Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σε όλους,

Εχω μια ηλεκτρική ψησταριά και τελευταία ένιωσα να με γαργαλάει στο χέρι άμα ακουμπούσα την μεταλλική βάση. Πήρα το δοκιμαστικό και το έβαλα πάνω στην αντίσταση και άναψε. Δοκίμασα να βάλω ανάποδα το φις στην πρίζα και πάλι άναβε το δοκιμαστικό. Αγόρασα μία νέα αντίσταση και είπα να την δοκιμάσω πρώτα πριν την τοποθετήσω. Την βάζω στην πρίζα και ανάβει το δοκιμαστικό αλλά άμα γυρίσω τος φις ανάποδα δεν ανάβει. Έχει πρόβλημα και η καινούργια ? Έχεις κανείς ιδέα τι να ελέγξω ?

ευχαριστώ

Δημοσιεύτηκε

Πολλά μπορείς να ελέγξεις, αλλά για να σε τσιμπάει το ρεύμα από μεταλλικό αντικείμενο, υπάρχουν πράγματα στην εγκατάστασή σου που θέλουν φτιάξιμο και η γείωση είναι σίγουρα ένα από αυτά. Φωνάζεις ηλεκτρολόγο. Γνώμη μου.

Δημοσιεύτηκε
12 hours ago, nolisma said:

Την βάζω στην πρίζα και ανάβει το δοκιμαστικό αλλά άμα γυρίσω τος φις ανάποδα δεν ανάβει. Έχει πρόβλημα και η καινούργια ? Έχεις κανείς ιδέα τι να ελέγξω ?

Ρελέ διαρροής ο πίνακας έχει?

Αν έχει, δοκιμάζεις την πρίζα με όργανο έλεγχο ΕΗΕ και βλέπεις χρόνο απόκρισης και ρεύμα διαρροής.

Αν είναι καλές οι μετρήσεις τότε αν ειναι εντός εγγύησης την επιστρέφεις αλλιώς την πετάς (μην παίζεις με την ζωή τη δική σου  και όσων ψήνουν)

Δημοσιεύτηκε

Το σπίτι  έχει ρελέ και γείωση και θα φέρω ηλεκτρολόγο να την ελέγξει. Από όργανα έχω μόνο πολύμετρο. Η παλιά αντίσταση προφανώς και έχει διαρροή και για αυτό αγόρασα καινούργια. Το ότι ανάβει το δοκιμαστικό στο σασί της καινούργιας σημαίνει ότι έχει διαρροή και αυτή? Και γιατί αν αλλάξω πολικότητα δεν ανάβει ? 

Δημοσιεύτηκε (edited)

Το καλώδιο της ψησταριάς έχει καλώδιο γείωσης και αν ναι, είναι συνδεμένο εκατέρωθεν? (φίς και σασί ψησταριάς)

Edited by DEAC
Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα,

Ξεκίνησα να αλλάζω τις πρίζες ( πολύ παλιές ) και τρίβω τα καλώδια με γυαλόχαρτο για να καθαρίσουν που ήταν μαύρα. Στις πρίζες που άλλαξα σταμάτησε να ανάβει το δοκιμαστικό. Θα τις αλλάξω όλες και μετά θα φέρω ηλεκτρολόγο να κάνει έλεγχο. 'Εχω κάποιες απορίες. Με 2-3 λάμπες αναμμένες ενώνω τον ουδέτερο με την γείωση και το ρελέ δεν πέφτει. Βάζω έναν βραστήρα να δουλεύει και τότε πέφτει. Αυτό είναι φυσιολογικό ή θα έπρεπε να πέφτει και μόνο με τις λάμπες;

Επίσης μπορεί κάποιος να μου πει η τάση που εμφανίζεται στο σασί της αντίστασης από που έρχεται; Από την κακή ουδετερογείωση ή από διαρροή της αντίστασης;  Κάπου βρήκα αυτό ( το προβλημα με της ψησταριες ειναι οτι πεφτουν ζουμια πανω της οταν ψηνει κατι και μετα με το συχνο καθαρισμα αρχιζει και οξειδωνετε εξωτερικα, με αποτελεσμα να περναει υγρασια στο εσωτερικο της και να εχει διαροη.)  Ισχύει ?

Ευχαριστώ

Δημοσιεύτηκε
8 hours ago, nolisma said:

Με 2-3 λάμπες αναμμένες ενώνω τον ουδέτερο με την γείωση και το ρελέ δεν πέφτει. Βάζω έναν βραστήρα να δουλεύει και τότε πέφτει. Αυτό είναι φυσιολογικό ή θα έπρεπε να πέφτει και μόνο με τις λάμπες;

Φυσιολογικό.

Τα υπόλοιπα με τις τάσεις στα σασι δεν ειναι φυσιολογικά. 

Από ότι έχω καταλάβει εσύ εκεί πειραματίζεσαι τώρα. Καλά κάνεις, αλλά πρόσεχε. Η εγκατάστασή σου πιθανόν να έχει προβλήματα που εσύ δεν μπορείς να εντοπίσεις και κάποιος μέσα από ένα φόρουμ δε μπορεί να διαγνώσει. 

8 hours ago, nolisma said:

Κάπου βρήκα αυτό ( το προβλημα με της ψησταριες ειναι οτι πεφτουν ζουμια πανω της οταν ψηνει κατι και μετα με το συχνο καθαρισμα αρχιζει και οξειδωνετε εξωτερικα, με αποτελεσμα να περναει υγρασια στο εσωτερικο της και να εχει διαροη.)  Ισχύει ?

Ισχύει αλλά δεν είναι αυτό το πρόβλημά σου νομίζω.

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα.

Η τάση εμφανίζεται από διαρροή στην ψηστιέρα και από κακή γείωση. Αν ένα από τα δυο ήταν καλό, δε θα είχες τάση. Πιο αναλυτικά:

1. Γείωση: Αν η εγκατάσταση είναι παλιά, χωρίς θεμελειακή γείωση, με μια μικρή διαρροή της ψηστιέρας, αυτό που έπαθες είναι λογικό να συμβαίνει.

2. Διαρροή: Αν άλλαξες αντίσταση και κάνει το ίδιο, μάλλον η διαρροή γίνεται στην υπόλοιπη συσκευή. Καλώδια, θερμοστάτης, λαμπάκι κ.τ.λ. Ο λόγος που δεν  παρατηρείς τάση όταν γυρνάς το φις είναι γιατί η διαρροή υπάρχει στη μια πλευρά τροφοδότησης της αντίστασης και εκδηλώνεται όταν δώσεις τη φάση εκεί. Αντιθέτως, αν συνδέσεις εκεί τον ουδέτερο δε θα μετρήεις τάση γιατί αυτός δεν έχει.

3. Πρίζες: Είπες ότι στις πρίζες που άλλαξες σταματά να ανάβει το δοκιμαστικό. Είσαι σίγουρος ότι οι παλιές είχαν γείωση; Μήπως δεν ήταν πρίζες σούκο και το φις της ψηστιέρας είναι σούκο; Αν είναι έτσι, τότε, όταν σε γαργαλούσε το ρεύμα, η ψηστιέρα σε χρησιμοποιούσε για γείωση. Αλλιώς δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό που λες.

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα,

1. το σπίτι είναι του 80, μονοκατοικία, ουδετερογείωση και σίγουρα δεν έχει θεμελειακή. Από το ρολόι φεύγει καλώδιο γείωσης και φαντάζομαι οδηγεί σε καμιά ράβδο στον κήπο. 
  2. οι δοκιμές στις αντιστάσεις γίνονται στον αέρα. Δηλαδή με πενσα μονωμένη την κρατάω στον αέρα και δίνω ρεύμα με δικό μου καλώδιο. Άρα δεν φταίει η υπόλοιπη συσκευή. Μου έλυσες την απορία με το φις.
  3. Οι πριζες ήταν παλιές και είχαν γείωση αλλά το σιδεράκι της γείωσης είχε μαυρίσει ( και στην πρίζα και μέσα το καλώδιο). Οπότε θεωρώ ότι δεν έκανε καλή επαφή το φις με την σούκο.  Επίσης δεν το κάνει σε όλες τις πρίζες αλλά θα τις αλλάξω όλες.

Προσπαθώ να διαχωρίσω το πρόβλημα. Το ένα είναι το πόσο καλή είναι η γείωση και το άλλο είναι αν έχω διαρροή. Το πρώτο δεν μπορεί να λυθεί από ένα φόρουμ αλλά στο δεύτερο μπορείτε να με βοηθήσετε στις δοκιμές μου.

Στην παλιά αντίσταση της ψησταριάς, στην νέα αντίσταση - ανταλλακτικό, και στην αντίσταση ενος παλιού θερμοπομπού που είχα στο υπόγειο έκανα το εξής. Κρατώντας στον αέρα με πένσα έδωσα φάση και ουδέτερο ΧΩΡΙΣ γείωση. Και στις 3 αντιστάσεις άναψε το δοκιμαστικό. Και οι 3 έχουν διαρροή? Είμαι τόσο γκαντέμης ? Αν δεν κάνω λάθος οι αντιστάσεις έχουν ένα λεπτό συρματάκι που περιβάλλεται από κεραμική μόνωση και απέξω το μεταλλικό περίβλημα στο οποίο δεν πρέπει να εμφανίζεται τάση ανεξάρτητα από την γείωση. 

ευχαριστώ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.