torter10 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12 2 minutes ago, astrah said: Πως ακριβώς θίγεστε? Με απόκρυψη όλης της θέας και του ορίζοντά μου, καθώς το κτίριο θα είναι πολύ ψηλότερο από το δικό μου που έχει εξαντλήσει τον συντελεστή δόμησης.
torter10 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12 23 minutes ago, ΙΑΣΟΝΑΣ said: Να στραφείτε άμεσα νομικά εναντίον της κατασκευάστριας εταιρίας και του ιδιοκτήτη του οικοπέδου, ζητώντας ταυτοχρόνως και ασφαλιστικά μέτρα. Ο δικηγόρος σας γνωρίζει καλύτερα.... Συμπαρασύρετε μαζί σας και όσους γείτονες μπορείτε! Όλα τα υπόλοιπα είναι "φιοριτούρες" για να είχαμε να λέγαμε.... Σας ευχαριστώ για την απάντηση. Έχω ήδη προχωρήσει σε καταγγελία στην πολεοδομία, καθώς και μόνο η μη ανάρτηση αδείας είναι παράπτωμα. Συγκεντρώνω και αποδεικτικά στοιχεία και θα επικοινωνήσω και με δικηγόρο. Απλά πρέπει να οριστεί επιτέλους τι εννοούν με την έννοια "έναρξη εργασιών". Είναι απλά το να μπουν στο οικόπεδο και να πάνε τα χώματα βόλτα ή απαιτείται φερών οργανισμός;
astrah Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12 27 minutes ago, torter10 said: Με απόκρυψη όλης της θέας και του ορίζοντά μου το δικό σας κτίριο αποκρύπτει την θέα και τον ορίζοντα σε άλλο κτίριο ....? Σε κάθε περίπτωση φαντάζομαι πως η αποτροπή ανέγεργης του νέου κτιρίου είναι μάλλον αδύνατη... Η κατασκευή θα γίνει έστω και αν μειωθεί το ύψος του, και με αυτό πρέπει να συμβιβαστείτε...
torter10 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12 Just now, astrah said: το δικό σας κτίριο αποκρύπτει την θέα και τον ορίζοντα σε άλλο κτίριο ....? Σε κάθε περίπτωση φαντάζομαι πως η αποτροπή ανέγεργης του νέου κτιρίου είναι μάλλον αδύνατη... Η κατασκευή θα γίνει έστω και αν μειωθεί το ύψος του, και με αυτό πρέπει να συμβιβαστείτε... Όχι δεν θα το έλεγα ότι εμποδίζει κάποιον το δικό μου κτίριο, αλλά μιλάμε και για ένα κτίριο που υπάρχει εδώ και 30 χρόνια και χτίστηκε νόμιμα. Δεν έχω πρόβλημα με την κατασκευή του άλλου κτιρίου. Το πρόβλημα μου αφορά το τεράστιο ύψος του και το γεγονός ότι πλέον τα μπόνους καταργήθηκαν και δεν πρέπει να χτιστεί με βάση αυτά, επομένως είναι παράνομο.
astrah Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12 οκ... Πάντως παρόνομο δεν είναι.. Φαντάζομαι νόμιμη άδεια έχει και αυτό, που εκδόθηκε βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας την ημερομηνία υποβολής της αίτησης έκδοσης της άδειας δόμησης. Σε κάθε περίπτωση, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να περιμένουν τις λεπτομέριες του τρόπου εφαρμογής της απόφασης του ΣΤΕ...
tetris Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12 1. Από πότε η ηλικία ενός κτιρίου αποτελεί απόδειξη νομιμότητας? 2. Αν δεν γνωρίζουμε τη μελέτη (άδεια), πώς είμαστε σίγουροι ότι θα κατασκευαστεί παράνομο κτίσμα? 3. Δυστυχώς, η νοοτροπία του "δεν είμαι ρατσιστής, αλλά δεν γουστάρω μαύρους στη γειτονιά μου" είναι πολύ διαδεδομένη 1 1
torter10 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12 Just now, tetris said: 1. Από πότε η ηλικία ενός κτιρίου αποτελεί απόδειξη νομιμότητας? 2. Αν δεν γνωρίζουμε τη μελέτη (άδεια), πώς είμαστε σίγουροι ότι θα κατασκευαστεί παράνομο κτίσμα? 3. Δυστυχώς, η νοοτροπία του "δεν είμαι ρατσιστής, αλλά δεν γουστάρω μαύρους στη γειτονιά μου" είναι πολύ διαδεδομένη 1. Νομίζω το αν είναι νόμιμο το κτίριο μου είναι άσχετο με το θέμα 2. Έχω βρει ήδη online την άδεια του κτιρίου που χτίζεται και χρησιμοποιεί τα μπόνους του ΝΟΚ 3. Καλό είναι να μη χρησιμοποιείτε βαρείς χαρακτηρισμούς για ανθρώπους που δεν ξέρετε
BAS Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12 Καθόλου άσχετο δεν είναι, γιατί αν εσείς έχετε υπερβεί τον νόμιμο ΣΔ με αυθαίρετα και κλείνοντας ημιυπαίθριους, πως θα ζητήσετε από τον άλλον να μην χτίσει και αυτός παραπάνω ?
torter10 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12 1 minute ago, BAS said: Καθόλου άσχετο δεν είναι, γιατί αν εσείς έχετε υπερβεί τον νόμιμο ΣΔ με αυθαίρετα και κλείνοντας ημιυπαίθριους, πως θα ζητήσετε από τον άλλον να μην χτίσει και αυτός παραπάνω ? Ελάτε να ελέγξετε το κτίριο αν θέλετε κύριε. Είναι δυνατόν να μου λέτε σε θέμα όπου ρωτάω μια γνώμη για μία ουσιαστικά βέβαιη παράβαση που πάει να συντελεστεί, ότι το δικό μου κτίριο είναι παράνομο, χωρίς να ξέρετε το κτίριο; Εγώ σας λέω οτι εκδόθηκε άδεια βάσει των μπόνους του ΝΟΚ που καταργήθηκαν. Τι σχέση έχει με το δικό μου κτίριο αυτό; Ή μήπως απλά θίγεστε προσωπικά από αυτή την απόφαση του ΣτΕ και βγάζετε "χολή" σε εμένα;
BAS Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12 Προσωπικά δεν θίγομαι, από την απόφαση του ΣτΕ. Την χολή την έχουν μονοπώλιο άλλοι. Αλλά όταν γράφετε ότι θα χτίσει με μπόνους, δηλαδή πάνω από τον συντελεστή δόμησης που έχει η περιοχή και όταν άλλοι έχουν ήδη χτίσει πάνω από τον συντελεστή και έχουν τακτοποιήσει με νόμους των αυθαιρέτων οι οποίοι επίσης έχουν κριθεί αντισυνταγματικοί και αυτοί οι αυθαίρετοι πιθανόν να είναι οι ίδιοι που διαμαρτύρονται, υπάρχει προφανώς ένα ζήτημα που ξεκινάει ως ηθικό, αλλά στην πορεία μπορεί να γίνει και νομικό. Οπότε ας το έχετε στο νου σας. Αν στο κτίριο σας δεν έχετε αυθαιρεσίες, τότε δεν έχετε να φοβάστε τίποτα. Μόνο και μόνο ότι αναφέρεστε στο οικόπεδο του άλλου, ότι "έχει φυτά και κήπο" , δείχνει ότι σας ενοχλεί που είχατε έναν κήπο τζάμπα και τώρα θα γίνει κατοικία, ενώ προφανώς πριν 30 χρόνια και το δικό σας οικόπεδο είχε φυτά και κήπο και ενοχλήσατε κάποιους.... Είναι κλασσικό φαινόμενο στην Ελλάδα να σκεφτόμαστε με πολύ στενό τρόπο το ατομικό μας συμφέρον. Χωρίς να αναφέρομαι σε εσάς αφού δεν σας γνωρίζω, αλλά μου έχει τύχει πολλές φορές. Τώρα για το οικόπεδο απέναντι, η άδεια είναι ακόμα νόμιμη, μέχρι να ξεκαθαρίσει ο νόμος τι σημαίνει ότι έχει ξεκινήσει η ανέγερση. Παράδειγμα έχουμε παλαιά οικοδομή που την κατεδαφίζουμε, δίπλα έχουμε άλλη παλαιά οικοδομή που πρέπει να την στηρίξουμε, έχουμε νερά στο υπέδαφος που πρέπει να κάνουμε το ανάλογο έργο και έχουμε και την αρχαιολογία που είναι παρούσα στις εκσκαφές και η εκσκαφή γίνεται με αργό ρυθμό ενίοτε με την χρήση εργατών και λιγότερο μηχανήματος. Οταν φτάσει να ρίξει την θεμελίωση θα έχει ξοδέψει πάνω από 100000 ευρώ. Αραγε θα θεωρηθεί ότι έχει ξεκινήσει, ή επειδή δεν έριξε ακόμα καθόλου μπετόν δεν έχει ξεκινήσει, αλλά οι οικοπεδούχοι δεν έχουν σπίτι να μείνουν. Καλή η θεωρία των θεωρητικών, αλλά όπως είπε και ο Μάσκ, οι άνθρωποι δεν τρώνε μακροπρόθεσμα...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα