b35 Δημοσιεύτηκε Saturday at 05:21 πμ Δημοσιεύτηκε Saturday at 05:21 πμ Καλή σας ημέρα. Θα ήθελα την πολύτιμη βοήθειά σας πάνω σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω, πάνω στο ότι είχε βγει το 1987 μια πράξη προσκύρωσης και αναλογισμού για αποζημίωση που περιελάμβανε και ένα οικόπεδό μου με κτίσμα μέσα. Εκεί υπήρχε μια αποζημίωση που έπρεπε να μου δώσει ο Δήμος για κομμάτι του οικοπέδου που έχει πάρει ο δρόμος. Όταν ρώτησα μετά από καιρό την πολεοδομία του Δήμου για την αποζημίωση αυτή, μου είπανε ότι η πράξη αυτή είχε ακυρωθεί μετά από κάποιες ενστάσεις ιδιοκτητών που είχαν γίνει και είχαν γίνει αποδεκτές και ότι θα έπρεπε να ξαναγίνει με κόστος δικό μου καινούργια πράξη προσκύρωσης και αναλογισμού για την περιοχή αυτή. Μετά από 2 χρόνια έμαθα ότι έγινε επανέγκριση του σχεδίου με ΦΕΚ της περιοχής που περιλαμβάνει το οικόπεδό μου. Θα ήθελα να με βοηθήσετε να καταλάβω την διαφορά μεταξύ της επανέγκρισης του σχεδίου της περιοχής και της ανάγκης νέας πράξης προσκύρωσης και αναλογισμού. Επίσης για να γίνει νεα πράξη αναλογισμού και προσκύρωσης, αυτό θα πρέπει να γίνει πάλι για μόνο την ιδιοκτησία μου ή θα πρέπει να περιλαμβάνει πάλι όλο το οικοδομικό τετράγωνο; Θα ήθελα να έχω ξεκαθαρίσει λίγο αυτό το θέμα για δικιά μου ενημέρωση και θα ζητήσω και την βοήθεια από συνάδελφο Μηχανικό αρμόδιο για τέτοια θέματα. Σας ευχαριστώ πολύ.
tetris Δημοσιεύτηκε Saturday at 06:55 πμ Δημοσιεύτηκε Saturday at 06:55 πμ Η επανέγκριση σε τι ακριβώς αφορά? Πώς αντιμετωπίζει την ιδιοκτησία σου? Θα πρέπει πρώτα να δεις αυτό, και μετά να ψάξεις για προσκυρώσεις κλπ
b35 Δημοσιεύτηκε Sunday at 08:36 πμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Sunday at 08:36 πμ On 8/3/2025 at 8:55 ΠΜ, tetris said: Η επανέγκριση σε τι ακριβώς αφορά? Πώς αντιμετωπίζει την ιδιοκτησία σου? Θα πρέπει πρώτα να δεις αυτό, και μετά να ψάξεις για προσκυρώσεις κλπ Από ότι γράφει στο ΦΕΚ 197Δ/2004 γίνεται επανέγκριση ακυρωθέντος σχεδίου στην περιοχή. Από ότι έχω δει στο σχέδιο που αφορά την ιδιοκτησία μου, δεν έχει αλλάξει κάτι από το προηγούμενο σχέδιο που χρησιμοποιούσε η πράξη προσκύρωσης και αναλογισμού που ακυρώθηκε.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα