Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα σας,

θέλω να βγάλω άδεια για 2 σπίτια σε οικόπεδο που είναι περιφραγμένο με συρματόπλεγμα στις 3 από τις 4 πλευρές. Ως μέρος της άδειας θα είναι και η ολοκλήρωση της περίφραξης από την 4η πλευρά.. έχω τις εξής απορίες:

1) Χρειάζεται να προσκομίσω κάποιο αποδεικτικό της νομιμότητας της υπάρχουσας περίφραξης? Αν δεν υπάρχει τι κάνω?

2) Στην απογραφή στο ΕΦΚΑ, κανονικά χρησιμοποιούμε τη στήλη του Πίνακα 1 ή 2 για τον ακάλυπτο σε περίπτωση περίφραξης με συρματόπλεγμα. Εδώ όμως που θα γίνει ολοκλήρωση της υπάρχουσας περίφραξης - περίφραξη μόνο της μίας πλευράς, τι κάνω? Τι βάζω στην αντίστοιχη στήλη (πχ ό,τι θα έβαζα για το σύνολο της περίφραξης επί του ποσοστού της περιμέτρου που θα γίνει περίφραξη)?

(οι λοιπές εργασίες του περ. χώρου πχ μπάρμπεκιου έχουν υπολογισθεί με πίνακα 3)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσιεύτηκε

Ενημέρωση:

μια γνώμη που πήρα από συνάδελφο είναι (στην περίπτωση που δεν υπάρχει κάποια ΕΕΜΚ για την περίφαξη):

την αποτυπώνω φυσικά ως έχει στο τοπογραφικό, δείχνω πως θα ολοκληρωθεί και στην 4η πλευρα, την υπολογίζω εξ' ολοκλήρου στις εισφορές της άδειας και κομπλέ..

Κάποια άλλη άποψη?

Δημοσιεύτηκε

Θα σου πρότεινα να ξεχάσεις την υπάρχουσα περίφραξη και να τη δείξεις ως νέα κατασκευή (μανδρότοιχο ή κάτι άλλο) στην άδεια. Στο τ.δ. της άδειας θα αποτυπώσεις τα υφιστάμενα όρια χωρίς αναφορά σε υλοποιημένη περίφραξη. Υλοποίηση ορίων (σύμφωνα με την άδεια) οφείλεις να έχεις ολοκληρώσει κατά την πρώτη αυτοψία του ελεγκτή.

Τα ημερομίσθια της περίφραξης περιλαμβάνονται στη διαμόρφωση π.χ.

Δημοσιεύτηκε

Χμ.. λογικό μου ακούγεται κι αυτο, αλλά έχω τις εξής απορίες-ενστάσεις:

1) Επειδή η περίφραξη έχει και ένα κρασπεδάκι από σκυρόδεμα στο οποίο είναι εμπηγμένοι οι πάσαλοι που κρατάνε το συρματόπλεγμα.. Είναι οκ ότι "θα έχω ρίξει μπετά" ας πούμε κατά την αυτοψία της εκσκαφής?

2) Θα έχω θέμα με αρχαιολογία όταν γίνουν τομές και δουν περίφραξη?

3) Για το οικόπεδο έχει γίνει υποβολή ηλ. διαγράμματος προ 3ετίας, όπου φαίνεται η περίφραξη.. Υπάρχει θέμα?

Δημοσιεύτηκε
52 λεπτά πριν, lio13 said:

Χμ.. λογικό μου ακούγεται κι αυτο, αλλά έχω τις εξής απορίες-ενστάσεις:

1) Επειδή η περίφραξη έχει και ένα κρασπεδάκι από σκυρόδεμα στο οποίο είναι εμπηγμένοι οι πάσαλοι που κρατάνε το συρματόπλεγμα.. Είναι οκ ότι "θα έχω ρίξει μπετά" ας πούμε κατά την αυτοψία της εκσκαφής?

2) Θα έχω θέμα με αρχαιολογία όταν γίνουν τομές και δουν περίφραξη?

3) Για το οικόπεδο έχει γίνει υποβολή ηλ. διαγράμματος προ 3ετίας, όπου φαίνεται η 

Κανονικά θέλετε πρώτα ΕΕΔΜΚ για νομιμοποίηση της υφιστάμενης περίφραξης και μετά την Άδεια. 

ΥΓ. Ό,τι υπάρχει στο γήπεδο οφείλει να είναι νόμιμο.

Δημοσιεύτηκε

και γιατί να βγάλει Μ/Κ για την νομ/ση, αφού μπορεί να βγάλει  Ο.Α "ανέγερσης 2 οικοδομών και νομ/σης υπάρχουσας περίφραξης"??

Δημοσιεύτηκε
20 λεπτά πριν, ΚΑΝΑ said:

και γιατί να βγάλει Μ/Κ για την νομ/ση, αφού μπορεί να βγάλει  Ο.Α "ανέγερσης 2 οικοδομών και νομ/σης υπάρχουσας περίφραξης"??

Τι Κατηγορία θα είναι αυτή η Άδεια;

Δημοσιεύτηκε

Περίφραξη με σενάζ και Μ/Κ δεν γίνεται -δεν προβλέπεται.

Οπότε  επιλέγεις κατηγορία  ή 2 (άρθρο 10) ή ως 1-εξαρτάται πως μεταφράζει η ΥΔΟΜ σου την παρακάτω παράγραφο του άρθρου 94 (το οποίο συνεχίζει να ισχύει-μέχρι κλπ) 

β) Το πρόστιμο διατήρησης είναι ίσο με το πενήντα τοις εκατό (50%) του προστίμου ανέγερσης και καταβάλλεται από το χρόνο σύνταξης της έκθεσης αυτοψίας του αυθαιρέτου και για κάθε συνεχόμενο χρόνο, μέχρι την κατεδάφιση ή την νομιμοποίησή του

σε συνδυασμό με αυτό του ίδιου Ν (Υπόψη ότι αυτοψία συνεχίζει να κάνει η ΥΔΟΜ και όχι οι Ε.Δ που γράφει το άρθρο αυτό)

Άρθρο 92
Διαπίστωση και χαρακτηρισμός αυθαιρέτου

Δημοσιεύτηκε (edited)

Ωπ, εγώ είχα στο νου μου κατηγορία 3 (χωρίς το θέμα της περίφραξης).. Αν κάνω περίφραξη (που θα κάνω, είτε ολόκληρη είτε ένα μέρος δεν αλλάζει κάτι), πάω σε κατηγορία 1??

(άσχετο ίσως, αλλά η άδεια θα περιλαμβάνει και κοπή δέντρων εντός του οικοπέδου)

Το οικόπεδο δεν έχει πρόσωπο σε επαρχιακή, εθνική οδό κλπ

Edited by lio13
Δημοσιεύτηκε
21 ώρες πριν, lio13 said:

Ωπ, εγώ είχα στο νου μου κατηγορία 3 (χωρίς το θέμα της περίφραξης).. Αν κάνω περίφραξη (που θα κάνω, είτε ολόκληρη είτε ένα μέρος δεν αλλάζει κάτι), πάω σε κατηγορία 1??

(άσχετο ίσως, αλλά η άδεια θα περιλαμβάνει και κοπή δέντρων εντός του οικοπέδου)

Το οικόπεδο δεν έχει πρόσωπο σε επαρχιακή, εθνική οδό κλπ

Άδεια Κ3 για ανέγερση 2 κατοικιών με περίφραξη.

Αλλά η Νομιμοποίηση που αναφέρθηκε δεν είναι Κ3.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.