Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

Καλησπέρα σε όλους! Έχω ψάξει μέχρι τώρα γενικά στο διαδίκτυο σχετικά με τα μεταλλικά σπιτάκια (αποθήκες;) αλλά δεν υπάρχει κάτι που να ξεκαθαρίζει το τοπίο, ίσα ίσα έχω μπερδευτεί περισσότερο. Απο εκεί που την αγόρασα μου είπανε πως για μια τόσο μικρή κατασκευή δεν χρειάζεται να κάνω καμία ενέργεια.

Μένω σε μονοκατοικία και στο πίσω κήπο έβαλα ένα σπιτάκι κήπου 1,92 τ.μ (1,78 Χ 1,08) και ύψους 1,77. Δεν εμποδίζει καμία θέα γείτονα καθώς η πίσω πλευρά της βλέπει (δεν ακουμπάει) σε τοίχο 4+ μέτρα. Γενικά δεν εμποδίζει σε τίποτα και κανέναν και ο υπόλοιπος κήπος βλέπει σε αγροτεμάχια με γαιδουράγκαθα και αγριόχορτα.

Την χρησιμοποιώ για να φυλάω τα εργαλεία μου όπως τσουγκράνα, φτυάρι, τσάπα κτλ και κατα διαστήματα θα φυλάω χώματα και λιπάσματα. Αναγκάστικα σε μια τέτοια λύση γιατί έχω πέσει επανειλλημένα θύμα κλοπών των εργαλείων και ώστε να μην είναι και εκτεθημένα στις καιρικές συνθήκες.

Θα χρειαστεί να βγάλω άδεια για μια τόσο μικρή κατασκευή; Άν μπορεί κάποιος να βοηθήσει, έστω και να με καθοδηγήσει για να αποφύγω τις κακοτοπιές, θα το εκτιμούσα, μπας και γλιτώσω τα παυσίπονα καθώς έχω πονοκεφαλιάσει να διαβάζω ότι υλικό βρίσκω στο διαδίκτυο.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Edited by PaVlos1978
Δημοσιεύτηκε (edited)

Αν είχες, από την αρχή, απευθυνθεί σε μηχανικό θα είχες γλιτώσει τους πονοκεφάλους. Η περίπτωσή σου (και για ξύλινη κατασκευή) εμπίπτει στην περίπτωση λγ της παρ. 2 του άρθρου 29 του Ν 4495/17 (έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας)

Πάντως, η έκδοση οιασδήποτε άδειας δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς ελέγχεται υποχρεωτικά η νομιμότητα κάθε κτίσματος και κατασκευής εντός του γεωτεμαχίου. Ακόμη και της περιτοίχισης. Πέραν του ότι η άδεια (πρέπει να) προηγείται οιασδήποτε κατασκευής.

Στη θέση σου, αν δεν είχα ενοχλήσεις από γείτονες, θα το άφηνα ως έχει μέχρι νεωτέρας...

Edited by tetris
  • Like 1
Δημοσιεύτηκε
8 ώρες πριν, PaVlos1978 said:

.....Την χρησιμοποιώ για να φυλάω τα εργαλεία μου όπως τσουγκράνα, φτυάρι, τσάπα κτλ....

και γιατί δεν αγόρασες μία ντουλάπα εξωτερικού χώρου..... να της έκανες και ενισχύσεις (στεγανότητας και προστασίας) να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ???

51 λεπτά πριν, tetris said:

....

Στη θέση σου, αν δεν είχα ενοχλήσεις από γείτονες, θα το άφηνα ως έχει μέχρι νεωτέρας...

φίλος.... εγώ στην θέση του αν δεν υπάρχει ένα δέντρο μεγάλο να το καλύπτει.... δεν θα περίμενα το νεωτέρας....

ο δορυφόρος περνάει κάθε μέρα από πάνω..... και δεν είναι θα είναι θέμα αν θα έρθει η λυπητερή αλλά το πότε θα έρθει.... και όσο αρχει να έρθει τόσο πιο μεγάλη θα είναι με τα χρόνια διατήρησης που καταγράφει .... 

Δημοσιεύτηκε (edited)

Ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις. Μην μου βάζετε ιδέες για δορυφόρους κτλ. αν και στα 3 μέτρα υπάρχει ελαιόδεντρο. Είχα μια αποθήκη πλαστική, αθάνατη και μου την σήκωσαν κι αυτή μαζί με τα εργαλεία... και μάλιστα ήταν πολύ πιο ακριβή και απο το σύνολο των εργαλείων που εκλάπησαν.

Επίσης χρειαζόμουνα χώρο για να φυλάω λιπάσματα όπως κοπριές, χώματα κτλ Λίγα βέβαια σε αριθμό, αλλά ήταν η καλύτερη λύση, αλλά απο ότι καταλαβαίνω τελικά δεν ήταν...

Edited by PaVlos1978
Δημοσιεύτηκε
13 λεπτά πριν, PaVlos1978 said:

... Μην μου βάζετε ιδέες για δορυφόρους κτλ. ....

εγώ δεν σου βάζω ιδέες για δορυφόρους..... αλλά και υπάρχουν, και περνάνε και αν δεν έκλεισαν ήδη αγορά καταγραφής είναι έτοιμο σχεδόν να γίνει από ανακοινώσεις ....

Ωραία η ελιά στα 3 μέτρα.... θα σου δίνει και ελίτσες.... αλλά άσχετο και με το θέμα.

(ερώτηση που είσαι έστω στο περίπου και φυλάς κοπριές κλπ?)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.