Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σας . Ονομάζομαι Παναγιώτης και σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας από τώρα.

Μένω σε 4οροφη οικοδομή στον 2ο όροφο. απο το 1997 που αγόρασε η οικογένεια  μου το σπίτι έχουμε τζάκι .κανείς άλλος δεν είχε.

Στην φώτο που ανέβασα δείχνω την καπνοδόχο μου όπως περνάει απο τον 3ο οροφο. οπου κάποια μέρα πριν 10+ χρόνια ήρθε η γυναίκα που μένει στο διαμέρισμα αυτό και μας είπε οτι μυρίζει το σπιτι της . φυσικά φωνάξε εναν μάστορα ο πατέρας μου και το έχτισε η κατι τέτοιο , και εμπάση περιπτώση δεν είχε θέμα μετά.

Πριν περίπου ενα μήνα ήρθε ο ιδιοκτίτης του 4ου ορόφου και μου είπε οτι μυρίζει το τζάκι του. οκ του λέω κυρ.Γιώργο θα φωνάξω εναν μάστορα να το φτιάξει όπως τοτε που είχε πρόβλημα η κυρία στο 3ο. 

κατι πολύ σημαντικό είναι , οτι το 2003 οτι 4ος έκτισε τζάκι. κάτι που δεν ήξερα είναι ότι έσπασε την κολώνα μου ( βλεπετε φώτο)που περνάει μέσα απο το σπίτι του και πέρασε - έκτισε το τζάκι του πανω στην καπνοδόχο μου. οποτε τώρα που μυρίζει στο σπίτι του , ο καπνός μου περνάει μεσα απο το τζάκι του. πράγμα που σημαίνει ότι , δεν μπορώ να φωνάξω μάστορα οπως έκανα με την κυρία απο τον 3ο , αλλα μονο να αλλάξω ολη την καπνοδόχο μου (τα μπουρία) , θα πρέπει να έρθει τζακάς να σπασει το τζάκι  μου και κατεβάσει τα μπουρία τα παλία και να περάσει τα καινούρια. 550ε με είπαν τιμή.

οι ερωτήσεις μου ειναι αυτές : Μπορεί κάποιος να σπάσει τον τοίχο που περνάει η καπνοδόχος σου στο σπίτι του χωρίς να σε ρωτήσει ?

ειναι νόμινο αυτο που έκανε ο κύριος απο τον 4ο όροφο? που έκτισε το τζάκι του πανω στην δικία μου καπνοδόχο? απο τα περσίνια του φαίνεται η καπνοδόχος μου,. δεν υπάρχει ο τοίχος που βλέπετε στην φωτογραφία. 

και τέλος σε αυτές τις περιπτώσεις διαφωνίας ποιον φωνάζω? αστυνομια? μηχανικο ? αρχιτέκτονα ? ποιον

θα ήθελα να πω επίσης οτι σε καμία περίπτωση δεν θέλω να αποφύγω τις ευθύνες μου , έχει ενα μήνα που δεν ανάβω τζακι . θα πλήρώσω οποιοδηποτε κόστος και δεν θέλω να ταλαιπωρώ/ενοχλώ κανέναν. αλλα καλό θα ηταν να γνωρίζω εαν όλα έγιναν νόμιμα στην καπνοδόχο μου που περνάει απο τον 4ο.

Σας ευχαριστώ πολύ καλές γιορτές

111111.jpg

Δημοσιεύτηκε (edited)
4 ώρες πριν, neapolitis said:

...ποιον φωνάζω? αστυνομια? μηχανικο ? αρχιτέκτονα ? ποιον....

αστυνομία και άσχετη και θα δηλώσει μη αρμόδια.

• Πολιτικό Μηχανικό
  • Αρχιτέκτονα Μηχανικό

και οι 2 ειδικότητες έχουν σχετική αρμοδιότητα και είναι και οι 2 ειδικότητες Μηχανικοί.

Ενδεχόμενα όμως αν δεν βρεθεί άκρη με βάση την όποια γνωμάτευση που θα έχεις από τον συνάδερφο να χρειαστεί να πας και σε δικηγόρο αν βγει κάτι που να συμφωνεί και ο άλλος.

Αυτά.

Υ.Γ.

πήγα να κάνω το προφίλ σου ιδιώτη αλλά είδα γράφεις πέραν του Φοιτητή και το Μηχανικός.

Σπουδάζεις κάποια σχολή Μηχανικών?

Edited by Didonis
Δημοσιεύτηκε
19 ώρες πριν, Didonis said:

αστυνομία και άσχετη και θα δηλώσει μη αρμόδια.

• Πολιτικό Μηχανικό
  • Αρχιτέκτονα Μηχανικό

και οι 2 ειδικότητες έχουν σχετική αρμοδιότητα και είναι και οι 2 ειδικότητες Μηχανικοί.

Ενδεχόμενα όμως αν δεν βρεθεί άκρη με βάση την όποια γνωμάτευση που θα έχεις από τον συνάδερφο να χρειαστεί να πας και σε δικηγόρο αν βγει κάτι που να συμφωνεί και ο άλλος.

Αυτά.

Υ.Γ.

πήγα να κάνω το προφίλ σου ιδιώτη αλλά είδα γράφεις πέραν του Φοιτητή και το Μηχανικός.

Σπουδάζεις κάποια σχολή Μηχανικών?

Ευχαριστώ για την απάντηση . Είμαι δημόσιος υπάλληλος στον τομέα καθαριότητας. δεν είμαι φοιτητής. δεν σπουδάζω μηχανικός.

επιτρέπεπαι να σπάσει την κολώνα της καπνοδόχου που παιρνάει μέσα από το σπίτι του ?

μπορείτε σας παρακαλώ να μου πείτε ένας μηχανικός πώς μπορεί να με βοηθήσει ? 

Δημοσιεύτηκε

Αυτό που σας συνιστούσα είναι να βρείτε μια φιλική λύση (ακόμα και αν χρειαστεί να επιβαρυνθείς οικονομικά πολύ περισσότερο από τον ιδιοκτήτη του 4ου ορόφου) 

Μια όμοια περίπτωση που είχαμε στην πόλη μου το 2010-11 κράτησε 7-8 χρόνια με συνεχή δικαστήρια-εφετεία κλπ  και στο τέλος δικαιώθηκε ο ιδιοκτήτης του ανωτέρου διαμερίσματος

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.