ntemhs Δημοσιεύτηκε Saturday at 04:48 μμ Δημοσιεύτηκε Saturday at 04:48 μμ Μπορεί να έχει ήδη συζητηθεί κάτι παρόμοιο αλλά ίσως να μην το έχω εντοπίσει σωστά οπότε ανοίγω νέο θέμα. Χώρος που τακτοποιείται ως κατηγορία 5 σε γήπεδο μη άρτιο (είχε βγει οικοδομική άδεια με 4 στρέμματα και τελικά είναι 2) με χρήση χοιροστασίου μπορεί να αλλάξει χρήση σε κατοικία τώρα? Δεν έχω άρτιο γήπεδο ούτε κατά κανόνα ούτε κατά παρέκκλιση οπότε κατά την γνώμη μου δεν γίνεται, ευχαριστώ για τις όποιες απαντήσεις σας.
Didonis Δημοσιεύτηκε Saturday at 05:18 μμ Δημοσιεύτηκε Saturday at 05:18 μμ 24 λεπτά πριν, ntemhs said: ... τακτοποιείται ως κατηγορία 5 σε γήπεδο μη άρτιο.... με χρήση χοιροστασίου μπορεί να αλλάξει χρήση σε κατοικία τώρα?.... Δεν κατάλαβα μεν πως κάνεις τακτοποίηση με κατ. 5 αλλά.... αλλά αφού μη άρτιο κλπ κλπ και η αλλαγή χρήσης δεν είχε συντελεστεί προ 28/072011 η όποια άδεια που μπορείς να βγάλεις για το "τακτοποιημένο" θα είναι για ασφάλεια και υγιεινή του "τακτοποιημένου" .... 1
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Saturday at 07:50 μμ Δημοσιεύτηκε Saturday at 07:50 μμ @ntemhs Καλησπέρα. Δώσε περισσότερες πληροφορίες. Πότε έγινε η υπαγωγή; Τι εννοείς ότι το γήπεδο είναι 2 στρέμματα και όχι τέσσερα; Υπήρχε Ο.Α με ψευδή στοιχεία;
ntemhs Δημοσιεύτηκε Saturday at 08:32 μμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Saturday at 08:32 μμ (edited) Η οικοδομικη άδεια του 1972 ουσιαστικά είναι σαν να μην υπάρχει καθότι είχε λάθος - ψευδές τοπογραφικό . Το είχα από καιρό ανοιχτό στον 4495 ως κατηγορία 5 χωρίς να το έχω διεκπεραιωσει (ελέω ιδιοκτήτη ). Η άδεια ήταν για χοιροστασιο όπου κ χρησιμοποιήθηκε ως τέτοιο μέχρι το 1985 κ έκτοτε έκλεισε . Τώρα ο ιδιοκτήτης του το πουλάει κ η αγοραστρια επιθυμει να του αλλάξει χρηση σε οικια Edited Saturday at 08:35 μμ by ntemhs
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Saturday at 08:41 μμ Δημοσιεύτηκε Saturday at 08:41 μμ 7 λεπτά πριν, ntemhs said: ... Τώρα ο ιδιοκτήτης του το πουλάει κ η αγοραστρια επιθυμει να του αλλάξει χρηση σε οικια Καταρχάς, μην παραλείπεις να τονίζεις τις λέξεις. Δεν κατάλαβα...Η υπαγωγή έχει γίνει ή όχι; Τι εννοείς ότι η αγοράστρια επιθυμεί να αλλάξει χρήση; Πως θα την αλλάξει;
ntemhs Δημοσιεύτηκε Saturday at 08:53 μμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Saturday at 08:53 μμ Αυτό ρωτάω, γίνεται με ο.α. μετά από την ρύθμιση? Την ρύθμιση δεν την έχω κλείσει ακόμη, είμαι σε αρχική υποβολή
Didonis Δημοσιεύτηκε Saturday at 09:12 μμ Δημοσιεύτηκε Saturday at 09:12 μμ 16 λεπτά πριν, ntemhs said: ... γίνεται με ο.α. μετά από την ρύθμιση? ... όπως σου έγραψα για τακτοποιημένο ακίνητο που το γήπεδο είναι μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο μπορείς να εκδώσεις άδεια δόμησης μόνο για λόγους υγιεινής και ασφάλειας... Αν είχες αρτιότητα κλπ θα μπορούσες με βάση τις πολεοδομικές διατάξεις.
ntemhs Δημοσιεύτηκε Saturday at 10:04 μμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Saturday at 10:04 μμ Συμφωνώ απόλυτα, μου επιβεβαιώνεις αυτό που πιστεύω κ εγώ
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Saturday at 10:15 μμ Δημοσιεύτηκε Saturday at 10:15 μμ Το θέμα είναι πιο σύνθετο από ότι φαίνεται. Έχουμε την απόφαση ΣτΕ 176/23. Βάσει αυτής, το γήπεδο, ακόμη και αν διέθετε την ελάχιστη αρτιότητα, έχει πρόσωπο σε αναγνωρισμένο (με ΦΕΚ) κοινόχρηστο δρόμο και βεβαίως, ως επιπλέον ερώτημα, ισχύουν οι παρεκκλίσεις (πχ εντός ζώνης 500 μ) ; Από τη στιγμή που έθεσες σε ακυρότητα την Ο.Α κατά την υπαγωγή (ψευδή στοιχεία Ο.Α), με ποια χρήση υπήγαγες το αυθαίρετο; Έβαλες κτηνοτροφικό κτίριο ή κάτι άλλο;
ntemhs Δημοσιεύτηκε yesterday at 09:12 πμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε yesterday at 09:12 πμ (edited) On 9/5/2024 at 1:05 ΜΜ, tetris said: Καλημέρα Παύλο, η ρύθμιση είναι ακόμα ανοιχτή. Αυτό που έχει συμβεί από ότι έμαθα από τον ιδιοκτήτη είναι ότι όντως το 1972 που εκδόθηκε η ο.α. στο όνομα του πατέρα του το γήπεδο ήταν άνω των 4 στρεμμάτων και με αγροτικό δρόμο και κάποια στιγμή μετέπειτα έγινε κατάτμηση (λάθος προφανώς) και μοιράστηκε στα δυο παιδιά του από 2 στρέμματα περίπου Edited yesterday at 09:13 πμ by ntemhs
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα