Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

Καλημέρα σε όλους,

Σε 2όροφη πολυκατοικία με 3 διαμερίσματα, 2 στον κάτω όροφο και 1 στον πάνω που είναι το δικό μας, υπάρχει πρόβλημα υγρασίας στην ταράτσα με αποτέλεσμα να φουσκώσει το ταβάνι και να χρειαστεί να φέρουμε μάστορα για να το φτιάξει.

Συζητήσαμε με αυτούς που μένουν στα κάτω διαμερίσματα (γονείς και κόρη) για μόνωση αλλά δεν δέχονται να πληρώσουν το μερίδιό τους γιατί είναι λέει δικό μας πρόβλημα και δεν τους νοιάζει. Η ταράτσα είχε χωριστεί παλιά όταν χτίστηκε το σπίτι με συμβόλαια στα 2 και απ'οτι καταλαβαίνω δεν είναι κοινόχρηστη αλλά υπάρχει πρόβλημα σε όλη την επιφάνεια.

Σκοπεύω να συμβουλευτώ δικηγόρο γιατί το θεωρώ κοροιδία να πληρώσουμε όλη την μόνωση εμείς και δεν έχω θέμα να πληρώσω τα έξοδα για να το κυνηγήσω δικαστικά, όμως θα ήθελα να ακούσω γνώμες και αντίστοιχες εμπειρίες αν υπάρχουν και απο άλλους. Να σημειώσω επίσης ότι δεν υπάρχει καταστατικό στην πολυκατοικία.

Edited by Pavlos33
έγινε αλλαγή τίτλου για καλύτερη κατανόηση του θέματος-Pavlos 33
Δημοσιεύτηκε

Η μόνη λύση είναι να κινηθείτε νομικά και στο τέλος θα δικαιωθείτε! Οτιδήποτε άλλο είναι απλώς χάσιμο χρόνου κ.λπ.

• Like 1
Δημοσιεύτηκε (edited)
1 ώρα πριν, ΙΑΣΟΝΑΣ said:

Η μόνη λύση είναι να κινηθείτε νομικά και στο τέλος θα δικαιωθείτε! Οτιδήποτε άλλο είναι απλώς χάσιμο χρόνου κ.λπ.

Το θέμα είναι όμως θα δικαιωθούμε;

Γιατί αλλού που ρώτησα στο internet υπάρχει και η άποψη ότι "Δεν μπορείς να τους αναγκάσεις να πληρώσουν κάτι μη απαραίτητο που δεν υπήρχε εκ κατασκευής όπως η μόνωση αλλά μόνο να φτιάξουν τη ζημιά, και ας δημιουργηθεί ξανά. Αν είστε μεγάλο κτίριο και υπάρχει πλειοψηφία, τότε είναι αναγκασμένοι να πληρώσουν για ότι ψηφίζεται από τη στιγμη που γίνεται με νόμιμες αποδείξεις".

Δηλαδή να μου φτιάχνουν το ταβάνι κάθε φορά που φουσκώνει καθώς δεν υπάρχει πλειοψηφία σε περίπτωση που γίνει γενική συνεύλευση για να τους αναγκάσει. Αλλά δεν μου φαίνεται πολύ σωστό αυτό γιατί σκουριάζουν τα σίδερα οπότε δεν θα υπάρξει θέμα κάποια στιγμή να πέσει το ταβάνι;

Edited by silverage
Δημοσιεύτηκε

Με την υγρασία που μπαίνει καταστέφονται τα σίδερα της πλάκας  και ως εκ τούτου υπάρχει θέμα ασφάλειας όλου του κτιρίου.

Πάρτε αυτό υπόψιν και κινηθείτε ανάλογα.

Δημοσιεύτηκε

Αφού ρωτήσατε στο insomnia ( ="ρώτησα στο Internet"), νομίζω ότι σίγουρα είναι πιο έγκυρη η απάντηση απ' ό,τι σε ένα forum μηχανικών....

• Thanks 1
Δημοσιεύτηκε
24 λεπτά πριν, JohnnyHoliday said:

Αφού ρωτήσατε στο insomnia ( ="ρώτησα στο Internet"), νομίζω ότι σίγουρα είναι πιο έγκυρη η απάντηση απ' ό,τι σε ένα forum μηχανικών....

Γι'αυτό αποφάσισα να ρωτήσω και εδώ, για να έχω περισσότερες γνώμες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.