helents62 Δημοσιεύτηκε Wednesday at 04:57 μμ Δημοσιεύτηκε Wednesday at 04:57 μμ (edited) (Μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos 33) Γεια σας!!! Βρίσκομαι σε απόγνωση μετά την πρόσφατη ενημέρωσή μου ότι δεν μπορεί να εκδοθεί οικοδομική άδεια στο οικόπεδο μου με αιτιολογία την προβληματικότητα των όμορων οικοπέδων και προϋπόθεση για την δυνατότητα έκδοσή της είναι η τακτοποίηση αυτών. Πρόκειται για οικόπεδο εντός σχεδίου, άρτιο και οικοδομήσιμο (εμβαδόν και πρόσωπο) και προέρχεται από την κατάτμηση μεγαλύτερου οικοπέδου, το οποίο τεμαχίστηκε συνολικά σε 4 τμήματα από τους δικαιούχους/ κληρονόμους σε διάφορες χρονολογίες. Τα έτερα 3 τμήματα ιδιοκτησίας συγγενών βρίσκονται περιμετρικά του δικού μου ως εξής: -Δεξιά μπροστά: μη άρτιο, με πρόσωπο σε κοινόχρηστο χώρο, όμορο με έτερο οικόπεδο με κατοικία-άρτιο και οικοδομήσιμο- του ιδίου ιδιοκτήτη - Δεξιά πίσω : μη άρτιο, χωρίς πρόσωπο σε κοινόχρηστο χώρο, όμορο με έτερο οικόπεδο με κατοικία-άρτιο και οικοδομήσιμο- του ιδίου ιδιοκτήτη, εμφανίζεται στο κτηματολόγιο αγνώστου ιδιοκτήτη. Ο ιδιοκτήτης απεβίωσε μετά την κατάτμηση, τα άφησε και τα δυο οικόπεδα με διαθήκη στην κόρη του (βρίσκεται στο εξωτερικό), αλλά η διαθήκη δεν δημοσιεύτηκε μέχρι σήμερα και δεν έγινε αποδοχή κληρονομιάς. -πίσω και αριστερά: συνολικά έχει το απαραίτητο εμβαδόν, πρόσωπο σε κοινόχρηστο χώρο έχει με λωρίδα/τμήμα του οικοπέδου πλάτους 3μ, όμορης αριστερά του δικού μου (κατά κάποιο τρόπο "ιδιωτικός δρόμος"), που δίνει πρόσβαση στο τμήμα του οικοπεδου με την υφιστάμενη κατοικία. Ο ιδιοκτήτης απεβίωσε, κληρονομοι η σύζυγος και τα δυο παιδια, το ένα παιδι μεταβίβασε με δωρεά στο άλλο το ποσοστό του. Στη συνέχεια εγινε κάποια τακτοποιηση της κατοικίας. Σύμφωνα με την δική μου λογική η έκδοση οικοδομικής άδειας στο οικόπεδό μου δεν εμποδίζει την τακτοποίηση των 2 πρώτων όμορων οικοπέδων, αφού οι ιδιοκτήτες τους έχουν στην ιδιοκτησία τους και αντίστοιχα έτερα όμορα με αυτά οικόπεδα για να τα τακτοποιήσουν, ενώ στο τρίτο υφίσταται ήδη κατοικία, έχουν κάνει ήδη κάποιες ενέργειες, με τις οποίες αποδέχονται την κατασταση του δικού τους οικοπεδου. Ποια είναι η άποψή σας και οι προτάσεις σας για την τακτοποίηση της κατάστασης? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων Edited Wednesday at 05:31 μμ by Pavlos33
Didonis Δημοσιεύτηκε Wednesday at 06:33 μμ Δημοσιεύτηκε Wednesday at 06:33 μμ 1 ώρα πριν, helents62 said: ....Σύμφωνα με την δική μου λογική... Δυστυχώς όμως η νομοθεσία δεν πάει σύμφωνα με την δική σας λογική (ότι δεν παρεμποδίζεις δηλαδή) Αλλά για να έχει οικοδομησιμότητα το δικό σου οικόπεδο θα πρέπει να είναι άρτια και οικοδομήσιμα και τα όμορα σου. Συνεπώς αν δεν είναι ακόμα, θα μπορούσες να αναθέσεις στον Μηχανικό σου να αναλάβει το έργο και τις διαδικασίες για να επισπεύσει (όσο μπορεί) τις διαδικασίες προβλέπει το σχέδιο πόλης της περιοχής σας…. Και επειδή εμπλέκονται κρατικές υπηρεσίες κ.λπ. οι χρόνοι και τα τελικά αποτελέσματα είναι αβέβαια…. (και φυσικά κοστολόγια για εσένα που θα πρέπει να πληρώνεις τις υπηρεσίες του Μηχανικού σου για αυτά) Όλα θα εξαρτηθούν τι προσκυρώσεις έχουν γίνει ή προβλέπονται να γίνουν για αυτά και σε ποιο στάδιο είναι η εφαρμογή του σχεδίου πόλης. Αν το αφήσεις να το κάνουν οι άμεσα όμοροι είναι κι αυτό μια λύση.... αλλά δεν ξέρεις πότε θα αναγκαστούν να το κάνουν. Καλό κουράγιο…..
helents62 Δημοσιεύτηκε Wednesday at 07:00 μμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Wednesday at 07:00 μμ Ευχαριστώ για την απάντηση..... ....Σύμφωνα με την δική μου λογική....κάπου το έγραφε στο φόρουμ........"εφόσον δεν εμποδίζει την τακτοποίηση των όμορων" ή κάπως έτσι τέλος πάντων και το βρήκα λογικό και στην περίπτωσή μου....
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα