Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

ok. Πάντως δεν έχεις και πολλά να κάνεις, αφού έχεις τον περιορισμό σε εκείνο το σημείο. Αν μεγαλώσεις το πάτημα θα έρθει το έκτο σκαλοπάτι πιο κοντά στην πλάκα, και θα βρεις σίγουρα.  Εκτός αν κόψεις την πλάκα*  από πάνω και προσθέσεις άλλο ένα σκαλοπάτι. 16 σκαλοπάτια στο 310... δε συστήνεται. 

* που δεν θα γίνεται, αφού λογικά θα έχει ενισχυμένη ζώνη.

• Απαντήσεις 22
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δημοσιεύτηκε

Φίλε αυτή η σκαλα με έχει αρρωστήσει αλήθεια πήγα σε σιδερενια για κάτι πιο οικονομικό και μου έχει γίνει όλο αυτό το μπέρδεμα κάθε φορά 

Δημοσιεύτηκε (edited)

Παραγνωρίζουμε κάτι πολύ βασικό. Οι μαρμάρινες (ή κεραμικές) επενδύσεις είναι για δύσκαμπτες κατασκευές (σκυρόδεμα), Σε εύκαμπτες (όπως η συγκεκριμένη σκάλα) το μάρμαρο έχει πρόβλημα. Πέραν του ότι απαιτείται βίδωμα (που, μαζί με τη συνεχή επαφή με μεταλλική επιφάνεια θα προκαλέσει διάβρωση στο μάρμαρο) έχουμε και μεγαλύτερη πιθανότητα θραύσης σε σχέση με το ξύλο .

Συνεπώς, ξύλο ή μέταλλο για επένδυση.

Πάντως, ο συγκεκριμένος φορέας παραείναι "οικονομκός". Τόσο από άποψη σχεδιασμού όσο και υλικών...

Αν μπει μάρμαρο (με ποιό τρόπο?) είναι βέβαιο ότι δεν θα κρατήσει για πολύ. 

Edited by tetris
Δημοσιεύτηκε

Ξερω περιπτωση σιδερενιας σκαλας που μπηκε λαμαρινα και πανω μαρμαρο κρατάει πολλά χρόνια τώρα 

Δημοσιεύτηκε

Ξαναγυρνώντας στο ερώτημα... Θες να μεγαλώσεις λες τα πατήματα. Πως σκέφτεσαι ότι θα το κάνεις αυτό; Αν δεν αλλάξεις διαστάσεις φορέα ουσιαστικά δεν αλλάζει τίποτα. 

Δημοσιεύτηκε

Μόνο με το μάρμαρο να γίνει το πάτημα 27'28 πόντους αυτό που θα προεξέχει δλδ ή αντίστοιχα με ξύλο

Μόνο αυτό πιστεύω κατά την γνώμη μου γίνεται ή την γκρεμιζω τελείως και φτιάχνω κάτι άλλο που ούτε αυτό γίνεται 

Δημοσιεύτηκε

Καλά το κατάλαβα... Και αυτό που σκέφτεσαι πάλι λάθος είναι, αφού στο ανέβασμα μπορεί να έχεις πάτημα 28 λόγω της προεξοχής αλλά στο κατέβασμα πάλι 25 θα είναι..  αν δεν αλλάξει ο φορέας (η αν δεν επεκταθεί η σκάλα με γεμίσματα -που δεν γίνεται σε σένα) δεν θα καταφέρεις κάτι ουσιαστικό. Η γεωμετρία το λέει.  

Δημοσιεύτηκε

Με όποιο υλικό και να έχεις ο ορθός σχεδιασμός λέει τα εξής :

Ιδανική πορεία αναβάτη -> π+2ρ = 62,5 δηλαδή με στρογγυλοποίηση 63 εκ.

Ζορίζεσαι να περάσεις στη σκάλα -> μέγιστο ρ = 18 άντε 18,5 εκ -> 2ρ = 37 εκ -> ιδανικό πάτημα 26 εκ.

Αν βάλεις πάτημα με επικάλυψη 2 εκ με το προηγούμενο έχεις πάτημα 26=2 = 28 εκ. στην πορεία της σφήνας.

Στο πέρασμα της πλάκας το ελεύθερο ύψος θα είναι : 11 Χ 18,5 = 203,5 εκ. -> ΟΚ

Μπορείς τους ίδιους υπολογισμούς να τους κάνεις με ρ=18 εκ και να έχεις ύψος 198 εκ., αλλά δεν ξέρω αν τα πατήματα θα παραμένουν 11 ή θα είναι 10...

Δημοσιεύτηκε

Εγώ τώρα τι μπορώ να κάνω την βγάζω τελείως την σκαλα και την κάνω από την αρχή κάνω τσιμεντενια και γλυτώνω τι μπορώ να κάνω έχω απελπιστεί με όλο αυτό 

Να σας δώσω και μια λεπτομέρεια αν θυμάμαι καλά ύψος είναι αυτήν την στιγμή η σκαλα 3.10 πλάτος 97 και μήκος 2.75 

Πόσο θα μπορούσε να πάει η σκαλα αν την ρίξω τώρα με μπετο ? 

Φροντίζουμε να τηρούμε τους κανόνες της κοινότητας:

5. Δεν κάνουμε διαδοχικές δημοσιεύσεις στο ίδιο θέμα.
•    Αποφεύγουμε τις διαδοχικές δημοσιεύσεις σε ένα θέμα και χρησιμοποιούμε την "επεξεργασία" για να τροποποιήσουμε το περιεχόμενο ή να προσθέσουμε κάτι στις δημοσιεύσεις μας.

Έγινε η κατάλληλη επεξεργασία - jbosdas

Δημοσιεύτηκε (edited)

Δε νομίζω ότι μπορείς να κάνεις και πολλά... Δέχεσαι το 19/25. Ή ανοίγεις περισσότερο το κενό ή περιστρέφεις όλη τη σκάλα (αν μπορείς και ανάλογα την κάτοψη του ορόφου).

Το πρόβλημα ξεκινάει από το μήκος του κενού σε συνάρτηση με το ύψος και όχι από τα υλικά της σκάλας... 

Edited by jbosdas

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.