GIANNIS D Δημοσιεύτηκε March 16, 2025 at 09:06 πμ Δημοσιεύτηκε March 16, 2025 at 09:06 πμ καλημέρα. ένας πελάτης αγόρασε μια κατοικία (διαμέρισμα) για την οποία είχε εκδοθεί πεα από εμένα. τώρα θέλει να υπαχθεί στο πρόγραμμα εξοικονομώ. πρέπει να γίνει ανάκληση του παλιού πεα που εκδόθηκε για πώληση στο όνομα του προηγούμενου ιδιοκτήτη και να εκδοθεί νέο στο όνομα του καινούριου με αιτιολογία έκδοσης την υπαγωγή στο πρόγραμμα; άν πρέπει απλά να γίνει προσάρτημα ποια αμοιβή μου καλύπτει το πρόγραμμα;
agourne Δημοσιεύτηκε March 16, 2025 at 09:11 πμ Δημοσιεύτηκε March 16, 2025 at 09:11 πμ (edited) 20 λεπτά πριν, GIANNIS D said: ...πρέπει να γίνει ανάκληση του παλιού πεα που εκδόθηκε για πώληση στο όνομα του προηγούμενου ιδιοκτήτη και να εκδοθεί νέο στο όνομα του καινούριου με αιτιολογία έκδοσης την υπαγωγή στο πρόγραμμα; άν πρέπει απλά να γίνει προσάρτημα ποια αμοιβή μου καλύπτει το πρόγραμμα; Καλημέρα, Το ΠΕΑ δεν ειναι απαραίτητο να ανακληθεί (αφορά το κτίριο και όχι τον ιδιοκτήτη), φυσικά μπορεί να γίνει. Το προσάρτημα δεν καλύπτεται από το πρόγραμμα Edited March 16, 2025 at 09:27 πμ by agourne
GIANNIS D Δημοσιεύτηκε March 16, 2025 at 11:06 πμ Δημοσιεύτηκε March 16, 2025 at 11:06 πμ 1 ώρα πριν, agourne said: Καλημέρα, Το ΠΕΑ δεν ειναι απαραίτητο να ανακληθεί (αφορά το κτίριο και όχι τον ιδιοκτήτη), φυσικά μπορεί να γίνει. Το προσάρτημα δεν καλύπτεται από το πρόγραμμα Ευχαριστώ
Arche Δημοσιεύτηκε March 16, 2025 at 11:53 πμ Δημοσιεύτηκε March 16, 2025 at 11:53 πμ είμαι 51 χρονών, τελευταία έχω δουλέψει, έχω κάνει ρυθμίσεις αυθαιρέτων πολλά χρόνια τώρα και ηλκτρ. Ταυτ. Θέλω να δουλέψω με το "εξοικονομώ 2025" ή με το "ανακαινίζω νοικιάζω". Μια που είμαι μεγάλος και πολύ πίεση δεν θέλω τώρα όταν δουλεύω, θεωρείτε ότι το "εξοικονομώ 2025" ή το "ανακαινίζω νοικιάζω" είναι πιο καλό για εμένα?
gsaraf Δημοσιεύτηκε March 17, 2025 at 09:15 πμ Δημοσιεύτηκε March 17, 2025 at 09:15 πμ On 3/16/2025 at 11:06 AM, GIANNIS D said: καλημέρα. ένας πελάτης αγόρασε μια κατοικία (διαμέρισμα) για την οποία είχε εκδοθεί πεα από εμένα. τώρα θέλει να υπαχθεί στο πρόγραμμα εξοικονομώ. πρέπει να γίνει ανάκληση του παλιού πεα που εκδόθηκε για πώληση στο όνομα του προηγούμενου ιδιοκτήτη και να εκδοθεί νέο στο όνομα του καινούριου με αιτιολογία έκδοσης την υπαγωγή στο πρόγραμμα; άν πρέπει απλά να γίνει προσάρτημα ποια αμοιβή μου καλύπτει το πρόγραμμα; Ανάκληση γίνεται μόνο αν ο αγοραστής δεν επιθυμεί να συνεργαστεί με τον ΕΕ που έχει εκδώσει το ΠΕΑ. Το προσάρτημα μπορεί να χρεωθεί όσο κ' το νέο ΠΕΑ (δεν διευκρινίζεται στους οδηγούς των προγραμμάτων, αλλά στην πράξη είναι επιλέξιμη δαπάνη Α' ΠΕΑ).
uptight Δημοσιεύτηκε March 19, 2025 at 10:44 μμ Δημοσιεύτηκε March 19, 2025 at 10:44 μμ Καλησπέρα σε όλους. Μιας και πήρε παράταση το πρόγραμμα... Θέλω να εντάξω στο πρόγραμμα κατοικία εκτός σχεδίου η οποία έχει στέγη με ξύλινο σκελετό και επικάλυψη ελλενίτ. Η ιδιοκτήτρια επιθυμεί να κάνει ανακατασκευή της στέγης στο πλαισιο του προγράμματος. Έτσι κι αλλιώς θα χρειαστεί να εκδοθεί ΕΕΔΜΚ για τη θερμομόνωση, οπότε και η ανακατασκευή στέγης θα μπει στην ίδια ΕΕΔΜΚ. Θα έχω κάποιο θέμα επειδή η υπάρχουσα επικαλυψη είναι ελλενίτ, με την απομάκρυνση του υλικού π.χ.; Επίσης, γνωρίζει κανείς το U του ελλενίτ για το Α' ΠΕΑ;
dib Δημοσιεύτηκε March 20, 2025 at 08:42 πμ Δημοσιεύτηκε March 20, 2025 at 08:42 πμ Συνάδελφοι στη πλατφόρμα του buildingcert για έκδοση Α' ΠΕΑ, είναι υποχρεωτικό να αναγράψουμε δεξιά στα κουτάκια τιμές για κάθε παρέμβαση, πχ 60€/τμ για μόνωση τοίχων ή δώματος, ή απο τις προσφορές που έχει πάρει ο ιδιοκτήτης τις περνάμε κατευθείαν στο πίνακα του Παραρτήματος ΙΙΙ, γράφοντας πχ 4.000€ μόνωση τοίχων? Ευχαριστώ 1
gsaraf Δημοσιεύτηκε March 20, 2025 at 08:47 πμ Δημοσιεύτηκε March 20, 2025 at 08:47 πμ Μάλλον εννοείς στην πλατφόρμα του ΕΚΟ2025... Καταχωρείς το συνολικό κόστος κάθε παρέμβασης, χωρίς τον ΦΠΑ. 1
dib Δημοσιεύτηκε March 20, 2025 at 09:02 πμ Δημοσιεύτηκε March 20, 2025 at 09:02 πμ Ευχαριστώ για την απαντηση συνάδελφε. Όχι, ρώτησα αν στη πλατφόρμα του buildingcert για έκδοση Α' ΠΕΑ, είναι υποχρεωτικό να αναγράψουμε δεξιά στα κουτάκια τιμές για κάθε παρέμβαση, πχ 60€/τμ για μόνωση τοίχων ή δώματος. Αυτό για τη πλατφόρμα του ΕΚΟ2025, λογικό είναι οτι θα γράψω τις παρεμβάσεις χωρίς ΦΠΑ και και κάτω συνολικά με ΦΠΑ.
pggiotas Δημοσιεύτηκε March 20, 2025 at 09:14 πμ Δημοσιεύτηκε March 20, 2025 at 09:14 πμ Ομολογώ ότι μετά από 14 χρόνια ΠΕΑ δεν το είχα ψάξει αυτό ή για την ακρίβεια δεν θυμάμαι αν το αναφέρει κάπου.... Το σίγουρο είναι ότι και το ΠΕΑ βγαίνει και η τιμή δεν λαμβάνεται υπ' όψιν... Καλό θα είναι να τα συμπληρώσεις ώστε να έχει και εκτίμηση του χρόνου αποπληρωμής.... Στην βοήθεια του ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ το θεωρεί δεδομένο ότι συμπληρώνεις τιμές χωρίς όμως να αναφέρεται σαν υποχρέωση... 1
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα