Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα σας και καλή χρονιά.

έχω ένα ακίνητο εντός οικισμού με τα παρακάτω στοιχεία:

ισόγειο 66,74τμ, Α όροφος 31,85τμ, ημιυπαίθριος χώρος 10,40τμ.

Συνολικά είναι το κτίριο 98,59τμ με τους περιμετρικούς του τοίχους και 68,57 χωρίς αυτούς. Αναφέρεται και στο διάγραμμα κάλυψης αυτό. 

image.png.28a75411db5dc4f19f8647b0b893e5b4.png

Η δόμηση που μου αναλογεί στο οικόπεδο βάση συμβολαίου είναι 99,5τμ. και με κάλυψη 190τμ.

λόγο του ότι οι περιμετρικοί τοίχοι του κτιρίου που είναι πέτρινοι ~0,5μ πλάτος, μπορώ να θεωρήσω πως έχω ακόμα  περίπου 99,5-68,57= 30,93τμ? 

Θα το εκτιμούσα εαν κάποιος μπορεί να με ενημερώσει σε αυτό.

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα. Εξαρτάται το σκοπό χρησιμοποίησης αυτής της πληροφορίας. Αφορά καταχώρηση στο Ε9, έκδοση νέας άδειας κλπ;

Δημοσιεύτηκε

Θα θεωρήσεις ότι η  δόμηση είναι αυτή που προκύπτει χωρίς το πάχος λιθοδομής

Δημοσιεύτηκε

Πρώτα θα αποτυπώσεις το υπάρχον για να διαπιστώσεις τυχόν υπερβάσεις δόμησης ή αυθαιρεσίες. Μετά θα κρίνεις το υπόλοιπο δόμησης. Αν έχει εφαρμοστεί ακριβώς η άδεια τότε ισχύει αυτό που αναφέρεις.

• Thanks 1
Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα,

είχα την εντύπωση ότι το κέρδος από την αφαίρεση της λιθοδομής αφορούσε μόνο νέα κτίσματα. Ισχύει και για υπάρχοντα φτάνει να υπάρχει υπόλοιπο συντελεστή δόμησης?

Στη δικια μου περίπτωση το κτίσμα έχει εμβαδό 108τμ συμπεριλαμβανομένης της λιθοδομής (~28τμ) και υπάρχει υπόλοιπο ΣΔ 30τμ. Αν προχωρήσουμε σε εκδοση άδειας μπορούμε να χτίσουμε επιπλέον 30+28=58τμ ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.