Μαρτίνα Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 26 , 2024 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 26 , 2024 Καλησπέρα και καλές γιορτές Σε περίπτωση παραχώρησης αποκλειστικής χρήσης της ταράτσας, λόγω εγκατάστασης ΦΒ συστήματος: 1. Ποιος έχει κλειδί; Ο έχων την αποκλειστικότητα μόνο ή και ο διαχειριστής; 2. Μπορεί ο χώρος να νοικιαστεί, με σκοπό το ενοίκιο να μπαίνει στο αποθεματικό της πολυκατοικίας; (Η συγκεκριμένη έχει υψηλά κοινόχρηστα λόγω αντλίας που λειτουργεί στο υπόγειο, οπότε αν κάπως γινόταν μια τέτοια "ανταλλαγή" δε νομίζω να 'ναι κακή ιδέα. Βρήκα παρόμοιο τόπικ αλλά δεν κατέληξα σε συμπεράσματα για το αν είναι εφικτό.) 3. Τα ΦΒ επισπεύδουν κάποια φθορά στο χώρο γενικότερα με οποιοδήποτε τρόπο; Αν πάω να ρίξω μια ματιά στην εγκατάσταση κιόλας, τι πρέπει να προσέξω; 4. Σε αντίστοιχα Συμφωνητικά Συνιδιοκτητών τι περιλαμβάνεται συνήθως; Υπάρχει κάτι, κάποιος οδηγός που μπορώ να διαβάσω με σχετικές πληροφορίες; (Πχ, από σχετική νομοθεσία διάβασα ότι για έξοδα συντήρησης ισχύει 50-50 μεταξύ έχοντα αποκλειστικής χρήσης και υπολοίπων, και θα φροντίσω να συμπεριληφθεί στο συμφωνητικό.) 5. Οι ταράτσες φορολογούνται; Φαίνονται δηλαδή στα ΔΤ/ΔΦ/ΕΝΦΙΑ/δικαίωμα ύψους ή δε ξέρω τι άλλο; Προσπαθώ να καταλάβω σε τι πάω να μπλέξω, αλλά και τι είναι μπλεγμένο ήδη... Η κατάσταση είναι ότι λόγω πώλησης του διαμερίσματος στο οποίο αντιστοιχούν τα ΦΒ, με κάλεσαν να υπογράψω, ως συνιδιοκτήτρια. Οι άλλοι δυο συνιδιοκτήτες υπέγραψαν, ο ένας επειδή πίστευε ότι έπρεπε να τηρήσει την παλαιότερη συμφωνία και ο άλλος επειδή ήθελε να διευκολύνει. Μυστήρια πράγματα... Σημείωση, ό,τι υπογράψω θα έχει ισχύ για μια δεκαετία ακόμα, εγώ βέβαια δεν είχα γνώση ότι υπήρχαν τα ΦΒ μέχρι πριν ένα μήνα, και επειδή έχω ψιλή κυριότητα δεν έχω σχεδόν καθόλου πάρε-δώσε με το διαμέρισμα που μου ανήκει, ούτε με τους χώρους της πολυκατοικίας.
tetris Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27 , 2024 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27 , 2024 Τα ερωτήματα (εκτός, ενδεχομένως, του 3) δεν είναι τεχνικής φύσεως αλλά νομικής και φοροτεχνικής. Συνεπώς, το φόρουμ δεν είναι σε θέση να δώσει απαντήσεις.
Μαρτίνα Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27 , 2024 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27 , 2024 6 hours ago, tetris said: Τα ερωτήματα (εκτός, ενδεχομένως, του 3) δεν είναι τεχνικής φύσεως αλλά νομικής και φοροτεχνικής. Συνεπώς, το φόρουμ δεν είναι σε θέση να δώσει απαντήσεις. Δίκιο έχετε. Τριγυρίζουν όμως κάποιοι νομικοί και ίσως κάποιος συνάδελφος έχει εικόνα. Πάντως, το γενικότερο λιθαράκι σας από καθαρά μηχανική σκοπιά είναι ιδιαιτέρως εκτιμητέο! Εξάλλου, δεν είμαι σίγουρη για το τι ερωτήματα πρέπει να θέσω από αυτή τη σκοπιά. Για το 5 η απάντησή μου βέβαια ήταν απλά ένα γρήγορο τηλέφωνο στο Δήμο...
Didonis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27 , 2024 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27 , 2024 47 λεπτά πριν, Μαρτίνα said: Τριγυρίζουν όμως ..... Πολλά τριγυρίζουν και ότι βρουν ρωτάνε.... Το θέμα έχει ολοκληρωθεί και κλειδώνει
Recommended Posts