despeena_ Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9 Καλημέρα και καλή χρονιά! Θα ήθελα τη βοήθειά σας για την κοστολόγηση απομονωμένων υπηρεσιών που αφορούν την απεικόνιση και τον σχεδιασμό εξωτερικών κτηρίων, είτε με περιβάλλοντα χώρο είτε χωρίς. Για εσωτερικούς χώρους γνωρίζω ότι η χρέωση μπορεί να γίνεται ανά τετραγωνικό μέτρο ή ανά δωμάτιο, κάτι που είναι σχετικά πιο απλό. Ωστόσο, για εξωτερικούς χώρους, ποια είναι η συνήθης πρακτική; Πώς καθορίζεται η τιμολόγηση; Πχ μία πολυκατοικία 1στρεμματος συνολικού εμβαδού ή δύο μεζονέτες 100τμ η μία. Θα εκτιμούσα αν μπορούσατε να μου στείλετε προσωπικό μήνυμα με περισσότερες πληροφορίες ή προτάσεις. Παράλληλα, πιστεύω πως μια συζήτηση εδώ στο φόρουμ θα ήταν πολύ χρήσιμη και για άλλους συναδέλφους. Ευχαριστώ πολύ! 1
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9 @despeena_ Καλημέρα. Καλή χρονιά και χρόνια πολλά. Πάγια πολιτική στο φόρουμ είναι να μην δημοσιοποιούνται αμοιβές παροχής υπηρεσιών μας. Η κοστολόγηση υπηρεσιών μας είναι ίσως η πιο σημαντική δουλειά μας και βεβαίως αυτή εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Γενικώς θα πρέπει να σκέφτεσαι ότι αναλογικά από κάθε αμοιβή θα πρέπει να καλύπτονται έξοδα λειτουργίας (νοίκι, ΔΕΗ, τηλέφωνα, ασφαλιστικές εισφορές, συνδρομές σε συντήρηση προγραμμάτων και σε επιμελητήρια κλπ) καθώς και ένα ποσοστό κέρδους. Μια προσφορά λαμβάνει επίσης υπόψη το αν με κάποιο γραφείο υπάρχει (ή θέλεις να υπάρχει) μια πιο μόνιμη συνεργασία. Με απλά λόγια κάνεις καλύτερη τιμή σε κάποιον που δίνει συνεχώς δουλειές. Επιπλέον, κάθε έργο έχει τις ιδιαιτερότητές του και κοστολογείται διαφορετικά. Δεν θα είναι σωστό να έχεις και να προτείνεις μια τιμή ίδια για όλα, δηλαδή να δίνεις τιμή ανά τ.μ. Ενδεχομένως μπορείς να έχεις μια βάση αμοιβής ως ελάχιστη και να δίνεις την προσφορά σου έχοντας τα πλήρη σχέδια. Τέλος, επειδή αντιλαμβάνομαι ότι είσαι νέα/ νέος συνάδελφος θα πρέπει να προσέχεις τα "πιστόλια" δηλαδή αυτούς που θα κάνεις δουλειές και δεν θα σε πληρώσουν. Σωστές και ξεκάθαρες γραπτές συμφωνίες εξαρχής.
despeena_ Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9 Για αρχή σας ευχαριστώ πολύ για τις χρήσιμες συμβουλές και τον χρόνο σας! Συμφωνώ, γι’ αυτό ζήτησα καθοδήγηση και όχι μια απλή τιμή. Επίσης, γι’ αυτό ζήτησα να μου απαντήσετε είτε με προσωπικό μήνυμα είτε με γενικές πληροφορίες στο φόρουμ. Πιστεύω ότι με λίγη καθοδήγηση από συναδέλφους, μπορούμε να επωφεληθούμε όλοι: εγώ, ώστε να μην αδικηθώ και να μην "χαλάσω την αγορά," αλλά και οι πελάτες, ώστε να μην κληθούν να πληρώσουν κάτι υπερβολικό λόγω της δικής μου άγνοιας. Δυστυχώς, τέτοια θέματα δεν μας τα δίδαξαν ούτε στο πανεπιστήμιο ούτε στις δουλειές.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα