Καριωτη αννα Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28 (edited) (Μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos 33) Καλησπέρα σας Παρακαλώ αν έχετε την καλοσύνη να μου απαντήσετε στην παρακάτω ερώτηση μου Υπάρχει ένα οικόπεδο εξ αδιαιρέτου( 2 ιδιοκτήτες ο ένας με 63% και ο άλλος με 37%)που είναι κτισμένα 5 ακίνητα το α,β,γ,δ,ε. Αποφασίστηκε να γίνει διανομή ο ιδιοκτήτης με το 63% να πάρει το α,β,γ κ ο άλλος το δ,ε . Θα γίνει πρώτα οριζόντιες κάθετες θα πληρωθούν τυχόν πρόστιμα για να βγουν οι ηλεκτρονικές ταυτότητες . Τα πρόστιμα που θα χρειαστεί να πληρωθούν για τυχόν αυθαίρετα για κάθε ένα αφμ θα είναι ανάλογα με πια ακίνητα συμφωνήθηκε να πάρουν στο τέλος της διανομής (εφόσον αυτά έχουν αυθαίρετα) η θα καλεστεί να πληρώσει τυχον πρόστιμα όλων των ακινήτων ανάλογα με το ποσοστό του δηλαδή πχ με 63% Ευχαριστώ πολύ για τόν χρόνο σας Edited Φεβρουάριος 28 by Pavlos33 έγινε αλλαγή τίτλου για καλύτερη κατανόηση του θέματος-Pavlos 33
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28 (edited) @Καριωτη αννα Καλησπέρα. Αυτή τη στιγμή, προ πάσης διανομής, όλοι είναι συνιδιοκτήτες στο συνολικό ακίνητο (οικόπεδο με τα επ αυτού κτίρια). Θα γίνει πρώτα η τακτοποίηση όλων των αυθαιρεσιών. Ο μηχανικός που θα υποβάλει τη δήλωση θα τους καταχωρήσει όλους με τα αντίστοιχα ποσοστά εξ αδιαιρέτου στο προς τακτοποίηση ακίνητο. Αν πληρώσουν το πρόστιμο με δόσεις, κάθε δόση έχει ένα κωδικό πληρωμής. Λογικό είναι να τα βρουν μεταξύ τους και να επιμερίσουν το κόστος τακτοποίησης σύμφωνα με τα ποσοστά τους. Edited Φεβρουάριος 28 by Pavlos33
Καριωτη αννα Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28 (edited) 46 λεπτά πριν, Pavlos33 said: @Καριωτη αννα Καλησπέρα. Αυτή τη στιγμή, προ πάσης διανομής, όλοι είναι συνιδιοκτήτες στο συνολικό ακίνητο (οικόπεδο με τα επ αυτού κτίρια). Θα γίνει πρώτα η τακτοποίηση όλων των αυθαιρεσιών. Ο μηχανικός που θα υποβάλει τη δήλωση θα τους καταχωρήσει όλους με τα αντίστοιχα ποσοστά εξ αδιαιρέτου στο προς τακτοποίηση ακίνητο. Αν πληρώσουν το πρόστιμο με δόσεις, κάθε δόση έχει ένα κωδικό πληρωμής. Λογικό είναι να τα βρουν μεταξύ τους και να επιμερίσουν το κόστος τακτοποίησης σύμφωνα με τα ποσοστά τους. Καλησπέρα, ίσως δε το διατύπωσα σωστά. Στο εξ αδιαιρέτου οικόπεδο υπάρχουν 5 ακίνητα . Έχει συμφωνηθεί πια θα πάρει ο καθένας. Αυτά που θα πάρω εγώ δεν έχουν αυθαίρετα. Τα άλλα δύο που κατοικεί ο άλλος ιδιοκτήτης έχει αυθαίρετα. Εγώ επειδή έχω το 62 της εκατό του οικοπέδου, θα χρειαστεί να πληρώσω ένα μέρος των αυθαίρετων που έκανε αυτός? Δηλ οι ηλεκτρονικές ταυτότητες βγαίνουν ανά κτίριο η ανα ποσοστό ιδιοκτησίας του οικοπέδου που υπάρχουν τα ακίνητα? Οι συνεχόμενες δημοσιεύσεις-παραθέσεις δεν επιτρέπονται. Τα μηνύματά σου συγχωνεύτηκαν. Αν προκύπτει η ανάγκη συμπλήρωσης της αρχικής δημοσίευσης, χρησιμοποίησε την επιλογή «επεξεργασία» και αν θέλεις να παραθέσεις τμήματα μηνυμάτων από περισσότερα posts επίλεξε "multiquote" . Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. akis73 Edited Φεβρουάριος 28 by Καριωτη αννα
dimitris GM Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28 Το να χτισουν δυο συνιδιοκτητες σε οικοπεδο εξ αδιαιρετου διαφορα κτίσματα, χωρις να εχουν κανει συσταση καθετων ειναι, προφανως, λαθος. Εισαι σιγουρος οτι δεν εχουν κανει καθετες; Εαν οχι, τοτε: Σημερα ειναι ολοι εξ αδιαιρετου σε ολα τα κτισματα, νομιμα και αυθαιρετα. [θεωρητικα, πληρωνεις μεν το 62% για τα αυθαιρετα που θα τακτοποιηθουν, αλλα σου ανηκει το 62% αυτων. Εαν, με τον τροπο της διανομης που συμφωνησατε, παιρνει ο αλλος κτισματα αναντιστοιχα σε σχεση με το 38% ποσοστο του, αυτο ειναι θεμα οικονομικο και λυνεται μετσξυ σας. [εχετε και φορολογικα θεματα να λυσετε...] Το αρθρο 98 οριζει οτι: 4. Συγκύριοι εξ αδιαιρέτου σε οριζόντια ή κάθετη ιδιοκτησία ή σε κτίσμα χωρίς σύσταση οροφοκτησίας εντός σχεδίου πόλεως, ανεξαρτήτως ποσοστού συγκυριότητας, αυθαίρετων κτισμάτων ή νόμιμων κτισμάτων με αυθαίρετες μικρές παραβάσεις ή αυθαίρετες κατασκευές ή αυθαίρετες αλλαγές χρήσης μπορούν να ζητούν την υπαγωγή τους στις ρυθμίσεις του παρόντος κατά τα οριζόμενα στα άρθρα 99 επ., ανεξαρτήτως της σύμφωνης γνώμης των λοιπών εξ αδιαιρέτου συγκυρίων. Υπόχρεος προς καταβολή του παραβόλου υπαγωγής και των αναλογούντων προστίμων είναι ο δηλών την αυθαιρεσία συγκύριος, ο οποίος διατηρεί τα εκ του νόμου αναγωγικά του δικαιώματα έναντι των λοιπών συγκυρίων. Σε κάθε περίπτωση, οι λοιποί συνιδιοκτήτες μπορούν να αποπληρώνουν τις ορισθείσες δόσεις των αναλογούντων προστίμων αυτοβούλως, σύμφωνα με το ποσοστό συνιδιοκτησίας τους, ύστερα από σχετική έγγραφη ή ηλεκτρονική δήλωσή τους.
cvlengnr Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4 On 2/28/2025 at 6:38 PM, Καριωτη αννα said: Καλησπέρα, ίσως δε το διατύπωσα σωστά. Στο εξ αδιαιρέτου οικόπεδο υπάρχουν 5 ακίνητα . Έχει συμφωνηθεί πια θα πάρει ο καθένας. Αυτά που θα πάρω εγώ δεν έχουν αυθαίρετα. Τα άλλα δύο που κατοικεί ο άλλος ιδιοκτήτης έχει αυθαίρετα. Εγώ επειδή έχω το 62 της εκατό του οικοπέδου, θα χρειαστεί να πληρώσω ένα μέρος των αυθαίρετων που έκανε αυτός? Δηλ οι ηλεκτρονικές ταυτότητες βγαίνουν ανά κτίριο η ανα ποσοστό ιδιοκτησίας του οικοπέδου που υπάρχουν τα ακινητα Οι ηλεκτρονικές ταυτότητες βγαίνουν ανά ξεχωριστή ιδιοκτησία. Σήμερα δεν έχετε ξεχωριστές ιδιοκτησίες και είστε συγκυριοι (με ποσοστά) σε ΟΛΑ. Για να βγουν ταυτότητες και να κάνετε διανομή πρέπει ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ να τακτοποιήσετε τα αυθαίρετα. Επομένως ο μόνος τρόπος είναι να κάνετε συνεννόηση μεταξύ σας για το πώς θα εξοφλήσετε. Δεν υπάρχει τρόπος να ισχυριστείτε "τα αυθαίρετα είναι του άλλου, άρα γιατί να πληρώσω". Χωρίς σύσταση τα αυθαίρετα ανήκουν και στους 2 με το ποσοστό σας. Το σύστημα των αυθαίρετων"βλέπει" μόνο κωδικούς πληρωμής που αντιστοιχούν σε όλα τα κτίσματα. Χωρίς μεταξύ σας συνενόηση δεν μπορείτε να κάνετε απολύτως τίποτα. 2
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα