Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σας, έχω ένα ακίνητο το οποίο θέλω να βάλω στο εξοικονομώ. Οι τελευταίες κατόψεις που βρήκα είναι απο το 2016 οι οποίες έγιναν για τακτοποίηση αυθαιρεσιών που εγιναν τοτε και έχουν λάθη στις διαστάσεις των ανοιγμάτων. Σε πιο παλιές κατόψεις βλέπω ότι τα ανοίγματα είναι σωστά.

Για να βγει ηλεκτρονική ταυτότητα, αυτός που θα έρθει να ελεγξει ποιες κατόψεις θα κοιτάξει; Υπάρχουν σε κάποιο σύστημα online που μπορουν να τις τραβήξουν;

Πως ξέρω ποιων κατόψεων οι διαστάσεις ανοιγμάτων ειναι σε ισχύ; Η πολεοδομία πως ξέρω ποιες κατόψεις έχει;

Δημοσιεύτηκε

Kαλημέρα. Θα πρέπει να έρθεις σε επικοινωνία με τον μηχανικό της δήλωσης υπαγωγής προκειμένου να κάνει διόρθωση. 

Δημοσιεύτηκε
3 minutes ago, Pavlos33 said:

Kαλημέρα. Θα πρέπει να έρθεις σε επικοινωνία με τον μηχανικό της δήλωσης υπαγωγής προκειμένου να κάνει διόρθωση. 

Ευχαριστώ για την απάντηση. Ήρθα σε επικοινωνία και μου είπε οτι θα τα διορθώσει και θα τα ανεβάσει στο cloud. Αυτό αρκεί για να γίνει αργότερα ηλεκτρονική ταυτότητα; Αρκεί απλή διόρθωση και όχι τακτοποίηση;

Δημοσιεύτηκε

κάπου έχεις μπερδευτεί ....

Για την ηλεκτρονική ταυτότητα θα χρειαστεί να το αναθέσεις σε Μηχανικό που έχει αρμοδιότητα (και γνώση) να την κάνει.

Κάνε την ανάθεση, θα δει και μόνος του τι έχεις και τι δεν έχεις (τίτλους, καεκ, άδειες, νομιμοποιήσεις τακτοποιήσεις κλπ) και θα σου πει τι χρειάζεσαι ακόμα αν δεν τα έχεις.

Δημοσιεύτηκε

Το γνωρίζω ότι πρέπει να το αναθέσω σε μηχανικό. Όμως ρωτάω το ακόλουθο.

Έχω κατόψεις του 2000 και του 2016. Του 2016 βγήκαν λόγω κάποιας τακτοποίησης (οχι ανοιγμάτων). Του 2000 οι κατόψεις έχουν σωστές διαστάσεις ανοιγμάτων ενω του 2016 όχι.

Πως ξέρω ποιες κατόψεις είναι σε ισχύ για το ακίνητο; Έστω ότι γίνεται έλεγχος απο την πολεοδομία, ποιες κατόψεις θα κοιτάξουν; Του 2010 ή του 2016;

Δημοσιεύτηκε

σε ισχύ είναι τα σχέδια της τελευταίας χρονολογικά άδειας που έχει εκδοθεί  και ενίοτε σε συνδυασμό με τα σχέδια υπαγωγής στους νόμους 4178/13 ή 4495/17.

Αν θες να μάθεις όλα και όχι επιφανειακά να σου δώσω νομοθεσία να διαβάσεις 

Δεν μπορεί να γίνει μάθημα πολεοδομικών κλπ διαδικασιών με ερωτήσεις απαντήσεις..... 

• Like 1
  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε
30 λεπτά πριν, Didonis said:

σε ισχύ είναι τα σχέδια της τελευταίας χρονολογικά άδειας που έχει εκδοθεί  και ενίοτε σε συνδυασμό με τα σχέδια υπαγωγής στους νόμους 4178/13 ή 4495/17.

Ακριβώς αυτό! Καλύτερα δεν θα μπορούσε να περιγραφεί. 

• Like 1
  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε

On 1/23/2025 at 11:33 AM, Didonis said:

Αν θες να μάθεις όλα και όχι επιφανειακά να σου δώσω νομοθεσία να διαβάσεις 

Δεν μπορεί να γίνει μάθημα πολεοδομικών κλπ διαδικασιών με ερωτήσεις απαντήσεις..... 

Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Και μία ακόμα ερώτηση:

To 2000 που βγήκε η τελευταία άδεια, η κάτοψη έχει ένα άνοιγμα ως 2x1.5μ.

Το 2016 έγινε τακτοποίηση για άσχετο με το άνοιγμα λόγο, πχ κατηγορία 4, προσθήκη βοηθητικού χώρου 10τμ, και στην κάτοψη έχει το ίδιο άνοιγμα ως 1.8x1.5μ.

Καταλαβαίνω πως σε ισχύ είναι η διάσταση που έχει η κάτοψη της τελευταίας τακτοποίησης ακόμα και αν δεν έγινε η τακτοποίηση για τον συγκεκριμένο λόγο. Οπότε σε ισχύ είναι το 1.8x1.5μ;

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Δημοσιεύτηκε

Ναι, αυτό ισχύει 1,8*1,5. Νομιμοποιείς σύμφωνα με τις διαδικασίες. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.