Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα!

Ερώτηση: έχουμε κτίσμα νόμιμο θεωρητικά (προ 30-11-1955) το οποίο όμως καταπατά κοινόχρηστη οδό ΕΝΤΟΣ σχεδίου με το σχέδιο να προϋφίσταται της καταπάτησης! Επιπλέον, στο ακίνητο κατασκευάστηκαν στο δώμα αυθαίρετες αποθήκες προ 1975 τις οποίες τακτοποιούμε σύμφωνα με τις διατάξεις του 4495/2017.

Το ακίνητο θέλει να μεταβιβαστεί, γι' αυτό ξεκίνησε η διαδικασία. Έπειτα από επικοινωνία με την αρμόδια ΥΔΟΜ η άποψή τους είναι πως, παρότι προϋφίστανται της 30-11-1955 τα συγκεκριμένα τετραγωνικά, ΔΕ μπορούν να θεωρηθούν νόμιμα, ότι πρέπει να τα αναφέρουμε ως τμ τα οποία καταπατούν κοινόχρηστο χώρο και σε περίπτωση που χρειαστεί το ακίνητο οικοδομική άδεια θα πρέπει να συμμορφωθεί στα όρια του οικοπέδου! Παρά ταύτα, δε γνωρίζει η ΥΔΟΜ με ποιο τρόπο μπορούμε να κλείσουμε την ΗΤΚ.

Έστειλα ερώτημα στο Τεχνικό Επιμελητήριο στο σχετικό τμήμα και ο υπάλληλος που με κάλεσε στο τηλέφωνο μου είπε ότι επειδή είναι προ του 1955 είναι νόμιμα και μεταβιβάζονται κανονικά ασχέτως του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στο οποίο εμπίπτουν και πως θα κλείσουμε την ταυτότητα και την τακτοποίηση κανονικά με τα τμ της οικίας όλα, εντός κι εκτός οικοπέδου. ΔΕΝ είχε όμως ψάξει τη διάταξη αυτή να μου την αναφέρει για να την αναζητήσω και να τη διαβάσω μόνη μου και δε μπορώ να βρω κάτι στο διαδίκτυο.

Γνωρίζει κάποιος να με βοηθήσει σχετικά;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.