itsme Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31 (edited) Χαίρετε, Προσπαθώ να βγάλω άκρη με ακίνητο ιδιοκτησίας μου, Α΄ ορόφου στους Αγίους Αναργύρους Αττικής και με οικοδομική άδεια του 1969, καθώς ο φακελος έχει απολεσθεί. Το γνωστό πρόβλημα στην ΥΔΟΜ Αιγάλεω με τις πλημμύρες στο Αιγάλεω το 1977... Οπότε αναγκαστικά θα πρέπει ή να γίνει ανασύσταση όλου του κτιρίου (διώροφη οικοδομή, διαφορετικοί ιδιοκτήτες), με όσα αυτό συνεπάγεται (νέο τοπογραφικό, νέες κατόψεις, κτλ) καθώς (όπως μου είπαν, δεν έχω ρωτήσει ο ίδιος) η ΥΔΟΜ Αιγάλεω δε δέχεται μερική ανασύσταση (επισυνάπτω φωτογραφία με τα δικαιολογητικά που ζητά για ανασύσταση), ή να "πάει" ο μηχανικός με το Ν. 4495/17 περί αυθαιρέτου και για κτίριο του 1969. Προς βοήθεια έχω στην κατοχή μου: - Βεβαίωση απώλειας φακέλου από την Πολεοδομία, - Στέλεχος άδειας Α΄ & Β΄ ορόφων του 1969, επικυρωμένο από την ΥΔΟΜ Αιγάλεω, - Τοπογραφικό (χωρίς συντεταγμένες, εκδ. 1997), επικυρωμένο από συμβολαιογράφο από το συμβόλαιο σύστασης οριζοντίων ιδιοκτησιών, - Κάτοψη Α΄ ορόφου (εκδ. 1997), επικυρωμένο από συμβολαιογράφο από το συμβόλαιο σύστασης οριζοντίων ιδιοκτησιών, - Πίνακα χιλιοστών (εκδ. 1997), επικυρωμένο από συμβολαιογράφο από το συμβόλαιο σύστασης οριζοντίων ιδιοκτησιών. - Όλα τα έγγραφα που αφορούν το Κτηματολόγιο Πήρα βεβαίωση απώλειας φακέλου μέσω ηλεκτρονικής αίτησης στο δήμο Αθηναίων, αλλά ψάχνοντας περισσότερο έμαθα ότι υπάρχει κτίριο της πολεοδομίας στον Ασπρόπυργο όπου διατηρούν αρχείο φακέλων παλαιών οικοδομών. 1. Ισχύει; 2. Αν ισχύει, υπάρχει δυνατότητα να πάω και να ψάξω εκεί, μπας και βγάλω κάποια άκρη; 3. Υπάρχει περίπτωση κωλύματος στην περίπτωση δημιουργίας φακέλου μέσω της διαδικασίας "αυθαιρέτου" του Ν. 4495/17, όσον αφορά την έκδοση Η.Τ.Κ. και την περαιτέρω έγκριση δανείου αγοράς 1ης κατοικίας από τράπεζα για ενδιαφερόμενο; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας! Σημ: Βρήκα ότι στο Ν.4495/2017 προστέθηκε το άρθρο 51Α, σύμφωνα με το άρθρο 22 του Ν.5069/2023 την 28/11/2023, το οποίο αναφέρεται σε μερική ανασύσταση... Edited Ιανουάριος 31 by itsme Νέα δεδομένα
jbosdas Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31 Η αναζήτηση στον Ασπρόπυργο γίνεται αποκλειστικά από την υπηρεσία και δεν έχουμε πρόσβαση. Από τη στιγμή που υπάρχει βεβαίωση μη εύρεσης ή απώλειας ή καταστροφής προχωράς με αυτήν. Για την ταυτότητα δεν υπάρχει κώλυμα. Η ανασύσταση του φακέλου προβλέπεται στο αρθ99/Ν4495 και έχουν γίνει εκτενέστατες σχετικές αναφορές. Για το εάν δέχεται ή όχι μερική ανασύσταση η ΥΔΟΜ καλό είναι πρώτα να επικοινωνήσει με την ΔΑΟΚΑ και μετά να σου δώσουν εγγράφως την άρνηση... 1.32187 ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΦΑΚ.pdf1.32187 ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΦΑΚ.pdf 1
itsme Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 2 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 2 Ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση. Άλλη μια απορία που έχω είναι πόσος χρόνος χρειάζεται για αυτή τη μερική ανασύσταση, γιατί έχω ακούσει ότι μπορεί να διαρκέσει αρκετές εβδομάδες. Επίσης από συζητήσεις μου είπαν ότι υπάρχει και ένας άλλος τρόπος ποιό γρήγορος αν βιάζομαι και με τον ίδιο νόμο Ν.4495/17 που αναφέρθηκε παραπάνω, κάτι σαν αυθαίρετο αν το λέω καλά, αλλά δε ξέρω αν θα υπάρχει πρόβλημα να το πουλήσω αργότερα... On 1/31/2025 at 3:41 PM, jbosdas said: Η αναζήτηση στον Ασπρόπυργο γίνεται αποκλειστικά από την υπηρεσία και δεν έχουμε πρόσβαση. Από τη στιγμή που υπάρχει βεβαίωση μη εύρεσης ή απώλειας ή καταστροφής προχωράς με αυτήν. Για την ταυτότητα δεν υπάρχει κώλυμα. Η ανασύσταση του φακέλου προβλέπεται στο αρθ99/Ν4495 και έχουν γίνει εκτενέστατες σχετικές αναφορές. Για το εάν δέχεται ή όχι μερική ανασύσταση η ΥΔΟΜ καλό είναι πρώτα να επικοινωνήσει με την ΔΑΟΚΑ και μετά να σου δώσουν εγγράφως την άρνηση... 1.32187 ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΦΑΚ.pdf1.32187 ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΦΑΚ.pdf 1.95 MB · 1 download ...
jbosdas Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 2 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 2 Ο χρόνος ανασύστασης εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, την οποία θα πρέπει να συζητήσεις με τον μηχανικό σου παρέχοντας του όλα τα στοιχεία. Οι εβδομάδες μπορεί να είναι και πολύ μπορεί να είναι και λίγο... Το να δηλώσεις ότι είναι αυθαίρετη η οικοδομή ενώ για το ακίνητο έχει εκδοθεί άδεια είναι μια τακτική η οποία ακολουθείται από αρκετούς μηχανικούς αλλά δεν έχει κριθεί ακόμα η μακροπρόθεσμη αποτελεσματικότητα της. Ζαριές που κανείς δεν ξέρει που θα καταλήξουν. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και εφόσον ενημερωθείς κατάλληλα πράττεις.
cvlengnr Δημοσιεύτηκε Wednesday at 02:36 μμ Δημοσιεύτηκε Wednesday at 02:36 μμ On 2/2/2025 at 10:58 PM, jbosdas said: Το να δηλώσεις ότι είναι αυθαίρετη η οικοδομή ενώ για το ακίνητο έχει εκδοθεί άδεια είναι μια τακτική η οποία ακολουθείται από αρκετούς μηχανικούς αλλά δεν έχει κριθεί ακόμα η μακροπρόθεσμη αποτελεσματικότητα της. Ζαριές που κανείς δεν ξέρει που θα καταλήξουν. Βασικά προκειται για συνειδητη απάτη. Να "θεωρεις" αυθαιρετο ένα κτίσμα επειδη χάθηκε η άδεια του. Μονο σε μπανανιες γίνονται αυτά. Κανόνικα θα έπρεπε να αντιμετωπίζουν πειθαρχικες κυρώσεις όσοι το κάνουν. Στην περιπτωση σου δεν έχεις άλλη επιλογή απο την ανασύσταση φακέλου της αδειας όπως προβλέπεται στον 4495
tetris Δημοσιεύτηκε Wednesday at 05:09 μμ Δημοσιεύτηκε Wednesday at 05:09 μμ Και αν υποτεθεί ότι υπάρχει αυθαιρεσία (διαφορετικά σχέδια άδειας και σύστασης-Μια καθόλου απίθανη περίπτωση) τι γίνεται? Μήπως η υπαγωγή είναι ο πιο σωστός δρόμος?
cvlengnr Δημοσιεύτηκε Wednesday at 05:43 μμ Δημοσιεύτηκε Wednesday at 05:43 μμ (edited) Αλλο αυτό και άλλο το το βαφτίζω "αυθαιρετο χωρίς άδεια" για να ξεμπερδέψει ο ιδιοκτήτης με ένα παράβολο. Καλως ή κακώς, δεν έχει σημασια, οταν η αδεια έχει χαθεί (και εδώ ΦΤΑΙΕΙ και ο ιδιοκτήτης που μετα απο 40 χρόνια "ανακαλύπτει" ότι δεν έχει ούτε 1 σχέδιο απο την άδεια οικοδομής) τότε ο νόμος προβλέπει ρητα ανασύσταση για όλη την οικοδομή + τακτοποίηση εφ' όσον απαιτειται. Αυτο ισχυέι σήμερα και με αυτό πρέπει να πορευόμαστε. Καλό ? κακό ? δίκαιο ? ακριβό ? θέλει συναίνεσεις ? Δεν εχει σημασία. Αυτα ειναι για κουβέντες του καφενειου Edited Wednesday at 05:43 μμ by cvlengnr
tetris Δημοσιεύτηκε Thursday at 06:47 πμ Δημοσιεύτηκε Thursday at 06:47 πμ Στο άρθρο 99 αναφέρεται (επί λέξει) : "...είναι δυνατή η υποβολή στην αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης, φακέλου αποτύπωσης κτιρίου...". Πουθενά δεν αναφέρεται ότι είναι υποχρεωτική. Όσο για το ανωτέρω έγγραφο : "Έτσι, για τα ακίνητα που δεν διαπιστώνονται αυθαίρετες κατασκευές ή αυθαίρετη αλλαγή χρήσης και βεβαιώνεται από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης η απώλεια του φακέλου της οικοδομικής άδειας διακρίνονται οι ακόλουθες περιπτώσεις" Πώς τεκμηριώνεται η μη ύπαρξη αυθαιρεσιών αφού δεν υπάρχουν τα νόμιμα στοιχεία σύγκρισης(εγκεκριμένα σχέδια)? Επίσης, στο συγκεκριμένο έγγραφο αποτυπώνονται απόψεις της Υπηρεσίας και όχι νομική τεκμηρίωση. Πώς είναι δυνατό να σταθεί σε ένα Δικαστήριο στο υποθετικό (αλλά όχι απίθανο) σενάριο που η ανασύσταση γίνει με τα σχέδια της σύστασης, αλλά βρεθεί σχέδιο εγκεκριμένης μελέτης διαφορετικό?
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα