Sakis99 Δημοσιεύτηκε Thursday at 10:04 πμ Δημοσιεύτηκε Thursday at 10:04 πμ Καλησπέρα σε όλους, αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με την κατοικία μου και ελπίζω κάποιος να μου ανοίξει τα μάτια. Λοιπόν, έχω ένα σπίτι στο οποίο μένω κανονικά εκεί και είναι ισόγειο και από πάνω υπάρχει άλλο ένα σπίτι πρώτος όροφος στο οποίο μένει η υπόλοιπη οικογένεια, θέλω να μπω στο εξοικονομώ στο ισόγειο διαμέρισμα αλλά δεν υπάρχει πουθενά κάποια άδεια αλλά είναι ηλεκτροφόρο υμένο και αυτό το σπίτι δεν φαίνεται πουθενά.. όλο το οικισμα ανοίκει στον πατέρα μου, στο Ε1 του πατέρα μου υπάρχει μόνο η κατοικία πρώτος όροφος το ισόγειο δεν υπάρχει πουθενά. Τώρα εγώ τι πρέπει να κάνω για να νομιμοποιηθεί το ισόγειο και να φανεί και στο Ε1 για να μπορέσω να το βάλω στο εξοικονομώ; Μόνο τακτοποίηση από κάποιον μηχανικό θα χρειαστεί; Και ποιο είναι το κόστος στο περίπου; Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Thursday at 03:20 μμ Δημοσιεύτηκε Thursday at 03:20 μμ @Sakis99 Θα πρέπει να επισκεφθείς γραφείο μηχανικού για να μελετήσει την υπόθεσή σου και να κρίνει εάν μπορεί να υπαχθεί στις διατάξεις του Ν. 4495/17 για τακτοποίηση ή μπορεί να γίνεται και νομιμοποίηση.
ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε Thursday at 04:37 μμ Δημοσιεύτηκε Thursday at 04:37 μμ Ιδιοκτησιακά, σε ποιόν ανήκει η συγκεκριμένη κατοικία; Σε εσάς ή στον πατέρα σας;
jbosdas Δημοσιεύτηκε Thursday at 09:38 μμ Δημοσιεύτηκε Thursday at 09:38 μμ @Sakis99 Καταρχάς θα πρέπει να βρεις τους τίτλους της ιδιοκτησίας του ισογείου (συμβόλαια: αγοραπωλησία/διαθήκη/δωρεά κλπ) ώστε να δεις σε ποιον ανήκει (νόμιμα). Έπειτα να βρεις την άδεια κατασκευής του κτιρίου (και φυσικά αν υπάρχει). Αν δεν έχει εκδοθεί άδεια για το ισόγειο και είναι αποδεδειγμένα κατασκευασμένο προ του 55 -όπως αναγράφεται στον τίτλο του θέματος - τότε υπάρχει περίπτωση να είναι και νομίμως υφιστάμενο. Άπειρες οι διαφορετικές περιπτώσεις τις οποίες θα εξετάσει ο μηχανικός σου. Κόστος δεν προσεγγίζεται χωρίς δεδομένα. Σε κάθε περίπτωση είτε μπεις, είτε δεν μπεις στο εξοικονομώ, κάποια στιγμή θα πρέπει να το αντιμετωπίσεις το πρόβλημα. Αν θες να μπεις, δεν βλέπω να έχεις και πολύ χρόνο...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα