YSyg Δημοσιεύτηκε yesterday at 11:32 πμ Δημοσιεύτηκε yesterday at 11:32 πμ (edited) Το θέμα είναι εκτός των δικών μου γνώσεων. Βρήκα ... κάπου (σε ένα ακίνητο), 5 (με τις αναθεωρήσεις μαζί) χωρίς ανάκληση, χωρίς λήξη λόγω χρόνου άρα ταυτόχρονα. Μετά βρήκα 12, η μία σε άλλο ακίνητο, αναθεώρηση αδείας του προηγουμένου ακινήτου και οι άλλες 6 χωρίς να μπορεί να βρεθεί το έγγραφο με τον ΑΔΑ. Πιστεύω ότι δικαιούμαι τουλάχιστον να θεωρώ την περίπτωση 'παράβαση' αλλά δεν μπορώ να το τεμηριώσω, με ξεπερνάει. Σκέπτομαι: δηλαδή συντηρούνται ταυτόχρονα 11 ή 12 φάκελοι; Με πόσους επιβλέποντες; Τα ίδια ή άλλα σχέδια; - Οι μελετητές είχαν άλλοτε συνέχεια και άλλοτε εναλλαγή, πάντα στο ίδιο ακίνητο. Πόσοι 'υπεύθυνοι (ή ανεύθυνοι) ασφαλείας' υπήρχαν ταυτόχρονα΄; Στο εργοτάξιο ήταν αναρτημένη μόνο η αρχαιότερη "... αναμόρφωση όψεων", μετά ενίσχυση σκελετού, μετά τα πάντα (σκεφθείτε ελευθέρως) Edited 23 ώρες πριν by YSyg
Didonis Δημοσιεύτηκε yesterday at 01:22 μμ Δημοσιεύτηκε yesterday at 01:22 μμ (edited) Γενικά για ένα ακίνητο μπορούν να υπάρχουν όσες Οικοδομικές Άδειες θες.... Όμως (ΟΜΩΣ κεφαλαίο) εν ισχύ είναι μόνο η τελευταία χρονολογικά που έχει εγκριθεί και η οποία οφείλει να δείχνει στο Διάγραμμα κάλυψης της τα τμήματα κατασκευών με ποιο αριθμό Άδεια είχαν γίνει. Με βάση λοιπόν την τελευταία άδεια που έχει εκδοθεί κάνουμε τον όποιον έλεγχο αν έχει υπερβάσεις ή μη το υφιστάμενο ακίνητο. Βασική ερώτηση.... η Τελευταία Άδεια που έχεις του πότε είναι (για να καταλάβουμε και με ποιον ΓΟΚ εκδόθηκε) Υ.Γ. Και δεν είναι επιτρεπτό να εκδοθεί νέα Άδεια αν δεν έχει ολοκληρωθεί και γίνει παραλαβή της πριν αυτής. Άρα δεν είναι αποδεκτό να υπάρχουν στον ίδιο χρόνο άλλοι επιβλέποντες κλπ κλπ Κάτι δεν διαβάζεις καλά ή κάτι έχουν κάνουν στραβά .... μα πολύ στραβά Edited yesterday at 01:25 μμ by Didonis 1 1
YSyg Δημοσιεύτηκε 23 ώρες πριν Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε 23 ώρες πριν υπήρχε μία το 2003, μετά πολλές 2008-2011 και μετά για εργασίες του Απριλίου-Μαιου 2014 πρέπει, ίσως, θα έπρεπε να, βγήκε μία μετά από ΚΥΑ του Νοεμ 2014 (ναι, όπως τ' ακούς).
kierion Δημοσιεύτηκε 21 ώρες πριν Δημοσιεύτηκε 21 ώρες πριν 1 ώρα πριν, YSyg said: υπήρχε μία το 2003, μετά πολλές 2008-2011 και μετά για εργασίες του Απριλίου-Μαιου 2014 πρέπει, ίσως, θα έπρεπε να, βγήκε μία μετά από ΚΥΑ του Νοεμ 2014 (ναι, όπως τ' ακούς). Γράψτε, αν θέλετε, τι ΑΚΡΙΒΩΣ λέει η κάθε μία και πότε εκδόθηκε.
Didonis Δημοσιεύτηκε 21 ώρες πριν Δημοσιεύτηκε 21 ώρες πριν σωστό αυτό που γράφει ο kierion αλλά μάλλον δεν θα βγει άκρη .... YSyg Όπως γράφεις δεν έχεις ιδιαίτερη εμπειρία με "αυτά" Οπότε προσδιόρισε όσο μπορείς ποιο είναι το δικό σου ζητούμενο για το ακίνητο αυτό. Αν είναι νόμιμο ή μη, αν θες να κτίσεις κι άλλο.... ή οτιδήποτε. Το λέω διότι ανάλογα το ζητούμενο ανάλογα να είναι και τα βασικά που θα χρειαστούν. πχ έχω την εντύπωση ότι θα χρειαστούν να σκαναριστούν όλα τα έντυπα των οικοδομικών αδειών μπρος πίσω για να δούμε αναθεωρήσεις ή παραλαβές κλπ.. και ενδεχόμενα Διαγράμματα κάλυψης ....ανά Άδεια ειδικά των τελευταίων χρονολογικά. Αλλά χωρίς να ξέρουμε τι ψάχνουμε είναι σαν να παίζουμε το παιχνίδι της τυφλόμυγας .... (που δεν το θυμάμαι κιόλας γμτ) 1
YSyg Δημοσιεύτηκε 20 ώρες πριν Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε 20 ώρες πριν (edited) Ευχαριστώ μέχρι εδώ, αλλά καταλαβαίνω πως δεν είναι ανάγκη να σας κουράζω περισσότερο για τις πρακτικά 'λεπτομέρειες' της ιστορίας απληστίας που με κινητοποίησε. Έχω περάσει χιλιάδες ωρών σε γραφεία Υπηρεσιών, αλλά ούτε 10 ώρες για "άδειες", παρότι πολλοί συνάδελφοι ζουν και από αυτό τον τομέα. Ρώτησα αν μπορούν να ισχύουν ταυτόχρονα πολλές και νομίζω πως η απάντηση ήταν και είναι ΟΧΙ. Δεν θα συνεχίσω με αυτό γιατί έτσι που πάει αύριο μπορεί να θέλω να κανω εγχειρίσεις. Σταματώ, πριν χρειαστεί να μου το πείτε. Φιλικά ΓΣ ΥΓ Για να καταλάβετε λίγο την ζημιά μου, το τελευταίο τρίωρο πρέπει να είδα μάλλον 375 Ο.Α. στο Διαύγεια για να βρώ την ανύπαρκτη μάλλον "τελευταία". Edited 20 ώρες πριν by YSyg
Didonis Δημοσιεύτηκε 19 ώρες πριν Δημοσιεύτηκε 19 ώρες πριν (edited) να μη κάνεις εγχείρηση για τις διαλοάδειες.... Μια και η τελευταία είναι η εν ισχύ.... τα υπόλοιπα βράσε όριζα.... Υ.Γ. Και για να έχεις την τελευταία εν ισχύ κάνε επίσημα αίτηση στην ΥΔΟΜ που είναι το ακίνητο να στην γνωστοποιήσου. Ενδεχόμενα μπορεί να το κάνεις και με εμαιλ. Ας κάνουν και ένα μήνα να απαντήσουν..... Αν δεν σου απαντήσουν κάνε το θέμα με εμαίλ και κοινοποίηση με την αίτηση σου στον συνήγορο του πολίτη.... (κάτι θα βγει) Μετά αναλύουμε ότι θες. Αλλά είναι σημαντικό για ουσιαστική βοήθεια να γνωρίζουν οι συνομιλητές σου το ζητούμενο. Edited 19 ώρες πριν by Didonis
YSyg Δημοσιεύτηκε 2 ώρες πριν Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε 2 ώρες πριν ασαφής διατύπωση οι 'εγχειρίσεις' Αυτοσαρκασμό έκανα (θα με δω ως και χειρουργό) και όχι φόβος. Με τον φόβο ζω πολλά χρόνια, γνωριστήκαμε, εντάξει. Τι να κάνει κανείς; Να σταματήσει να ζεί από φόβο μήπως κάτι πάει στραβά; Απαντώ όχι. Ούτε είναι η απάντηση να τον αγνοείς, υπάρχει για την αυτοσυντήρηση. Άρα, μαζί. Όσο για τις αιτήσεις, τις κοινοποιήσεις, τους εισαγγελείς κλπ, έχω επιστρέψει από εκεί προ 10ετίας (είχα και καλή παρέα), δεν πάω τώρα. Ίσως κάποια στιγμή αποφασίσω να μοιραστώ αυτή την ιστορία - για την οποία έχετε το 4ήμερο μόνο κάποια σναπσοτς.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα