standing_sideways Δημοσιεύτηκε Wednesday at 07:17 πμ Δημοσιεύτηκε Wednesday at 07:17 πμ (edited) (Μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos 33) Καλημέρα και Καλή Χρονιά Είμαστε πολυκατοικία με 4 οροφοδιαμερίσματα και χρησιμοποιούμε φυσικό άεριο. Τα παιδιά που μένουν στον τρίτο τον Δεκέμβριο δεν άναψαν καθόλου καλοριφέρ γιατί δεν μπορούν να το λειτουργήσουν για κάποιο λόγο. Η απορία μου είναι η εξής. Εφόσον δεν το λειτουργήσανε καθόλου, αυτό σημαίνει αυτόματα οτι μπορούν να εξαιρεθούν και από την μηνιαία πληρωμή του παγίου για το φυσικό αέριο, ή αυτό είναι κάτι το οποίο πληρώνουν όλοι οι ένοικοι ανεξάρτητα, από τη στιγμή που λειτουργεί ο καυστήρας έστω και για ένα διαμέρισμα; Edited Wednesday at 10:25 πμ by Pavlos33 έγινε αλλαγή τίτλου για καλύτερη κατανόηση του θέματος-Pavlos 33
dimitris GM Δημοσιεύτηκε Wednesday at 08:32 πμ Δημοσιεύτηκε Wednesday at 08:32 πμ - Υπαρχουν μετρητες; - Υπαρχει κανονισμος;
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Wednesday at 10:29 πμ Δημοσιεύτηκε Wednesday at 10:29 πμ @standing_sideways Καλημέρα. Όπως τα λέει ο Δημήτρης. Συνήθως οι αναφορές υπήρχαν στον κανονισμό ,στα παλαιότερα συστήματα θέρμανσης και αφορούσαν τα αποδεδειγμένα κλειστά διαμερίσματα (π.χ κάποιος απουσίαζε για ένα χρόνο και πλήρωνε το 30% των εξόδων θέρμανσης). Άρα, πρώτα θα δεις τι αναφέρει ο κανονισμός για περιπτώσεις σαν την δική σου και βεβαίως να μας πεις με τι σύστημα (πχ μετρητές) μετράτε την κατανάλωση. Μίλησε και με τον διαχειριστή να δεις μήπως αυτός γνωρίζει τέτοιες λεπτομέρειες.
tetris Δημοσιεύτηκε Wednesday at 10:59 πμ Δημοσιεύτηκε Wednesday at 10:59 πμ 3 ώρες πριν, standing_sideways said: Καλημέρα και Καλή Χρονιά Το πάγιο πληρώνεται ανεξάρτητα από τη χρήση. π.χ. το καλοκαίρι δεν πληρώνεται?
antloukidis Δημοσιεύτηκε Wednesday at 11:44 πμ Δημοσιεύτηκε Wednesday at 11:44 πμ (edited) Υπάρχουν 2 πάγια! 1. Το πάγιο στο λογαριασμό του ΦΑ, που όπως λέει και ο @tetris, πληρώνεται από όλους χειμώνα -καλοκαίρι. 2. Το ποσοστό της κατανάλωσης, που αναφέρει το καταστατικό της πολυκατοικίας, που πληρώνουν όλοι, ακόμα και τα κενά διαμερίσματα (ή αυτά που δεν χρησιμοποιούν θέρμανση). Εκτός αν έχουν αφαιρέσει τα ΘΣ και μονώσει τις σωλήνες που περνάνε μέσα από το διαμέρισμα. Edited Wednesday at 11:47 πμ by antloukidis
standing_sideways Δημοσιεύτηκε Wednesday at 12:48 μμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Wednesday at 12:48 μμ @antloukidis Ευχαριστώ για την συγκεκριμένη πληροφορία την οποία ΔΕΝ γνώριζα. Το θέμα ποιο είναι τώρα, η εταιρεία του φυσικού αερίου που μίλησα μου είπανε οτι σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχουμε στην πολυκατοικία, δεν υπάρχει χρέωση παγίου που να αφορά την κατανάλωση. Άρα θεωρητικά δεν είναι η 2η περίπτωση. Τώρα το πάγιο του λογαριασμού που αναφέρει και ο tetris, είμαι σίγουρος οτι από Απρίλιο και μετά που συνήθως δεν ανάβουμε, δεν έχω δει κάποια τέτοια χρέωση στα κοινόχρηστα...κάτι δεν κολλάει εδώ...Το μόνο σίγουρο απ' οτι καταλαβαίνω είναι οτι αν ΔΕΝ έχεις βγάλει τα καλοριφέρ από το διαμέρισμα ή/και μονώσει τους σωλήνες, τότε πληρώνεις κανονικά όπως και να χει. Έχω να κάνω μια περαιτέρω έρευνα και θα επανέλθω...
tetris Δημοσιεύτηκε Wednesday at 04:22 μμ Δημοσιεύτηκε Wednesday at 04:22 μμ 4 ώρες πριν, antloukidis said: Εκτός αν έχουν αφαιρέσει τα ΘΣ και μονώσει τις σωλήνες που περνάνε μέσα από το διαμέρισμα. Ή, όταν υπάρχει μονοσωλήνιο
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα