Spiros1979 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12 Καλημέρα σας, Νεόδμητη μονοκατοικία σε πεδινή περιοχή Β ζώνης μακριά από θάλασσα με πλάκα απο Ο.Σ. Από πάνω θα μπει μονόριχτη στέγη (ψευτοστέγη) της οποίας η κλίση βγαίνει 15-16% (10,7 μήκος Χ 1,7 ύψος). Περίπτωση να ανέβει το υψος δεν υπάρχει) Θα μπει μεμβράνη ανακλαστική και dow 5αρι. Μου είπαν (στεγας και έμπορος) για πιο ασφαλή επιλογή αντι για ρωμαικα κεραμίδια να μπουν κάτι μεγάλα τσιμεντένια κεραμίδια (5 τμχ τ.μ.) τα οποία είναι κατάλληλα για μέχρι 10% κλίση ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα με ανεμόβροχο κλπ. Απλώς δεν ξέρω πόσο δοκιμασμένα είναι γιατί σε ολόκληρη την περιοχή μόνο 1-2 περιπτώσεις μου είπαν πως έχουν τοποθετηθεί τετοιου είδους. Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα κάθε συμβουλή αναφορικά με την επιλογή κεραμιδιών. Ευχαριστώ προκαταβολικά
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12 Καλημέρα, σε συνεργασία με τον μηχανικό σου δείτε τη λύση πάνελ πολυουρεθάνης με μοτίβο κεραμίδι. Αισθητικά φαίνονται καλά και η μικρή κλίση δεν θα αποτελεί πρόβλημα. Γενικά, (ανά περίπτωση βεβαίως αλλάζει) μια κλίση στέγης 35-40% είναι επιθυμητή για μια κεραμοσκεπή.
Spiros1979 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12 (edited) Ευχαριστώ για την απάντηση. Το γεγονός ότι υπάρχει πλάκα από Ο.Σ. και μάλιστα πάχους 18cm δεν συνεπάγεται ότι σχεδόν το όποιο πρόβλημα δεν επηρεάζει το σκελετό? μιας και είναι καινούργια οικοδομή θα επιθυμούσα να αποφύγω πανελ, απλώς έχω ενδοιασμούς για τα τσιμεντένια κεραμίδια που μου προτάθηκαν Edited Φεβρουάριος 12 by Pavlos33
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12 Αν κατάλαβα σωστά η πλάκα είναι οριζόντια και όχι κεκλιμένη, οπότε θέλεις να φτιάξεις μια κεραμοσκεπή από πάνω. Για τσιμεντένια κεραμίδια δεν έχω άποψη. Προσωπικά το πάνελ το θεωρώ μια καλή επιλογή για μικρές κλίσεις και προσφέρει μόνωση, οπότε γλιτώνεις την εξηλασμένη πολυστερίνη που θα έβαζες. Η εργασίες τοποθέτησης είναι πιο γρήγορες καθώς τα πανελ έρχονται έτοιμα και συνδέεονται στην μεγάλη τους πλευρά. Βρίσκεσαι σε περιοχή με έντονες χιονοπτώσεις το χειμώνα;
Spiros1979 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12 (edited) Ναι οριζοντια πλάκα έχουμε.αρχικά υπήρχε η σκέψη να μην μπει καθόλου στέγη αλλά για λόγους γενικότερης προστασίας του σπιτιού και αισθητικού αποφασίσθηκε η κατασκευή ψευτοστεγης. Από βροχοπτώσεις έχουμε αρκετές (νησί Ιονίου) με θερμοκρασίες νορμάλ Edited Φεβρουάριος 12 by Pavlos33
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12 Επειδή ανέφερες πριν για τα τσιμεντένια κεραμίδια, η χρήση τους συνηθίζεται σε μέρη με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες αρκετούς βαθμούς υπό το μηδέν. Θα έχουν σίγουρα μεγαλύτερο βάρος από τα κεραμικά, άρα προσθέτουν άχρηστα νεκρά φορτία σε μια κατασκευή και ενδεχομένως να είναι και πιο ακριβά, χωρίς να σου εξασφαλίσουν κάτι διαφορετικό αφού βρίσκεσαι σε περιοχή με ήπιο κλίμα. Χωρίς φυσικά να έχω άποψη της κατασκευής σου (αυτό θα το κρίνει ο μηχανικός σου) ή θα πρέπει να σηκώσεις τον κορφιά (αν αυτό γίνεται και δεν έχεις υπέρβαση επιτρεπόμενου ύψους) και να χρησιμοποιήσεις ρωμαϊκά κεραμίδια ή θα πας σε μεταλλικό πάνελ με ρωμαίικο κεραμίδι.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα