αποφάσεις ΣτΕ . Βασικά η αγορά θα παγώσει μέχρι να ξεκουνηθεί το υπουργείο . Edited Wednesday at 10:10 μμ by loser
Apollon Δημοσιεύτηκε Wednesday at 10:18 μμ Δημοσιεύτηκε Wednesday at 10:18 μμ 6 hours ago, tetris said: Κάποια στιγμή θα πρέπει να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας. Η πρότασή σου περιείχε ρίσκο μιας και γνώριζες το σκηνικό. Συνεπώς, θα επικαλεστείς την απόφαση του ΣτΕ για να δικαιολογηθείς και θα ξανακάνεις τις μελέτες. Όσο για τις ημερομηνίες λήξης του Κτηματολογίου, ήταν γνωστές από κα Δεν υπάρχουν ευθύνες. Δεν υπήρχε ρίσκο, δεν γνωρίζαμε κανένα σκηνικό. Ίσως το μόνο σκηνικό ήταν, τρέχα να προλάβεις. Αυτό νοείται ως ρίσκο δηλαδή...; Ο μόνος υπαίτιος εδω είναι το Κράτος που θέσπισε ένα αντισυνταγματικό (κατά τα λεγόμενα) νόμο. Λογικές, φταιμε όλοι, όλοι μαζί τα φάγαμε δεν θα πρέπει να υπερισχυσουν. Απλά it is what it is. Όσο για το Κτηματολόγιο, προφανώς όταν ο υπουργός δίνει 300 παρατάσεις για τον εαυτό του και τους ανάδοχους είναι όλα καλά, μετά όμως οι ημερομηνίες λήξης ήταν γνωστές. Δηλαδή τι ρήτρες πρέπει να ζητήσουν οι πολίτες κανονικά από το κράτος/ανάδοχους για την καθυστέρηση, γιατί εγώ ήξερα 1χρονο (περίπου) συλλογή δηλώσεων και μετά σε ένα χρόνο ανάρτηση (και όχι σε 5). Μέσα σε 5 χρόνια έχω κάνει τις μεταβιβάσεις μου, γονικές παροχές κληρονομιές και ξανά πληρώνω τα 35ευρα. Γιατί; Όλα καλώς... για μερικούς. 1 1
tetris Δημοσιεύτηκε yesterday at 06:31 πμ Δημοσιεύτηκε yesterday at 06:31 πμ 14 ώρες πριν, harriszante said: .. δεν είμαι μηχανικός που ζω και εργάζομαι σε μεγάλο αστικο κέντρο για να εχω πιάσει τα συγκεκριμένα bonus απο τα μαλλιά Κι εγώ σε επαρχία είμαι. Ούτε έχω ασχοληθεί ποτέ με σντιπαροχές κλπ. Και είμαι "αποστρατευμένος". Παρ' όλα αυτά, παρακολουθώ τις εξελίξεις μέσω του φόρουμ. Εδώ κι ένα χρόνοι περίπου, (από την απόφαση για κοκοματ) στο φόρουμ γίνονται συζητήσεις και αντιπαραθέσεις (ενίοτε έντονες) για το συγκεκριμένο θέμα, και ήταν βέβαιο ότι καποια στιγμή θα "σκάσει". 8 ώρες πριν, Apollon said: Δεν υπάρχουν ευθύνες. Δεν υπήρχε ρίσκο, δεν γνωρίζαμε κανένα σκηνικό. Ίσως το μόνο σκηνικό ήταν, τρέχα να προλάβεις. Αυτό νοείται ως ρίσκο δηλαδή...; Το "τρέχα να προλάβεις" σημαίνει γνώση του προβλήματος. Άρα... Ο μόνος υπαίτιος εδω είναι το Κράτος που θέσπισε ένα αντισυνταγματικό (κατά τα λεγόμενα) νόμο. Συμφωνώ, αλλά μην το παίζουμε αθώες περιστερές τη στιγμή που το Σύμπαν (των μηχανικών, και όχι μόνο) έχει βουίξει... Λογικές, φταιμε όλοι, όλοι μαζί τα φάγαμε δεν θα πρέπει να υπερισχυσουν. Η έκφραση αυτή έχει παρεξηγηθεί. Απλώς σήμαινε (και σημαίνει) ότι τη στιγμή που κάποιοι έτρωγαν με χρυσά κουτάλια, οι υπόλοιποι βολευόντουσαν με τα ψίχουλα που έπεφταν από το τραπέζι. Και ως γνωστόν, όταν τρώμε δεν μιλάμε. Συνεπώς, ακόμη και η σιωπή είναι συμμετοχή.
BAS Δημοσιεύτηκε yesterday at 07:11 πμ Δημοσιεύτηκε yesterday at 07:11 πμ Οι δικαστές γενικώς διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλον. Ερμηνεύουν τους νόμους συχνά με πολιτική ματιά, να μην πω με κομματική, αλλά και με προσωπικές εμμονές. Συνταξιούχοι έχουν κάνει ομάδα με κεφαλαιοκρατική αρωγή και το παίζουν αυτόκλητοι προστάτες του περιβάλλοντος, αυτό είναι ο ορισμός της ιδεοληπτικής εμμονής. Το ότι τους προβάλλουν τα μμε είναι περίεργο, ή και κάπως βαρύτερο. Ετσι λοιπόν ας δούμε κάποια σημεία που ενώ παρίσταναν ότι προστάτευαν το περιβάλλον, στην ουσία επέτρεψαν να εκλυθούν εκατομμύρια τόνοι ρύπων στην ατμόσφαιρα της Αθήνας. Περιφερειακή Υμηττού. Καθυστέρηση 5 τουλάχιστον χρόνων. Μεσογείων και Κηφισίας σε μόνιμο μποτιλιάρισμα. Επέκταση Λεωφόρου Κύμης. Είμαστε ήδη στον 2ο χρόνο για ένα έργο 3 χλμ που θα γίνει κατά το ήμισυ υπόγειο και οι λαϊκιστές δήμαρχοι, θέλουν να γίνει ολόκληρο για το οποίο δεν θα υπάρχουν λεφτά. Μέχρι τότε Αττική οδός, Περιφερειακή Υμηττού, Κηφισίας, Μαρούσι, Πεύκη, Χαλάνδρι, Αγία Παρασκευή, Γέρακας, Μελίσσια, Νέο Ηράκλειο και Νέα Ιωνία, επηρεάζονται από το μποτιλιάρισμα της Αττικής οδόύ που ξεκινάει από την Μεταμόρφωση, ενίοτε και από το Μενίδι στα δυτικά και φτάνει μέχρι τον Γέρακα, ενίοτε μέχρι το Πικέρμι στα ανατολικά και μέχρι τον κόμβο Αγίας Παρασκευής στην Περιφερειακή Υμηττού. Το ότι ανακάλυψαν έναν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ νόμο ως εντελώς αντισυνταγματικό 12 χρόνια μετά την ισχύ του, θα πρέπει αρχικά να βρεθεί τρόπος να γίνεται διαφορετικά ο "έλεγχος" συνταγματικότητας, ή ίσως να σοβαρευτούν τα κόμματα και να αλλάξουν αυτό το περιβόητο άρθρο 24 του Συντάγματος σε σαφή διάταξη που δεν θα επιτρέπει ερμηνείες και ιδεοληψίες τυχαίων υπαλλήλων, άντε λειτουργών για να μην αισθανθούν άσχημα... Δεν μπορεί η χώρα να είναι έρμαιο τέτοιων διαδικασιών. Εχουμε όμως κάποιες διαφοροποιήσεις σε σχέση με το παρελθόν, που θίγονταν οι γνωστοί κατασκευαστικοί όμιλοι των ΔΕ, γνωστοί όλοι μεταξύ τους, ή όπως είχε γίνει με τον ΓΟΚ/85 που επίσης είχε βγεί αντισυνταγματικός ως προς την θέση του κτιρίου στο οικόπεδο, που τότε την πλήρωναν διάφοροι μικρομεσαίοι κατασκευαστές που ήταν αδιάφοροι στο κύκλωμα της εξουσίας και ανήμποροι να αντιδράσουν. Τώρα θίγονται τεράστιοι όμιλοι του εξωτερικού, που προφανώς θα πάνε το ζήτημα για τις αποζημιώσεις στο εξωτερικό, υπάρχει περίπτωση να θιχτεί και το Ελληνικό και εκεί θα ήθελα να εμφανιστεί ένα κόμμα, που να ζητάει από όλη αυτή την παρέα που παίζει κοντρίτσες πάνω στην πλάτη μας, να πληρώσουν οι ίδιοι από την τσεπούλα τους το κόστος των αποζημιώσεων. Θα το ψηφίσουμε όλοι. 2
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα