Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

Ερώτημα ιδιώτη....
Λοιπόν έχουμε και λέμε, πόσοι μπορούν να μένουν σε ένα σπίτι.

Διαβάζω...
Υπ. Απόφαση ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/66006/2360/2023
Κτιριοδομικός Κανονισμός - Άρθρο 4 - ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ 
Για την εφαρμογή του παρόντος κανονισμού, ο πληθυσμός, ανάλογα με τη χρήση του χώρου, του κτιρίου ή του δομικού έργου, υπολογίζεται σύμφωνα με τα ακόλουθα:
1. Χρήση κατοικίας (κατηγορία Α). Ένα άτομο ανά 18 m2 μικτού εμβαδού.

Έχουμε περιπτώσεις που σε μικρά διαμερίσματα κατοικεί μεγάλος αριθμός ατόμων συνήθως μετανάστες (θύματα στεγαστικής εκμετάλλευσης) προκαλώντας διαφόρων ειδών συναισθήματα στους Έλληνες  συγκατοίκους της πολυκατοικίας (από δυσφορία έως κολάσιμα ρατσιστικά)  

Απορία: Δεν μπορώ να βρω ποια αρχή είναι αρμόδια για την επιβολή του και τυχόν προβλεπόμενες συνέπειες. 
Μπορείτε να βοηθήσετε???  
Μέχρι τότε μπορώ να φιλοξενώ όσους θέλω????

--Μια εικόνα Χίλιες Λέξεις-- 

Beddings.jpg

Edited by Groupie
Δημοσιεύτηκε (edited)

Το ανωτέρω νούμερο δεν είναι το μέγιστο επιτρεπόμενο, αλλά ο θεωρητικός πληθυσμός για διάφορους υπολογισμούς (πυροπροστασία, κλπ)

Συνεπώς, δεν μπορείς να κάνεις (Πολεοδομική) χρήση του για "επιβολή μέτρων". 

Δεν ξέρω γιατί η ανάρτησή σου μου θύμισε το "δεν είμαι ρατσιστής, αλλά δεν γουστάρω μαύρους στη γειτονιά μου..."

Edited by tetris
  • Upvote 2
Δημοσιεύτηκε
4 ώρες πριν, Groupie said:

....πόσοι μπορούν να μένουν σε ένα σπίτι.

....

σε οικία όσοι θέλουν και χωρούν.... ακόμα και διαδήλωση άμα το θέλουν. (απο πολεοδομική άποψη αυτό)

Από πολιτισμού υγείας και ασφάλειας είναι άλλου πάτερ ευαγγέλιο....

Σε επαγγελματικούς χώρους και ειδικούς χώρους και ειδικά κτίρια, όσοι προβλέπονται από τις διατάξεις 

Υ.Γ.

Εσύ γιατί το ρωτάς? θέλεις να κάνεις κάποιο πάρτι ή γιορτή σπίτι σου και θα έχεις πολλούς καλεσμένους??

Δημοσιεύτηκε
On 7/3/2025 at 11:20 ΠΜ, tetris said:

Το ανωτέρω νούμερο δεν είναι το μέγιστο επιτρεπόμενο, αλλά ο θεωρητικός πληθυσμός για διάφορους υπολογισμούς (πυροπροστασία, κλπ)

Συνεπώς, δεν μπορείς να κάνεις (Πολεοδομική) χρήση του για "επιβολή μέτρων". 

Δεν ξέρω γιατί η ανάρτησή σου μου θύμισε το "δεν είμαι ρατσιστής, αλλά δεν γουστάρω μαύρους στη γειτονιά μου..."

Μύρια ευχαριστώ, δικαιώνομαι.

Ως μισθωτής σε Erasmus, σε αιτούντες άσυλο, σε μειονεκτικούς πληθυσμούς μεταναστών και μονογονειϊκές οικογένειες.

Στο σχόλιο σας για γείτονες I am a negro lover θα μου λέγανε σε άλλους τόπους.

Και πάλι ευχαριστώ.

On 7/3/2025 at 2:15 ΜΜ, Didonis said:

σε οικία όσοι θέλουν και χωρούν.... ακόμα και διαδήλωση άμα το θέλουν. (απο πολεοδομική άποψη αυτό)

Από πολιτισμού υγείας και ασφάλειας είναι άλλου πάτερ ευαγγέλιο....

Σε επαγγελματικούς χώρους και ειδικούς χώρους και ειδικά κτίρια, όσοι προβλέπονται από τις διατάξεις 

Υ.Γ.

Εσύ γιατί το ρωτάς? θέλεις να κάνεις κάποιο πάρτι ή γιορτή σπίτι σου και θα έχεις πολλούς καλεσμένους??

Ευχαριστώ τα μάλλα. Είμαι σε αντιπαράθεση με ιδιοκτήτη που δεν γουστάρει μετανάστες. Ας πω Amerika Square.

Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστώ για το σχόλιο για το νομικό μέρος.

Από συμβόλαιο και κανονισμό πολυκατοικίας είμαι μια χαρά.

Ήθελα να βεβαιωθώ για την σημασία του “άτομο ανά 18 τ.μ.”

Και πάλι ευχαριστώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.