sms Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8 (edited) Προσοχή στον υπολογισμό πληρωμένων εισφορών εφάπαξ ελεύθερων επαγγελματιών. Ο ΕΦΚΑ «χάνει» πληρωμένα χρόνια εφάπαξ Η δική μου περίπτωση: Αρχή ασφάλισης 11/1/1985, πέρας ασφάλιση 31/3/2024, έτη 39, μήνες 2, μέρες ~27 που στρογγυλεύεται (μόνο εδώ, χάριν συντομίας) σε 39 έτη και 3 μήνες ή άλλως 471 μήνες Εξάμηνο από Εξάμηνο έως και Αριθμός εξαμήνων Αποδέχεται το ΕΤΑΑ ? Αριθμός εξαμήνων λαμβανόμενος υπόψη 1985 Α 1990 Β 12 Όχι 1991 Α 1993 Β 6 ναι 6 1994 Α 1998 Β 10 όχι 1999 Α 2016 Β 36 Ναι 36 Μήνας από Μήνας έως και 2017 Ιαν 2024 Μαρ 14,5 ναι 14,5 Σύνολο εξαμήνων ασφάλισης Λαμβανομένων υπόψη 78,5 56,5 Χάνονται δηλαδή 22 εξάμηνα ή 11 έτη πληρωμένες εισφορές εφάπαξ. Έως και το 1999 Β εξάμηνο το τσμεδε χρέωνε το εφάπαξ μέσα στον ΕΛΠΠ. Βλέπε τα ειδοποιητήρια 1992 Β, 1995 Α, 1998 Β που γράφουν ΕΛΠΠ : 5%(+1% ΕΦΑΠΑΞ) τα δύο πρώτα και ΕΛΠΠ 18960, (1% ΕΦΑΠΑΞ)=4740 .. Θα προχωρήσω σε ένσταση. Θα επανέλθω με το επικουρικό Edited Ιανουάριος 9 by sms διόρθωση 1 2
Tasos P Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8 (edited) Συνάδελφε, σε ευχαριστούμε που φέρνεις στο φως άλλη μα αδιαφανή περίπτωση. Μήπως οι συνάδελφοι του ΜΗΝ να εξετάσουν και αυτό το θέμα; Edited Thursday at 02:13 μμ by Tasos P
sms Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9 (edited) Τάσο έχεις δίκιο , είναι 11 έτη (σε ευχαριστώ, το διόρθωσα). Συνημμένα το xls αρχείο από τον φάκελο μου της ΄σύνταξης στον ΕΦΚΑ. Το αρχικό αρχείο περιείχε τις γραμμές απο την 6 μέχρι 317 και τις στήλες Α μέχρι και Η. Τις στήλες J,K,L και τις γραμμές 1 έως και 5 τις πρόσθεσα εγώ για διευκόλυνση μου στις πράξεις, όπως και το χρώμα στα κελιά ενδιαφέροντος. Προς michanikos-gr-Αναλυτικό-ΕΤΑΑ - ΠΡΩΗΝ ΤΣΜΕΔΕ .xlsx Edited Ιανουάριος 9 by sms διόρθωση 1
gelastos Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9 (edited) Δεν μπήκα στη διαδικασία να κοιτάξω αναλυτικά τα νούμερα, αλλά από ότι θυμάμαι, οι εισφορές που έχουν πληρωθεί πριν την 1/1/2002 ΔΕΝ λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό της τελικής σύνταξης, του εφάπαξ και του επικουρικού. Edited Ιανουάριος 9 by gelastos
sms Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9 Δεν λαμβάνεται υπόψη, το ύψος του χρηματικού ποσού που πληρώθηκε. Αν λαμβανόταν υπόψη (και προ 2002 το πληρωθέν χρήμα) θα έβγαινε διαφορετικό ποσό σύνταξης-εφάπαξ-επικουρικού για κάθε διαφορετικά χρηματικά ποσά εισφοράς. Αν όμως δεν έχει πληρωθεί εισφορά τότε το εξάμηνο απορρίπτεται από τον υπολογισμό της σύνταξης-εφάπαξ-επικουρικού ή άλλως είναι σαν να μην ασφαλίστηκε για το εξάμηνο ο οφειλέτης.
