Lit8 Δημοσιεύτηκε Thursday at 03:44 πμ Δημοσιεύτηκε Thursday at 03:44 πμ Καλημέρα σε όλους. Έχω μια εγκατάσταση ΦΑ αυτόνομη, καινούρια (με πολυστρωματικές σωλήνες όπως τα περισσότερα πλέον) την οποία ξεκίνησα να λειτουργώ τον Νοέμβρη. Για 2-3 εβδομάδες όλα ήταν καλά, από κει και μετά έχω που ακούω έντονο ήχο «συντριβανιού» για δευτερόλεπτα από τη στιγμή που θα πάρει μπρος ο λέβητας στο μπαλκόνι. Το σπίτι έχει 6 σώματα, ο ήχος που ανέφερα έρχεται από ένα σώμα (το πιο κοντινό στο μηχάνημα) και κρατάει όπως είπα για κάποια δευτερόλεπτα, αλλά είναι αρκετά έντονος. Το αμέσως επόμενο σώμα της γραμμής κρατάει έναν ήχο νερού για όση ώρα καίει το μηχάνημα έξω, αλλά είναι πολύ πιο διακριτικός, πρέπει δηλαδή να είσαι κοντά για να το ακούσεις. Ξέρω ότι ο κυκλοφορητής που έχει μπει είναι για μεγαλύτερη εγκατάσταση, σαν δεδομένο το αναφέρω. Ο υδραυλικός που έκανε την εγκατάσταση λέει ότι έχει πάρει αέρα αλλά έχω κάνει 30 εξαερώσεις, όλα τα σώματα στο σπίτι, και αέρα δεν βγάζω - επίσης τα σώματα όλα θερμαίνονται κανονικά, δεν έχω παρατηρήσει κάποια απώλεια σε σύγκριση με πριν. Από μόνο του ξεκίνησε αυτό το πράγμα στα καλά καθούμενα. Σας πάει κάπου το μυαλό; ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
tetris Δημοσιεύτηκε Thursday at 06:11 πμ Δημοσιεύτηκε Thursday at 06:11 πμ Χωρίς να είμαι ειδικός, κι επειδή αντιμετώπισα το ίδιο πρόβλημα πριν λίγο καιρό, η λύση είναι να ανοίξεις το βανάκι που εισάγει νερό στο σύστημα (πρέπει να έχει και μανόμετρο εκεί) ώστε να συμπληρωθεί το νερό που λείπει. Αν υπάρχει σήμανση πίεσης στο μανόμετρο, θα περιμένεις μέχρι ο δείκτης να φτάσει εκεί. Αν όχι, αφήνεις ανοιχτό το βανάκι για περίπου 1 λεπτό κι ανάβεις το λεβητα. Αν ο ήχος συνεχίσει να ακούγεται, κάνε πάλι την ίδια διαδικασία και, αν επιμείνει (που δεν νομίζω), κάλεσε τον εγκαταστάτη.
Lit8 Δημοσιεύτηκε Thursday at 08:00 πμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Thursday at 08:00 πμ Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Αν μιλάμε για το μανόμετρο επάνω στο μηχάνημα, έχω ενημερωθεί ότι πρέπει να είναι στο 1.5-1.7 και το ελέγχω συχνά πυκνά. Την πρώτη φορά εξαέρωσα τόσο πολύ που έριξα την πίεση εκεί οπότε το μηχάνημα έβγαλε σφάλμα και έτσι το έμαθα και το γεμίζω που κ που από τη βάνα αν έχει χάσει λίγο. Έχω ενημερώσει τον εγκαταστάτη και τον περιμένω (πότε θα έρθει, άγνωστο) απλά επειδή επιμένει με τον άερα μέσα, είπα να ρωτήσω μήπως κάποιος έχει άλλη σκέψη. Κάπου διάβαζα για χαμήλωμα στη σκάλα του κυκλοφορητή και/ή εξισορρόπηση ροής στην εγκατάσταση αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πάρα πολλά και δε θέλω να κάνω κάτι και να γίνουν τα πράγματα χειρότερα.
tetris Δημοσιεύτηκε Thursday at 04:00 μμ Δημοσιεύτηκε Thursday at 04:00 μμ Το δικό μου πρόβλημα λύθηκε με τον τρόπο που σου είπα. Το έκανα μόνος μου μετά από ενημέρωση του εγκαταστάτη-μηχανολόγου.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα