διαδοχος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14 (edited) Καλησπέρα και Καλή Χρόνια.Δεν είμαι μηχανικός αλλά θέλω την βοήθεια σας .Εχω ένα αγροτεμάχιο 1,5 στρέμμα εκτός σχεδίου εξ αδιαιρέτου και θέλω να το περιφράξω περιμετρικά και κάθετα ώστε να ξεχωρίζει το δικό μου με του γείτονα. Αυτος, δεν δίνει την συναίνεση στο να γίνει η περίφραξη που θέλω να κάνω διότι είναι πολύ παράξενος και μέσα από το δικό μου κομμάτι περνάει με το τρακτέρ του για να κόψει τις ελιές στο κτήμα ενώ μπορεί να περάσει από το δικό του είναι διότι υπάρχει δρομος.Στο δικό του κομμάτι έχει ένα τροχόσπιτο και μια αποθήκη ξύλινη μισογκρεμισμενη χωρίς άδεια χωρίς τίποτα χωρίς να με ρωτήσει καν. Φοβαμαι πολύ πως αν το περιφράξω θα με καταγγείλει.Πρωτον, μπορω και 'γώ να κάνω το ίδιο σ' αυτόν γι αυτά που έχει στο οικόπεδο του χωρίς άδεια? Πως μπορώ νόμιμα να το περιφράξω χωρίς να θέλει την συγκατάθεση του? Με ποιον τροπο? Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!! Μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών με άνοιγμα νέου θέματος. Pavlos 33 Edited Ιανουάριος 14 by Pavlos33
tetris Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14 Μην κάνεις συνεχόμενες αναρτήσεις. Μία αρκεί. Επί πλέον, οι απορίες ιδιωτών μπαίνουν σε ξεωριστή θέση (δες στο τέλος της σελίδας forum). Πάντως, στα εξ αδιαιρέτου δεν υπάρχει δικό σου και δικό μου. Όλη η έκταση ανήκει στους συγκύριους κατά το ποσοστό του καθενός. Συνεπώς, το συγκκεριμένο γεωτεμάχιο, δεν μπορεί να χωριστεί επί εδάφους μέχρι να γίνει συμβολαιογραφικός διαχωρισμός (αν επιτρέπεται).
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14 @διαδοχος Καλή χρονιά. Ισχύει ότι έχει αναφέρει παραπάνω ο συνάδελφος. Νόμιμη περίφραξη (ακόμη και αν συναινούσε) στη θέση που την θέλεις (δηλαδή εσωτερικά ) δεν επιτρέπεται. Η μόνη νόμιμη περίφραξη κατόπιν άδειας (και προφανώς συναίνεσης του συνιδιοκτήτη) γίνεται περιμετρικά-στα εξωτερικά όρια ολόκληρου του κτήματος που έχεις. Τα υπόλοιπα που ρωτάς , ξέχνα τα. Κανείς δεν βγήκε κερδισμένος από καταγγελίες και η πλάκα είναι ότι αν πας να καταγγείλεις τις αυθαιρεσίες του συνιδιοκτήτη θα σας έρθει ένα ωραιότατο πρόστιμο εξ αδιαιρέτου και αυτό και ας μην έχεις συμμετοχή στις αυθαιρεσίες. Είσαι υπόλογος ως συνιδιοκτήτης.
διαδοχος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14 1 ώρα πριν, tetris said: Μην κάνεις συνεχόμενες αναρτήσεις. Μία αρκεί. Επί πλέον, οι απορίες ιδιωτών μπαίνουν σε ξεωριστή θέση (δες στο τέλος της σελίδας forum). Πάντως, στα εξ αδιαιρέτου δεν υπάρχει δικό σου και δικό μου. Όλη η έκταση ανήκει στους συγκύριους κατά το ποσοστό του καθενός. Συνεπώς, το συγκκεριμένο γεωτεμάχιο, δεν μπορεί να χωριστεί επί εδάφους μέχρι να γίνει συμβολαιογραφικός διαχωρισμός (αν επιτρέπεται). έχει γίνει συμβολαιογραγικος διαχωρισμός που δείχνει ποιο είναι το κομμάτι μου!!το θέμα μου είναι πως θα μπορέσω να το περιφράξω νόμιμα? ποιες κινήσεις πρέπει να κάνω για να μην έχουμε τρεχάματα!!
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14 Τι ακριβώς εννοείς συμβολαιογραφικός διαχωρισμός και..."κομμάτι σου". Από τη στιγμή που έχεις ποσοστό συνιδιοκτησίας σε ένα ακίνητο, δεν υπάρχει κομμάτι σου. Όλοι είστε συνιδιοκτήτες σε όλα.
διαδοχος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14 6 λεπτά πριν, Pavlos33 said: Τι ακριβώς εννοείς συμβολαιογραφικός διαχωρισμός και..."κομμάτι σου". Από τη στιγμή που έχεις ποσοστό συνιδιοκτησίας σε ένα ακίνητο, δεν υπάρχει κομμάτι σου. Όλοι είστε συνιδιοκτήτες σε όλα. στο συμβόλαιο δείχνει ποιο κομμάτι ειναι δικο μου,αν το περιφράξω όλο περιμετρικά και εσωτερικά (περιφράξω) βάλω κάποιο είδος δέντρου όπως λιγουστρες κτλ? επιτρέπεται κάτι τέτοιο μόνο και μόνο για να έχει ο καθένας το κομμάτι του!Επίσης, πόρτα συρόμενη μπορώ να τοποθετήσω στην είσοδο?
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14 Για να μη λέμε τα ίδια και τα ίδια. Αν έχεις συνιδιοκτησία δεν υπάρχει δικό σου και δικό του. Όλα είναι κοινά (εξ αδιαιρέτου). Αν τυχόν υπάρχει σύσταση καθέτων, τότε έχετε όρια χρήσης. Σε κάθε περίπτωση, είτε είστε εξ αδιαιρέτου, είτε με κάθετη συνιδιοκτησία, εσωτερικές περιφράξεις απαγορεύονται. Δέντρα, φυτά, θάμνοι φυσικά και επιτρέπονται. 1
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα