Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

Καλησπέρα, είμαι φοιτήτρια αρχιτεκτονικής και ήθελα να σας ρωτήσω σχετικά με το σκελετό μιας πολυκατοικίας απο οπλισμένο σκυρόδεμα. Πιο συγκεκριμένα η ερώτηση μου αφορά την ελάχιστη και μέγιστη ενδιάμεση απόσταση υποστηλωμάτων και τοιχείων σε μια τετραόροφη πολυκατοικία.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Edited by Pavlos33
έγινε αλλαγή τίτλου για καλύτερη κατανόηση του θέματος-Pavlos 33
Δημοσιεύτηκε

Αυτό εξαρτάται από την μελέτη.

Δεν υπάρχουν απαγορευτικά όρια.

• Upvote 1
Δημοσιεύτηκε
8 minutes ago, kfil said:

Αυτό εξαρτάται από την μελέτη.

Δεν υπάρχουν απαγορευτικά όρια.

Ένα μέσο εύρος;

(Μιλάω στο περίπου γιατί είναι για εργασία όχι για πραγματικό έργο.)

Δημοσιεύτηκε

Επειδή πρόκειται για εργασία/άσκηση, καλό είναι (και προκειμένου να αποκτήσεις μια κάποια εμπειρία) να συμβουλευθείς έμπειρο π.μ.. Επί πλέον, θα σου συνιστούσα, κατά τον ελεύθερο χρόνο σου, να επιδιώξεις εξάσκηση κοντά σε έμπειρο μηχανικό και δη σε εργοτάξιο

• Upvote 1
Δημοσιεύτηκε

Καλύτερα να απευθυνθείτε δια ζώσης σε έμπειρο Πολιτικό Μηχανικό.

Να σας εξηγήσει ορισμένα βασικά, να τον ρωτήσετε ό,τι θέλετε.

Δημοσιεύτηκε (edited)
5 ώρες πριν, nkn said:

... η ερώτηση μου αφορά την...

η δική μου ερώτηση είναι σε τι αφορά αν είχες απάντηση σ αυτή την ερώτηση ?

που θα φανεί χρήσιμη μια απάντηση σε αυτό όπως το διατυπώνεις ? (αφού οι διατομές και οι αποστάσεις κα του φέροντος οργανισμού πάνε με υπολογισμούς και σχεδίαση)

Υ.Γ.

μπας και αναζητάς ποσοστά συμμετοχής σε κόστη κατασκευής?

Edited by Didonis
Δημοσιεύτηκε (edited)

Κατάλαβα  ότι μάλλον σε κάποια εργασία σου πρέπει να τοποθετήσεις τα υποστυλώματα και τα τοιχώματα (αν θέλεις)

Οι περιπτώσεις είναι άπειρες και εξαρτώνται κατά κύριο λόγο από το αρχιτεκτονικό σου.

Συμβατικές αποστάσεις είναι 4-7 μέτρα , στην περίμετρο οπωσδήποτε ,στις εξωτερικές γωνίες ναι ,και εντός του κτίσματος σε έναν κανονικό κατά το δυνατόν καναβο (σε σχέση και με τα της περιμέτρου).Αν στην περίμετρο βάλεις τοιχώματα καλό είναι να μπουν στα μέσα των πλευρών και όχι στις γωνίες (εκεί μόνο κολόνες ).

Πολύ χοντρικά αυτά,  αλλά όπως σου είπα ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός θα σου καθορίσει τον σκελετό,  άλλα και ο ορθός στατικός καναβος μπορει να απαιτεί τροποποιήσεις στο αρχιτεκτονικό (αμφίδρομες οι ανάγκες) .

Οι κανονισμοί βέβαια έχουν και κάποιες υποχρεώσεις αλλά ας μην ασχοληθείς (αν δεν στο απαιτεί η εργασία ) με αυτό.

Edited by kfil
Δημοσιεύτηκε
1 minute ago, kfil said:

Κατάλαβα  ότι μάλλον σε κάποια εργασία σου πρέπει να τοποθετήσεις τα υποστυλώματα και τα τοιχώματα (αν θέλεις)

Οι περιπτώσεις είναι άπειρες και εξαρτώνται κατά κύριο λόγο από το αρχιτεκτονικό σου.

Συμβατικές αποστάσεις είναι 4-7 μέτρα , στην περίμετρο οπωσδήποτε ,στις εξωτερικές γωνίες ναι ,και εντός του κτίσματος σε έναν κανονικό κατά το δυνατόν καναβο (σε σχέση και με τα της περιμέτρου).

Πολύ χοντρικά αυτά,  αλλά όπως σου είπα ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός θα σου καθορίσει τον σκελετό,  άλλα και ο ορθός στατικός καναβος μπορει να απαιτεί τροποποιήσεις στο αρχιτεκτονικό (αμφίδρομες οι ανάγκες) .

Οι κανονισμοί βέβαια έχουν και κάποιες υποχρεώσεις αλλά ας μην ασχοληθείς (αν δεν στο απαιτεί η εργασία ) με αυτό.

Ευχαρiστώ πάρα πολύ, αυτή ακριβώς τη βοήθεια χρειαζόμουν.

Καλή συνέχεια!

Δημοσιεύτηκε
4 λεπτά πριν, nkn said:

Ευχαρiστώ πάρα πολύ, αυτή ακριβώς τη βοήθεια χρειαζόμουν.

Καλή συνέχεια!

Κοιτα και την παρατηρηση μου για τα τοιχωματα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.