Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστώ αγαπητέ συνάδελφε

Προβληματιζομαι γιατί κάθε χρόνο <στη προσθήκη κτηρίου> του buildingcert για έκδοση Α' ΠΕΑ, έβαζα τις ανώτατες τιμές του προγράμματος. 

Στο φετινό πρόγραμμα στον οδηγό, δεν ορίζει τιμές και λέει οτι πάει με προσφορές που έχει πάρει ο ιδιοκτήτης και επειδή δεν θέλω να κάνω πατάτα, γι΄αυτό το ρωτάω μην βρεθώ προ εκπλήξεων!

• Like 1
  • 2 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα, θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση μήπως κάποιος έχει ανάλογη εμπειρία:

Θέλω να εντάξω στο πρόγραμμα ένα διαμέρισμα κατασκευής του 2006, το οποίο βρίσκεται σε μια οικογενειακή πολυκατοικία, για το οποίο υπάρχει η εξής συνθήκη: Ηλεκτροδοτήθηκε τον Ιούνιο του 2024 και έως τότε φαινόταν κενό στο Ε9 (άρα δεν έχουμε την απαιτούμενη χρήση του 2023). Σε εκείνη τη φάση έγινε, επίσης, δωρεάν παραχώρηση στο ένα παιδί του ιδιοκτήτη, το οποίο ξεκίνησε να κατοικεί εκεί. Μέχρι αυτό το σημείο, το διαμέρισμα το χρησιμοποιούσαν, άτυπα θα έλεγα, το μισό ως αποθήκη και το υπόλοιπο από τα παιδιά του ιδιοκτήτη κάποιες φορές τον χρόνο ως χώρο για να βρίσκονται με φίλους κλπ, με ρεύμα από τον κοινόχρηστο.

Ο ιδιοκτήτης μου πρότεινε να κάνει μια διορθωτική στο Ε9 με το ανάλογο πρόστιμο και να το δηλώσει ηλεκτροδοτούμενο και δωρεάν παραχωρημένο από το 2023, ώστε να μπορεί να προχωρήσει η υπαγωγή. Έχει κάνει κανείς κάτι παρόμοιο; Δεν γίνεται κάποια διασταύρωση στον χρόνο ηλεκτροδότησης;

Κατά τα λοιπά, το διαμέρισμα είναι νομίμως υφιστάμενο στο σύνολό του.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσιεύτηκε

Θα κάνει τροποποίηση στο τρέχουσα περιουσιακή κατάσταση (ε9) ως προς τον αρ. παροχής, χωρίς πρόστιμο.

Ωστόσο, θα πρέπει να κάνουν τροποποιητική Ε1 (με πρόστιμο) ως προς τη δωρεάν παραχώρηση τόσο ο ιδιοκτήτης όσο κ' το τέκνο.

Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστώ για την απάντηση. Επομένως δεν διασταυρωνεται με κάποιον τρόπο ο χρόνος ρευματοδότησης, σωστά; 

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα, μπορώ να δηλωθώ ως σύμβουλος έργου σε αίτηση στην οποία έχω ασυμβίβαστο στην έκδοση ΠΕΑ, πχ γονιός;

Επίσης νομίζω ότι μπορώ να του εκδώσω ΕΕΔΜΚ και ΗΤΚ σωστά;;;

Ευχαριστώ πολύ!

• Like 1
Δημοσιεύτηκε
52 λεπτά πριν, Fade2Black said:

Επίσης νομίζω ότι μπορώ να του εκδώσω ΕΕΔΜΚ και ΗΤΚ σωστά;;;

16 λεπτά πριν, gsaraf said:

Σωστά σε όλα

Μπορούν να βγάλουν EEMK και HTK και άλλες ειδικότητες, εκτός απο πολ. μηχ, αρχιτέκτονες και τοπογράφους?

Πρώτη φορά το διαβάζω, γιατί δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με αυτό το κομμάτι!

Αναφέρεται αυτό κάπου σε σχετική νομοθεσία?

Δημοσιεύτηκε

ΗΤΚ βγάζεις άμα δηλώσεις συμμετέχοντα μηχανικό στη ομάδα έργου, κάποιον μηχανικό (διπλωματούχο η ΤΕ) σχετικής ειδικότητας με αυτές που αναφέρεις.

ΕΕΔΜΚ δεν χρειάζεται καν συμμετοχή.  

• Thanks 1
Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστώ συνάδελφε για τις διευκρινήσεις.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.