Tasos P Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9 σύμφωνα με τον πίνακα αναγνωρίζουν από 1991Α έως 1993Β και από 1999Α έως 2001Β άρα υπάρχει αναγνώριση και πριν το 2002
sms Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9 ναι αναγνωρίζουν (πριν το 2002) όσα βλέπουν-νογάνε ότι πληρώθηκαν τότε , χωρίς να τους ενδιαφέρει το ποσόν που πληρώθηκε τότε. Αν δούν-καταλάβουν-εκτιμήσουν-κατεβάσει η κούτρα τους ότι κάποια εξάμηνα δεν είχαν πληρωθεί, τότε διαγράφουν τα εξάμηνα αυτά από τον χρόνο ασφάλισης σύνταξης ή εφαπαξ ήεπικουρικού. Ένας μηχανικός που πλήρωνε τα εξάμηνα του χωρίς να χρωστά (τότε) και του αναγνωρίζουν σαν κύρια σύνταξη ΤΣΜΕΔΕ όλα τα χρόνια (εξάμηνα) ,{ όπως αναγνωρίσανε σε μένα όλα τα εξάμηνα για κύρια σύνταξη } δεν νοείται να μην έχει πληρώσει ένα κομμάτι των ασφαλίστρων (βλέπε επικουρικό ή εφάπαξ) και να κόβουν εξάμηνα εφάπαξ. Όλο το θέμα αναρτάτε μόνο και μόνο για να το έχουν υπόψη τους οι μέλλοντες συνταξιούχοι . Δικαίωμα ένστασης σε 3 μήνες από την έκδοση της απόφασης σύνταξης.
gelastos Δημοσιεύτηκε Friday at 06:12 πμ Δημοσιεύτηκε Friday at 06:12 πμ Καταρχήν, ευχαριστώ που ανέβασες τα στοιχεία και επισήμανες το θέμα. Έψαξα κι εγώ τα δικά μου, μήπως έχω αντίστοιχα θέματα. Κανένας δεν έχει ανοσία στις γραφειοκρατικές σφαίρες. Πήγα www.efka.gov.gr-->Αυτοαπασχολούμενοι-->Συνοπτικό και Αναλυτικό Ιστορικό Ασφάλισης-->Είσοδος στη Υπηρεσία-->Συνέχεια στο TAXISNET-->...-->Αναλυτικό Ιστορικό Ασφάλισης. Σε εμένα φαίνονται ξεκάθαρα οι εισαγωγές εξαμήνου, τόσο για επικουρικό όσο και για εφάπαξ, από την αρχή της ασφάλισής μου. Προσωπικά, θεωρούσα δεδομένο πως όσα είναι τα συντάξιμα χρόνια, τόσα θα είναι και τα χρόνια για εφάπαξ και επικουρικό, αφού ως μηχανικοί πληρώναμε και τα δύο υποχρεωτικά επί ΤΣΜΕΔΕ. Η δική σου περίπτωση, δυστυχώς, δείχνει πως δεν είναι έτσι. Και εντάξει, εσύ μπορείς με τα ειδοποιητήρια (πόσοι τα κρατάνε;) να αποδείξεις πως έχεις πληρώσει εφάπαξ. Στο επικουρικό φαίνεται πως τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Σε παρακαλώ ενημέρωσε για όποιες εξελίξεις. Καλό κουράγιο...
Tasos P Δημοσιεύτηκε Friday at 12:10 μμ Δημοσιεύτηκε Friday at 12:10 μμ @sms που βρήκες τα στοιχεία που παραθέτεις στον πίνακα; πληροφορεί ο ΕΦΚΑ ποια εξάμηνα λαμβάνει υπόψιν;
sms Δημοσιεύτηκε Friday at 05:42 μμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Friday at 05:42 μμ Τάσο, όπως γράφει ο Γελαστός : εφκα, ελεύθεροι, Συνοπτικό και Αναλυτικό Ιστορικό Ασφάλισης, είσοδος, ταξις, επιλογή : "Αναλυτικό Ιστορικό Ασφάλισης", λίστες ανά ΤΣΜΕΔΕ-ΕΤΑΑ,ΕΤΕΑ...,ΕΦΚΑ με εξαγωγή σε xls. Γελαστέ δες κάποιες δικές μου σελίδες , συνημμένα. πρόχειρο1.pdf πρόχειρο2.pdf πρόχειρο3.pdf 1
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα