Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

Καλημέρα συνάδελφοι

Έχω πολυκατοικία, εντός σχεδίου χωρίς πράξη εφαρμογής, η οποία κτίστηκε υπόγειο, ισόγειο και Α όροφος χωρίς άδεια. Το 1980 βγήκε άδεια νομιμοποίησης υπογείου, ισογείου και Α ορόφου και Προσθήκη Β ορόφου. Κατά την άδεια της νομιμοποίησης ολόκληρο το κτίσμα είχε κατασκευαστεί 20 εκατοστά εντός της πρασιάς (πρασιά 4 μ., στα 3.80 υπάρχει το κτίσμα). Το βάθος του κτίσματος είναι 12.60. Ο όροφος που θα γινόταν προσθήκη ενώ στα σχέδια φαίνεται να έχει βάθος 12.40 μ., δηλαδή θα έπρεπε να κατασκευαστεί στη θέση της πρασιάς, τελικά κατασκευάστηκε και αυτός 12.60 μ. ευθεία με την όψη του κτιρίου. Από όσο έχω ψάξει εφόσον είμαι προ 1/1/1983 μπορεί να γίνει τακτοποίηση για το τμήμα εντός πρασιάς του Β ορόφου. Όμως επειδή ακούω διάφορες γνώμες θα ήθελα να με βοηθήσετε περισσότερο επειδή το ακίνητο είναι για πώληση με δάνειο.

Οι ερωτήσεις που έχω είναι οι εξής: 

Μπορεί να τακτοποιηθεί τμήμα εντός πρασιάς προ 1/1/1983? Επηρεάζει κάπως το εμβαδόν του τμήματος αυτού ή μόνο το ύψος του προστίμου? (άκουσα ότι εάν είναι πάνω από 2 τ.μ. το κτίριο εντός της πρασιάς υπάρχει πρόβλημα όμως δεν βλέπω κάτι τέτοιο στο νόμο)

Μπορεί να προκύψει πρόβλημα από την τράπεζα στον έλεγχο του δανείου?

Γενικά ότι μπορείτε να μου πείτε και να με συμβουλέψετε είναι ευπρόσδεκτο. 

Ευχαριστώ πολύ

OIKOPEDO.png

Edited by baggelism

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.