tetris Δημοσιεύτηκε Thursday at 05:59 πμ Δημοσιεύτηκε Thursday at 05:59 πμ Επίσης, η αξονική γραμμή είναι όριο της ενταγμένης στο Σχέδιο περιοχής
YSyg Δημοσιεύτηκε Thursday at 08:31 πμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Thursday at 08:31 πμ (edited) On 16/1/2025 at 7:00 ΠΜ, MAKAP said: Η οικοδομική νησίδα υποδεικνύει την οικοδομήσιμη επιφάνεια του οικοπέδου. Ανρίστοιχη σχεδίαση/συμβολισμός (οικοδ.νησίδες) υπάρχει στο ΡΣ της Βουλιαγμένης στο τμήμα του Καβουριού. Συνάδελφε, δεν καταλαβαίνω πως η απάντησή σου βοηθάει στο βασικό μου ερώτημα ή τις εκδοχές ερμηνείας. On 16/1/2025 at 7:59 ΠΜ, tetris said: Επίσης, η αξονική γραμμή είναι όριο της ενταγμένης στο Σχέδιο περιοχής Αυτή είναι και η δική μου ερμηνεία μέχρι τώρα, αλλά πως το ξέρουμε; Οι "οδηγίες συμβολισμών" του ΥΠΕΧΩΔΕ ορίζουν την αξονική για "αλλαγή χρήσης", την ξέρουμε ακόμη ως ΄γραμμή άξονα οδού'. Στο ίδιο σχέδιο υπάρχει ίδια γραμμή στην μέση μιάς λεωφόρου. Με την εις άτοπο απαγωγή α) κάπου πρέπει να τελειώνει το "εντός" αλλιώς π.χ. το οδικό δίκτυο θα ήταν "εκτός" β) ΔΕΝ υπάρχει άλλη γραμμή Δυτικά, με έμφαση μάλιστα (0.6 πενάκι;) γ) αν δεν είναι, τότε το εντός σχεδίου τελειώνει στον αιγιαλό; Δεν φαίνεται λογικό δ) άρα η μόνη εξήγηση κλπ Μάλλον δεν ήθελαν καθόλου δόμηση προς την θάλασσα, άρα όχι Ρ.Γ. και σχεδίασαν με αξονική για να μην παρερμηνευεται. Που να τους βρεις 57 χρόνια μετά να γκρινιάξεις ... Μην κάνετε διαδοχικές δημοσιεύσεις. Για να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε αλλαγή στο περιεχόμενο του κειμένου ή για να συμπληρώσετε το μήνυμα που δημοσιεύσατε, χρησιμοποιείστε την εντολή "Επεξεργασία". Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Ευχαριστώ, ntanos Edited Friday at 08:02 μμ by ntanos
MAKAP Δημοσιεύτηκε Thursday at 10:48 πμ Δημοσιεύτηκε Thursday at 10:48 πμ 2 ώρες πριν, YSyg said: Συνάδελφε, δεν καταλαβαίνω πως η απάντησή σου βοηθάει στο βασικό μου ερώτημα ή τις εκδοχές ερμηνείας. Προσπάθησα να σε βοηθήσω στις ερωτήσεις και απορίες σου, με βάση τη γνώση και την εμεπιρία μου από την ιδιότητα που είχα πριν συνταξιοδοτηθώ και δεν θέλω να δημοσιοποιήσω εδώ. Στην ίδια κατεύθυνση, σου έστειλα μήνυμα ρωτώντας το ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε η ΤΡΣ, προκειμένου να δω τη συνολική περιοχή στην οποία αυτή αφορά, αλλά δεν θέλησες να απαντήσεις μέχρι αυτή την ώρα. Δεν μπορείς να πεις ότι δεν προσπάθησα να βοηθήσω ... 1
Didonis Δημοσιεύτηκε Thursday at 01:00 μμ Δημοσιεύτηκε Thursday at 01:00 μμ 14 ώρες πριν, YSyg said: ΠΟΛΥ κοντά θα έλεγα ... χμ.... και άργησες αρκετά να το πεις θα έλεγα... Έχω μια υποψία τι είναι αλλά όχι βεβαιότητα την οποία θα πρέπει να την βρεις.. η υποψία είναι ότι στο παραλιακό μέτωπο του Σαρωνικού υπήρξαν βομβαρδισμοί στον Β Παγκ. Πόλεμο (και από γερμανούς και νομίζω κι από άγγλους) Μετά τον πόλεμο λοιπόν αρκετά κτήρια που επαθαν σημαντικές ή μη βλάβες από τους βομβαρδισμούς έλαβαν με κάποια απόφαση (ΦΕΚ ή κάποιο Διάταγμα, δεν θυμάμαι τι απ όλα) και όριζε ότι είχαν τον δικαίωμα δόμησης με βάση τι είχαν πριν τον βομβαρδισμό... Ενδεχόμενα λοιπόν η "οικοδομική νησίδα" όπως σοφά την ονόμασε ο ΜΑΚΑΡ είναι μια απ αυτές τις περιπτώσεις. Πολλά ειδικά κτίρια στο παραλιακό μέτωπο αυτό έκαναν και χρήση (και κατάχρηση) αυτού του δικαιώματος..... είναι και χρυσάφι η αξία της περιοχής .... Οπότε δες και αυτή την κατεύθυνση ειδικά αν το έργο σου αφορά την "οικοδομική νησίδα" Υ.Γ. Κατάλαβα, ας πούμε, ότι είναι παραλιακό από την σχεδίαση ποίημα του Τοπογράφου της εποχής.... που δίπλα στην ακανόνιστη γραμμή παραλίας είχε της τελίτσες (άμμο, παραλία κλπ) και είχε και παραλληλόγραμμο που έκανα μπαμ σαν προβλήτα στην θάλασσα...
YSyg Δημοσιεύτηκε Thursday at 01:06 μμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Thursday at 01:06 μμ 3 ώρες πριν, MAKAP said: Προσπάθησα να σε βοηθήσω στις ερωτήσεις και απορίες σου, με βάση τη γνώση και την εμεπιρία μου από την ιδιότητα που είχα πριν συνταξιοδοτηθώ και δεν θέλω να δημοσιοποιήσω εδώ. Στην ίδια κατεύθυνση, σου έστειλα μήνυμα ρωτώντας το ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε η ΤΡΣ, προκειμένου να δω τη συνολική περιοχή στην οποία αυτή αφορά, αλλά δεν θέλησες να απαντήσεις μέχρι αυτή την ώρα. Δεν μπορείς να πεις ότι δεν προσπάθησα να βοηθήσω ... Συνάδελφε και εγώ συνταξιούχος είμαι μια δεκαετία. Άλλης κατηγορίας μελέτες έκανα, Γ 10 και 16 αν σου λέει κάτι και πληροφορική. Πιστεύω ότι υπάρχει σοβαρός λόγος που θόλωσα πραγματικά και μεταφορικά την εικόνα. Ευχαριστώ που προσπάθησες, αλλά ίσως απαντώντας σε άλλο συνάδελφο να βρήκα μόνος μου την απάντηση.Το θυμάμαι και από το παρελθόν, όσο σκέπτεσαι μόνος παραλείπεις λεπτομέριες, ενω όταν αναλύεις σε τρίτο αναγκάζεσαι να είσαι 'σχολαστικός'. Αν σχετίζεσαι με την Βουλιαγμένη, ψάξε την συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου 10/6/2014. 'Ισως υπαρχει συνέχεια. 1 ώρα πριν, Didonis said: χμ.... και άργησες αρκετά να το πεις θα έλεγα... Έχω μια υποψία τι είναι αλλά όχι βεβαιότητα την οποία θα πρέπει να την βρεις.. η υποψία είναι ότι στο παραλιακό μέτωπο του Σαρωνικού υπήρξαν βομβαρδισμοί στον Β Παγκ. Πόλεμο (και από γερμανούς και νομίζω κι από άγγλους) Μετά τον πόλεμο λοιπόν αρκετά κτήρια που επαθαν σημαντικές ή μη βλάβες από τους βομβαρδισμούς έλαβαν με κάποια απόφαση (ΦΕΚ ή κάποιο Διάταγμα, δεν θυμάμαι τι απ όλα) και όριζε ότι είχαν τον δικαίωμα δόμησης με βάση τι είχαν πριν τον βομβαρδισμό... Ενδεχόμενα λοιπόν η "οικοδομική νησίδα" όπως σοφά την ονόμασε ο ΜΑΚΑΡ είναι μια απ αυτές τις περιπτώσεις. Πολλά ειδικά κτίρια στο παραλιακό μέτωπο αυτό έκαναν και χρήση (και κατάχρηση) αυτού του δικαιώματος..... είναι και χρυσάφι η αξία της περιοχής .... Οπότε δες και αυτή την κατεύθυνση ειδικά αν το έργο σου αφορά την "οικοδομική νησίδα" Υ.Γ. Κατάλαβα, ας πούμε, ότι είναι παραλιακό από την σχεδίαση ποίημα του Τοπογράφου της εποχής.... που δίπλα στην ακανόνιστη γραμμή παραλίας είχε της τελίτσες (άμμο, παραλία κλπ) και είχε και παραλληλόγραμμο που έκανα μπαμ σαν προβλήτα στην θάλασσα... Ας μοιραστω κάτι (αντίδωρο - δικό μου) από την έρευνα: ΔΕΝ υπάρχει στην Νομοθεσία Ορισμός της «οικοδομικής νησίδας». Οι πολεοδόμοι χρησιμοποίησαν τον όρο σε ειδικές περιπτώσεις. Όταν κανονικά δεν θα επιτρεπόταν η δόμηση αλλά προϋπήρχε και επειδή ο Νόμος (ή η ρύθμιση) δεν μπορεί να έχει αναδρομική ισχύ, ‘νομιμοποιείται’ προϋπάρχουσα δόμηση, πλησίον αλλά έξω από τα όρια του Ρυμοτομικού Σχεδίου με την ένταξη της σε «οικοδομική νησίδα», οιονεί εντός σχεδίου. Πλησιέστερος όρος το «Οικοδομικό Τετράγωνο». Βλέπε και μεταγενέστερα που τροποποιήθηκαν κάποιο ορισμοί στον Ν.Ο.Κ.’2012 αρθ.8 «ειδικές περιπτώσεις» παρ. 1α. Μην κάνετε διαδοχικές δημοσιεύσεις. Για να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε αλλαγή στο περιεχόμενο του κειμένου ή για να συμπληρώσετε το μήνυμα που δημοσιεύσατε, χρησιμοποιείστε την εντολή "Επεξεργασία". Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Ευχαριστώ, ntanos
YSyg Δημοσιεύτηκε Thursday at 02:34 μμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Thursday at 02:34 μμ (edited) On 16/1/2025 at 10:31 ΠΜ, YSyg said: ... Μην κάνετε διαδοχικές δημοσιεύσεις. Για να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε αλλαγή στο περιεχόμενο του κειμένου ή για να συμπληρώσετε το μήνυμα που δημοσιεύσατε, χρησιμοποιείστε την εντολή "Επεξεργασία". Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Ευχαριστώ, ntanos Λάθος μου, απειρίας. Έχω μόνο λίγες ώρες εδώ. Παλαιά εύρισκα κάποια ενδιαφέροντα θέματα και το θυμήθηκα. Θα προσπαθήσω να μη ξαναγίνει, βρήκα το ... edit που χθες ... απουσίαζε. ΥΓ δοκίμασα τώρα να δω τους "κανόνες συμμετοχής" αλλά The page you requested does not exist Edited Friday at 08:04 μμ by ntanos
MAKAP Δημοσιεύτηκε Thursday at 03:44 μμ Δημοσιεύτηκε Thursday at 03:44 μμ 2 ώρες πριν, YSyg said: Αν σχετίζεσαι με την Βουλιαγμένη, ψάξε την συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου 10/6/2014. 'Ισως υπαρχει συνέχεια. Δεν σχετίζομαι με τη Βουλιαγμένη, αλλά γνωρίζω αρκετά καλά τα ΡΣ και τις Πολεοδομικές Μελέτες, αλλά και τους συμβολισμούς σε όλα αυτά. Και φυσικά δεν μπαίνω στη διαδικασία να ψάχνω στις συνεδριάσεις του Δημ. συμβουλίου οποιυδήποτε δήμου για να βρω κάτι που εσύ γνωρίζεις και δεν λες. Εάν εξακολουθείς να θέλεις βοήθεια για το θέμα σου, στείλε πμ με τα στοιχεία του ΡΣ 1
MAKAP Δημοσιεύτηκε Thursday at 07:54 μμ Δημοσιεύτηκε Thursday at 07:54 μμ Με βάση τα στοιχεία που έστειλες με πμ και συγκεκριμένα τα 2 πρώτα ΦΕΚ, προσδιόρισα τη θέση του συγκεκριμένου τμήματος που ανέβασες και σε ενδιαφέρει. Η απάντηση στο ερώτημά σου είναι ότι η διακεκομμένη γραμμή προσδιορίζει στο 1ο ΦΕΚ τις περιοχές των δύο τομέων ΟΔ που καθορίστηκαν στις 6 πινακίδες που συνοδεύουν το ΒΔ. Η περιοχή του ενδιαφέροντός σου περιλαμβάνεται στον τομέα ΙΙ. Στο 2ο ΦΕΚ δημοσιεύεται η Έγκριση και ΤΡΣ και συνοδεύεται από μια μόνο πινακίδα που καλύπτει τη συγκεκριμμένη περιοχή ενδιαφέροντος, αν και δεν είναι ευκρινής η φωτοτυπία του ΦΕΚ, ώστε να φαίνεται που έγινε η ΤΡΣ. Περιορίστηκα στη μελέτη των 2 ΦΕΚ, αφού σ' αυτά εστιάζεται το ερώτημά σου. Όπως είναι προφανές, τα 2 ΦΕΚ της εποχής εκείνης είναι ασπρόμαυρα και κακέκτυπα. Αντίγραφα μπορείς να πάρεις, αν δεν τα έχεις ήδη, από την κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου (Αμαλιάδος 17, 2ος όροφος). 1 1 1
YSyg Δημοσιεύτηκε Thursday at 10:46 μμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Thursday at 10:46 μμ 2 hours ago, MAKAP said: Όπως είναι προφανές, τα 2 ΦΕΚ της εποχής εκείνης είναι ασπρόμαυρα και κακέκτυπα. Αντίγραφα μπορείς να πάρεις, αν δεν τα έχεις ήδη, από την κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου (Αμαλιάδος 17, 2ος όροφος). Ευχαριστώ για την απάντηση, αλλά έχω 'παιδικές' απορίες:ΤΡΣ είναι για Τοπικό (;) Ρυμοτομικό Σχέδιο ή Τι; Εφόσον είχα επαφή (2 πράξεις εφαρμογής κάποιων εκατοντάδων στρεμμάτων) αλλά όχι εξειδίκευση στα πολεοδομικά, δεν θυμάμαι καθόλου αυτόν τον όρο. Επίσης το ΟΔ δεν μου θυμίζει κάτι σχετικό Έχω έγχρωμα από την ΥΔΟΜ και για τα δυο ΦΕΚ, από αυτό του '67 είναι αυτό που ανέβασα. Επίσης έχω κάθε σχέδιο από το 1923 εως το 2015, ορθοφωτο, google earth 25 χρόνων, επίγειες φωτογραφίες, αποτύπωσή μου του 2014, έγγραφα από την σύμβαση Κατσαφαρόπουλου και μετά και ΠΟΛΥ ΧΡΟΝΟ με προβληματική συγκέντρωση.
MAKAP Δημοσιεύτηκε Friday at 04:46 πμ Δημοσιεύτηκε Friday at 04:46 πμ ΤΡΣ= Τροποποίηση Ρυμοτομικού Σχεδίου ΟΔ= Όροι Δόμησης 1
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα