nikmak3 Δημοσιεύτηκε Tuesday at 05:37 πμ Δημοσιεύτηκε Tuesday at 05:37 πμ Χαιρετώ, έχω αγοράσει ένα σπίτι από ένα κατασκευαστή. Στο συμβόλαιο γράφει ότι το σπίτι θα είναι 186 τετραγωνικά εσωτερικου χωρου. Έφερα ένα μηχανικό και το μετρησε γιατί μου φαινόταν μικρό και εκείνος μετά από μέτρηση έβγαλε τα τετραγωνικά εσωτερικου χωρου 153 !! Και τα εξωτερικά τετραγωνικά μέτρα με την τοιχοποιια είναι όντως 186... έχω πέσει θύμα παραπλανητικης πώλησης; μου πούλησαν τα εξωτερικά τετραγωνικά σαν εσωτερικά; Θα ήθελα την βοηθεια σας
tetris Δημοσιεύτηκε Tuesday at 05:57 πμ Δημοσιεύτηκε Tuesday at 05:57 πμ Πρώτη φορά βλέπω να αναγράφεται "εσωτερικού χώρου". Η εμβαδομέτρηση του διαμερίσματος γίνεται "εξωτερικά". Αυτή, άλλωστε, η επιφάνεια αναγράφεται στον πίνακα σύστασης οριζ. ιδιοκτησιών και αυτήν οφείλει να καταγράψει ο συμβ/φος χωρίς επιθετικό προσδιορισμό. Προφανώς, πρόκειται για λάθος του συμβ/φου. 1
nikmak3 Δημοσιεύτηκε Tuesday at 07:04 πμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Tuesday at 07:04 πμ Και όμως...έχω την αίσθηση ότι έμπλεξα με απατεώνα... Δεν μιλάμε για διαμέρισμα αλλά για μονοκατοικία. Το κατάλαβα όταν ήρθαν οι μετρήσεις για τα πλακάκια και είδα ότι ήταν λιγότερες και ενώ είχα βάλει το ίδιο πλακακι σε όλο το δάπεδο... Περιμένω να τελειώσει σε ένα μήνα το παραδίδει για να του κάνω αγωγή για παραπλανητικη πώληση
Didonis Δημοσιεύτηκε Tuesday at 08:57 πμ Δημοσιεύτηκε Tuesday at 08:57 πμ όλα τα κτήρια (διαμερίσματα, μονοκατοικίες κλπ) η επιφάνεια που μετράμε ως επιφάνεια τους περιλαμβάνει πάντα και τους εξωτερικούς περιμετρικούς τοίχους.... Φυσικά επιφάνειες κατασκευής (πχ δάπεδα κ.α.) μετράμε χωρίς τους τοίχους... Οπότε ποιος είναι απατεώνας ή ποιος είναι αδαής ή άλλο θα το δείτε μόνοι σας.
tetris Δημοσιεύτηκε Tuesday at 09:10 πμ Δημοσιεύτηκε Tuesday at 09:10 πμ 2 ώρες πριν, nikmak3 said: παραπλανητικη πώληση Παραπλανητική πώληση θα ήταν το αντίθετο. Αν, δηλ., πωλούσε 186 μ² και ήταν 153. Και, πάντα, μιλάμε για μικτή επιφάνεια. Αν, παρ' όλα αυτά, επιμένεις να μπλέξεις σε μια υπόθεση που έχεις χαμένη από χέρι, it's up to you...
Aeolian Δημοσιεύτηκε Tuesday at 10:03 πμ Δημοσιεύτηκε Tuesday at 10:03 πμ 4 ώρες πριν, nikmak3 said: Στο συμβόλαιο γράφει ότι το σπίτι θα είναι 186 τετραγωνικά εσωτερικου χωρου. Αυτή είναι η μοναδική τιμή εμβαδού που αναγράφεται στο συμβόλαιο αγοράς; Πόση είναι —βάσει συμβολαίου— η επιφάνεια του σπιτιού (όχι μόνο του εσωτερικού χώρου);
nikmak3 Δημοσιεύτηκε Tuesday at 10:18 πμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Tuesday at 10:18 πμ (edited) Σας παραθέτω την φωτογραφία του τι μου έδειξε.. επισυναψε τα αρχιτεκτονική σχέδια και εγώ προχωρησα στην αγορα... Σε ερώτηση μου μικρό δεν είναι για 186 τετραγωνικά εσωτερικών χώρων; μου απάντησε το βλέπεις με τα τούβλα όταν σοβατιστει θα μεγαλώσει...σε ξεγελάνε τα τούβλα... και έτσι πρωχωρησα στην αγορά....στην πορεία ανακάλυψα αυτό που έγραψα με τα πλακάκια...εκεί μου μπήκαν ψύλλοι στα αυτιά προσέλαβα ένα μηχανικό και το μετρησε...έβγαλε ότι τα δομησημα τετραγωνικά είναι όντως 186 αλλά τα τετραγωνικά εσωτερικου χωρου 153!! Εγώ είμαι άσχετος με οικοδομές αλλά βλέποντας αυτο δεν έχω πέσει θύμα παραπλανητικης πωλησης; εγώ είμαι υποχρεωμένος να ξέρω να διαβάζω αρχιτεκτονικα σχέδια εγώ πίστεψα τα νούμερα που μου έδειξε και προχώρησα στην αγορά... Το ερώτημα είναι τα "τετραγωνικά εσωτερικου χωρου" δεν είναι αυτό που καταλαβαίνουμε όλοι τον καθαρό χώρο τον εκμεταλλευσιμο ; είναι και η τοιχοποιια; Edited Tuesday at 10:19 πμ by nikmak3
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Tuesday at 10:31 πμ Δημοσιεύτηκε Tuesday at 10:31 πμ 4 ώρες πριν, nikmak3 said: Χαιρετώ, έχω αγοράσει ένα σπίτι από ένα κατασκευαστή. Στο συμβόλαιο γράφει ότι το σπίτι θα είναι 186 τετραγωνικά εσωτερικου χωρου. Έφερα ένα μηχανικό και το μετρησε γιατί μου φαινόταν μικρό και εκείνος μετά από μέτρηση έβγαλε τα τετραγωνικά εσωτερικου χωρου 153 !! Και τα εξωτερικά τετραγωνικά μέτρα με την τοιχοποιια είναι όντως 186... έχω πέσει θύμα παραπλανητικης πώλησης; μου πούλησαν τα εξωτερικά τετραγωνικά σαν εσωτερικά; Καλημέρα. Καταρχάς διευκρίνισε αν πρόκειται για διαμέρισμα πολυκατοικίας ή μονοκατοικία σε αυτοτελές οικόπεδο ή μονοκατοικία σε τμήμα κάθετης ιδιοκτησίας. Αναφέρεις "συμβόλαιο'. Διευκρίνισε σε ποιο συμβόλαιο αναφέρονται όλα αυτά. Σε συγγραφή υποχρεώσεων; Σε σύσταση οριζόντιων; Σε σύσταση καθέτων; Είναι σημαντικό να γνωρίζεις που ερευνάς. Γενικώς, οι αναγραφείσες επιφάνειες κατοικιών αφορούν μικτές επιφάνειες και συμπεριλαμβάνουν και το πάχος εξωτερικών τοίχων.
tetris Δημοσιεύτηκε Tuesday at 03:52 μμ Δημοσιεύτηκε Tuesday at 03:52 μμ 5 ώρες πριν, nikmak3 said: εγώ πίστεψα τα νούμερα που μου έδειξε και προχώρησα στην αγορά... Αυτό δεν μπορεί να σταθεί σε κανένα δικαστήριο. Ισχύει ό,τι αναγράφεται στους τίτλους. Όπως, λοιπόν, ο αγοραστής βάζει δικηγόρο να ελέγξει την "καθαρότητα" του ακινήτου, έτσι (πρέπει να) βάζει και μηχανικό για να ελέγξει το τεχνικό (και όχι μόνο) μέρος. 1 1
nikmak3 Δημοσιεύτηκε Tuesday at 04:12 μμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Tuesday at 04:12 μμ 5 ώρες πριν, Pavlos33 said: Γενικώς, οι αναγραφείσες επιφάνειες κατοικιών αφορούν μικτές επιφάνειες και συμπεριλαμβάνουν και το πάχος εξωτερικών τοίχων. Με λίγα λόγια ισχύει αυτό που γράφεις εσύ; δηλαδή λέγοντας μου "εμβαδόν εσωτερικών χώρων " δεν είναι όπως το καταλαβαίνω εγώ μόνο το δάπεδο αλλά είναι και οι τοίχοι; Περίεργο και εάν είναι έτσι γιατί σε άλλα συμβόλαια βλέπεις " δομησιμο εμβαδόν πχ τόσο που περιλαμβάνει τους τοίχους και " ωφελιμοι χώροι τοσο ;
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα