Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

Καλησπερα σε ολους. Εχω την εξής περίπτωση. Θέλω να κάνω χωρική στο τεμάχιο 045. Το τμήμα (α) θέλω να το δώσω στο τεμάχιο 035 και θέλω να πάρω το τμήμα (β) απο το 054.

Η χωρική γίνεται κυρίως επειδή έτσι όπως έχει σχεδιαστεί το τεμάχιο 045 είναι τυφλό ενώ στην πραγματικότητα υπάρχει και ο διάδρομος (β) με τον οποίο το τεμάχιο έρχεται σε επαφη με τον δρόμο απο κάτω.

Το πρόβλημα είναι οτι ακόμα και αν γίνουν οι αλλαγές που περιγράφω το 045 δεν θα ακουμπήσει στην ειδική έκταση επειδή έχει σχεδιαστεί λάθος και το τεμάχιο 054. 

Θα πρέπει τουλάχιστον το τμήμα που έχω με μολυβι γραμμοσκιασμένο να δωθεί απο το 054 στην ειδική έκταση.

Μπορώ να κάνω ταυτόχρονα λοιπόν αλλαγή και στο τεμάχιο 054 στην ίδια αίτηση η θα πρέπει να κάνω ξεχωριστή αίτηση και φακελο για το κάθε τεμάχιο?

IMG_0042.jpg

Edited by ntanos
Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά!

Αν το 054 δεν σου ανήκει, δεν δικαιούσαι να δώσεις τμήμα του στο ΕΚ.

Δημοσιεύτηκε
On 27/12/2024 at 7:26 ΜΜ, thief7710 said:

Καλησπερα σε ολους.

Πέραν του τεχνικού μέρους, είσαι σίγουρος ότι με την απόκτηση προσώπου θα έχεις οικοδομησιμότητα? Πρώτα, κι άσχετα με το Κτηματολόγιο, θα πρέπει να ελέγξεις τη νομιμότητα ύπαρξης προσώπου του β σε κοινόχρηστο χώρο (δρόμο). Κι αυτό, μόνο από τους τίτλους προκύπτει

Δημοσιεύτηκε

Αν όλα αυτά τα διάβαζα σε κάποια ανάρτηση- ερώτηση που την κάνει ένας ιδιώτης θα το καταλάβαινα. αλλά τώρα ΔΕΝ το καταλαβαίνω.....

Τι σημαίνει για 'σένα "να το δώσω" στο τάδε κομμάτι ...?? Αν το 45 είναι τυφλό θα ζητήσει νόμιμα από τον 54 μία λωρίδα "δουλείας" και το θέμα θα λυθεί. 

Τα τμήματα α & β καθώς και το βαμμένο με μολύβι έχουν σήμερα ιδιοκτήτη? Είναι ήδη δηλωμένα, από κάποιον, με το Δ1 στο κτηματολόγιο?

Δημοσιεύτηκε

nbr προσπερνώ τον προσβλητικό τόνο του μηνύματος σου (όπως προσπέρασες μάλλον και εσύ αυτά που έγραψα) και απαντώ: Εχω πελάτη τον ιδιοκτήτη του 045. Ο πελάτης έχει πρόσφατο τίτλο και τοπογραφικό. Στο κτηματολόγιο όμως η ιδιοκτησία του έχει σχεδιαστεί λάθος. Για να αποδοθεί σωστά πρέπει να δώσω το τμήμα (α) και να πάρω το τμήμα (β) από τα όμορα. Για χωρική μεταβολή στο κτηματολόγιο μιλάω. 

Angusmacgyver το 054 δεν μου ανήκει αλλά έχω την συνεργασία του ιδιοκτήτη του. Και ρωτάω αν μπορούν να γίνουν και οι δύο αλλαγές με μια αίτηση (όπου θα υπογραφούν και ο πελάτης μου και ο ιδιοκτήτης του 054) ή πρέπει να γίνουν δύο ξεχωριστές. 

Tetris το δικό μου δεν είναι άρτιο και οικοδομήσιμο έτσι κι αλλιώς αλλά ο πελάτης θέλει να φαίνεται σωστά σχεδιασμένο στο κτηματολόγιο.

Δημοσιεύτηκε

Για το 054, θα πρέπει ο ιδιοκτήτης του να ζητήσει τη χωρική μεταβολή με ξεχωριστή αίτησή του. Δε μπορεί να γίνει με την αίτηση του 045. 

Επίσης το αν το 045 βλέπει ή όχι σε ΚΑΕΚ Ειδικής Έκτασης, δεν καθορίζει τα πολεοδομικά δεδομένα (αρτιότητα/οικοδομησιμότητα). Αυτό είναι δουλειά του τοπογραφικού διαγράμματος και όχι του ΔΓΜ, και γι'αυτό τον λόγο δεν πρέπει να συγχέεται το ένα με το άλλο (μιλάω γενικά και όχι προσωπικά).

Δημοσιεύτηκε

Ναι ναι εννοείται αυτό. Απλα το να είναι σωστά (όσο γίνεται) σχεδιασμένο στο κτηματολόγιο το οικόπεδο θελουμε (αρτιότητα δεν έχουμε έτσι κι αλλιώς).

Δημοσιεύτηκε

Χρόνια σας πολλά!

Προσωπικά μου έχει τύχει να τρέξω τέτοια διαδικασία ΔΓΜ, η οποία μετά απο μερικούς μήνες έγινε αποδεκτή και διορθώθηκε ανάλογα η χωρική βάση. Συγκεκριμένα, είχα αιτηθεί την απόδοση τμήματος σε όμορο γεωτεμάχιο, το οποίο αντίστοιχα απέδιδε άλλο τμήμα προς το Δήμο (Ειδική έκταση) από την άλλη πλευρά. Η διαδικασία γενικά έγινε ως εξής:

Συνέταξα τοπογραφικό καθώς και ΔΓΜ. Στο τελευταίο, είχα συμπεριλάβει υπεύθυνη δήλωση συναίνεσης του ομόρου ιδιοκτήτη για το αποδιδόμενο τμήμα. Επίσης συνέταξα και τεχνική έκθεση για το κτηματολόγιο, στην οποία δικαιολογούσα την αιτούμενη μεταβολή (λόγω εφαρμογής τίτλων). Μετά την υποβολή της αίτησης με τα παραπάνω, το κτηματολόγιο απάντησε με εισηγητική έκθεση, συμφωνόντας με την αλλαγή. Τέλος, έγινε κοινοποίηση όλων των παραπάνω με δικαστικό επιμελητή στο Δήμο για την μεταβολή των ορίων της ειδικής έκτασης, την οποία και έκανε αποδεκτή και το θέμα ολοκληρώθηκε όπως έπρεπε, σχετικά εύκολα.

Πιστεύω ότι η περίπτωσή σου είναι πανομοιότυπη και μπορείς να την τρέξεις μόνο εσύ, αφού μπορείς να πάρεις και τη συναίνεση του ομόρου.

• Thanks 1
Δημοσιεύτηκε

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Ναι πιστεύω ότι οι περιπτώσεις είναι πολύ ίδιες! Απλά υπογραφή του όμορου πάνω στο ΔΓΜ ότι συμφωνεί με την αλλαγή είχες; Δεν είχε πχ υπογράψει και στην αίτηση;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.