Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα σας,

εγκατέστησα προ λίγων ημερών επώνυμο ηλιακό τριπλής ενέργειας για αντλία θερμότητας και έκτοτε, όταν ανοίγω τις μπαταρίες του μπάνιου στο ζεστό, το νερό αφρίζει αρκετά έντονα. Το άφρισμα θυμίζει Sprite και ο αφρός κρατάει 1 δευτερόλεπτο και μετά διαλύεται. Αν βάλεις το χέρι νοιώθεις ένα μικρό γαργάλημα. Αν γυρίσω τη μπαταρία στο κρύο το φαινόμενο εξαφανίζεται και το νερό είναι κανονικό, άρα αποκλείται να είναι από την πίεση του δικτύου που αναφέρουν κάποιοι στο Διαδίκτυο.

Ο τεχνικός της εταιρείας με τον οποίον μίλησα μου απέκλεισε επίσης το να έχει διαρροή γλυκόλης από το κλειστό κύκλωμα γιατί το κλειστό κύκλωμα προστατεύεται με εξαεριστηράκι 2 bar άρα η πίεση του δικτύου της ΕΥΔΑΠ είναι πάντα μεγαλύτερη, άρα αν υπήρχε διαρροή θα ήταν από την ΕΥΔΑΠ προς το κλειστό και όχι αντίστροφα. Μου είπε επίσης ότι το έχουν ακούσει κι αυτοί αυτό το φαινόμενο κάποιες φορές αλλά ειλικρινά δεν έχουν καταλάβει από τι προκαλείται, και ότι συνήθως κρατάει λίγες μέρες και εξαφανίζεται μόνο του.

Ξέρει κανείς τι συμβαίνει, από τι προκαλείται και αν είναι κάτι επικίνδυνο;

Δημοσιεύτηκε (edited)

Προφανώς υπάρχει κάποιο υπόλειμμα χημικής ουσίας στο καινούργιο Boiler, που ξεπλένεται και εξαφανίζεται.

Το επιχείρημα με το εξαεριστηράκι δεν ευσταθεί.... ανάμειξη υγρών είναι πιθανή.

Edited by antloukidis
Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα και ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

Κι εγώ αυτά φανταζόμουν αλλά ήλπιζα μήπως κάποιος ξέρει με βεβαιότητα τι συμβαίνει.

Η μόνη διαφορά που εντοπίζω μεταξύ αυτού του ηλιακού και των άλλων είναι ο πολύς χαλκός που περιέχει, δηλαδή ο μεγάλος εναλλάκτης για αντία θερμότητας. Αλλά ο χαλκός θεωρείται ιδανικό υλικό για δίκτυα ΖΝΧ οπότε δεν πάει το μυαλό μου τι σχέση μπορεί να έχει. Επίσης σε 100% χάλκινα μπόιλερ δεν έχω συναντήσει ποτέ το φαινόμενο του αφρίσματος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.