giannisyao Δημοσιεύτηκε Sunday at 09:10 μμ Δημοσιεύτηκε Sunday at 09:10 μμ Καλησπέρα σε όλους. Κληρονόμησα πρόσφατα 5 στρέμματα παρατημένα αμπέλια σε αναβαθμίδες. Φέτος τα ξεριζωσα με τσαπακι.. λόγω της εγκατάλειψης οι περισσότεροι τοίχοι ξερολιθιάς που υπήρχαν έχουν γκρεμιστεί. Επειδή δεν ξέρω να χτίζω πέτρες , σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω τσιμέντο λίθους με συναζι και για τους πιο ψηλούς τοίχους να βάλω και πλέγμα...το ύψος των τοίχων κυμαίνεται από 0,7-1 μέτρο εκτός από 2-3 πεζούλες που φτάνει περίπου το 1.5 μέτρο... σημειωτέον θα φυτευθούν περί τα 110-120 δέντρα ελιάς του χρόνου , οπότε σε σχέση με τα αμπέλια θα κρατάνε πιστεύω τα νερά και τα χώματα..το κόστος να γίνουν ξανά με πέτρα είναι αρκετά παραπάνω... οποιαδήποτε συμβουλή ευπρόσδεκτη
tetris Δημοσιεύτηκε Monday at 06:06 πμ Δημοσιεύτηκε Monday at 06:06 πμ Το πρώτο που θα πρέπει να σε ενδιαφέρει είναι η ασφάλεια κι όχι το κόστος. Οι τσιμεντόλιθοι μπορεί να είναι επαρκείς έως 0.50 μ. αλλά απο εκεί και πάνω χρειάζεται οπλισμένο σκυρόδεμα ή ξερολιθιά 1
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Monday at 10:53 πμ Δημοσιεύτηκε Monday at 10:53 πμ @giannisyao Καλημέρα και χρόνια πολλά. Προσωπικά θα επέλεγα ξερολιθιά ή αν αυτό δεν γινόταν λόγω έλλειψης γνώσης ντόπιων μαστόρων, έστω λιθοδομή με τσιμεντοκονίαμα. Τα δέντρα και τα χορτάρια θα κάνουν τη δουλειά τους με το ριζικό σύστημα και θα κρατήσουν τα χώματα αλλά και την ξερολιθιά. Τσιμεντόλιθους δεν θα επέλεγα λόγω κακής αισθητικής, μη ενσωμάτωσης στο φυσικό τοπίο αλλά και διότι θα χρειαστεί να χτιστεί διπλή σειρά (πάχος 17+17+1=35 εκ) και θεμέλιο+σενάζ. Δεν ξέρω αν το κόστος είναι λιγότερο με τους τσιμεντόλιθους. Η εκτίμησή μου είναι πως δεν είναι και αν κάπου κοντά μπορεί να υπάρξει πέτρα για χτίσιμο η λιθοδομή μπορεί να έρχεται στα ίδια χρήματα. Ειδικά αν βρεθεί κάποιος που να φτιάχνει ξερολιθιές (λίγο δύσκολο βεβαίως) μπορεί να χρησιμοποιήσει ξανά και τις πέτρες που έχουν καταπέσει.
giannisyao Δημοσιεύτηκε Monday at 11:11 πμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Monday at 11:11 πμ Καλή χρονιά σε όλους και χρόνια πολλά !!! Από ότι βλέπω η λύση με τους τσιμεντολιθους δεν θα προχωρήσει ... Θα κινηθώ προς την πέτρα ήδη υπάρχουν οι πέτρες από τους γκεμισμενους τοίχους και το πολύ πολύ να προσθέσω 2 -3 φορτηγά daihatsu για συμπλήρωμα καμιά 300€ . Το ερώτημα μου ποια είναι η διαφορά ξερολιθιάς με τη λιθοδομή; Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι στην λιθοδομή υπάρχει συνδετικό υλικό (τσιμέντο για να δένει πιο καλά ο τοίχος) . Επειδή μου φαίνεται απίθανο να βρω ανθρώπους να χτίζουν ξερολιθιά ( σημειωτέον η ξερολιθιά διάβασα θέλει και μεγάλο πλάτος ) αν βάλω πέτρες και τις δέσω με τσιμέντο μια χαρά δεν θα είναι;
kfil Δημοσιεύτηκε Monday at 11:39 πμ Δημοσιεύτηκε Monday at 11:39 πμ Κανονικά θέλει και υπολογισμούς διαστάσεων (πάχη -θεμελίωση κ.λ.π ) καθώς και αποστράγγιση (αν δεν είναι ξερολιθιά) . Καλό είναι να απευθυνθείς σε μηχανικό.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα