Konstantinos IB Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18 Εδω, το ξαναγράφω, δεν είναι τεχνικό βήμα για να εξετάσουμε ασχετοσύνες, είναι χώρος ειδήσεων. Έχουμε λοιπον έναν νυχτερινό νόμο που λέει ότι οι έχοντες την απόλυτη γνώση και το αλάθητο, πιστοποιημένοι ενεργειακοί επιθεωρητές (μάλιστα με πιστοποίηση του 2010) θα φάνε καλά και οι υπόλοιποι έξω. Καλή όρεξη λοιπόν με νέο νόμο. Αν ο τεχνικός κόσμος της χώρας δεν κινηθεί ενάντια σε αυτό το έκτρωμα τότε δεν υπάρχει τεχνικός κόσμος. Όσο για τη σπέκουλα των άσχετων αλχημιστών είναι τουλάχιστον κακοήθης. Αν θέλετε να στηρίξετε αυτό το νόμο στηρίξτε τον με άλλα επιχειρήματα. Για να καταφεύγετε όμως στη λάσπη άρα δεν έχετε άλλα.
dib Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18 (edited) On 15/3/2025 at 2:35 ΜΜ, dib said: Τι να πει κανείς με τους ******** και άσχετους που έχουμε μπλέξει! 😡 Expand On 18/3/2025 at 2:54 ΜΜ, Konstantinos IB said: Όσο για τη σπέκουλα των άσχετων αλχημιστών είναι τουλάχιστον κακοήθης. Αν θέλετε να στηρίξετε αυτό το νόμο στηρίξτε τον με άλλα επιχειρήματα. Expand Επειδή συνάδελφε @Konstantinos IB αναφέρεσαι σε μένα για τους άσχετους αλχημιστές, πίστεψε με δεν ειμαι καθόλου κακοήθης! Επειδή πιθανολογώ δεν είσαι Β΄ επιθεωρητής ΠΕΑ στο ΕΚΟ '21 να δεις <ιδίοις όμασι> τα εκτρώματα που γίνονται στα Α΄ ΠΕΑ, όπως αυτά που αναφέρει ο συνάδελφος @pggiotas και αυτά τα xml Α΄ ΠΕΑ που έχω στα χέρια μου, ίσως και να άλλαζες γνώμη περί κακοήθειας μου! Όσο για τα επιχειρήματα που λες, μια εκτίμηση της κατάπτυστης ΥΑ ενός αποτυχημένου υπουργού και ενός ******* προέδρου του φορέας μας, την έκανα απο τους πρώτους! Συνάδερφε μη με βάζεις κάθε λίγο και λιγάκι να πρέπει να βάζω αστεράκια σε χαρακτηρισμούς, διότι θα αναγκαστούμε να λάβουμε πιο ειδικά μέτρα. Παρακαλώ να μη συνεχιστεί αυτό. Didonis Edited Μάρτιος 18 by Didonis
tetris Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18 On 18/3/2025 at 6:32 ΠΜ, pggiotas said: Παρεμπιπτόντως μου έχει τύχει τέτοια περίπτωση που ο Αρχιτέκτων σχεδιαστής μου επισήμανε ότι στην Αθήνα πιάνουν τους στόχους του ΚΕΝΑΚ χωρίς καθόλου μόνωση στον ΦΟ..... Expand Ενδιαφέρον, μάλλον τετραγώνισαν τον ενεργειακό κύκλο 😁😟. Μήπως θα έπρεπε να μας κάνουν κανα σεμινάριο? Πέρα όμως από την πλάκα, εδώ φαίνεται η γύμνια του κράτους και των ελεγκτικών μηχανισμών. Αντί να κάνουν μητρώο ελεγκτών εν. επιθ. με κλήρωση (όπως οι ελεγκτές δόμησης) για έλεγχο κτιρίων με ΜΕΑ, ασχολούνται περί όνου σκιάς. Είναι μια από τις πολλές (και δυστυχώς διαχρονικά) περιπτώσεις όπου το (ανυπόληπτο) κράτος αυτοαναιρείται.
Konstantinos IB Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18 (edited) Δεν είπα κανέναν κακοήθη. Είπα ότι είναι κακοήθεια...να γινόμαστε εμείς εδώ αυτόκλητα κριτές των συναδέλφων μας. Αυτό το φόρουμ είναι ένα τεχνικό βήμα που έχει στόχο την προώθηση της τεχνικής νομοθεσίας και του επαγγέλματος του μηχανικού και όχι να αναδεικνύει σχετικούς και άσχετους. Εν προκειμένω συζητάμε τη νέα Υ.Α. των ενεργειακών επιθεωρήσεων και του μητρώου μας. Επαναλαμβάνω ότι δεν μπορώ να καταλάβω πως, καταδικάζοντας κάποιον επιθεωρητή σε ανεργία για 40.000 χρόνια, ειδικά τους νέους, και κλείνοντας το επάγγελμα σε μερικά σαγόνια πιστοποιημένων με εξετάσεις επιθεωρητών του προηγούμενου Κ.Εν.Α.Κ, οι οποίες μάλιστα εξετάσεις καταργήθηκαν εδώ και 10 χρόνια, βοηθάς την εφαρμογή του νέου Κ.Εν.Α.Κ. Αυτό, όντως, νύχτα μόνο μπορούσε να γίνει, που ο ένας υπουργός είχε αϋπνίες και ο δεύτερος κοιμόταν του καλού καιρού. Δε ντρεπόμαστε λιγάκι, αυτά ούτε στο ΥΠΕΝ Ουκρανίας δε γίνονται που είναι και βομβαρδισμένο. Επιπλέον όποιος έχει 100.000 xml με λάθος συντελεστές, μαγειρεμένα, μαϊμούδες κλπ να τα πάρει και να τα δείξει στον Στασινό, μέσα σε αυτά και τα δικά μου τα xml που όντως είναι τα χειρότερα των όλων. Edited Μάρτιος 18 by Konstantinos IB
Kaisaris Michalis Δημοσιεύτηκε Wednesday at 08:15 μμ Δημοσιεύτηκε Wednesday at 08:15 μμ Πραγματικά, πρόκειται για ένα ΦΕΚ πρόχειρα γραμμένο, χωρίς καμία επιστημονική προσέγγιση. Δηλαδή, ένας ενεργειακός επιθεωρητής Α' τάξης, για να ολοκληρώσει τα απαιτούμενα 40000m² αν κάνει 100 επιθεωρήσεις ετησίως, με μέσο όρο 70m² ανά επιθεώρηση, θα χρειαστεί περίπου έξι χρόνια. Πώς προέκυψε ότι τα τετραγωνικά μέτρα αποτελούν το βασικό κριτήριο; Πραγματικά, δεν το κατανοώ. Επιπλέον, πώς εξασφαλίζει ο νομοθέτης ότι με αυτή τη μεθοδολογία θα αποκτηθεί η απαιτούμενη εμπειρία; Και αυτό δεν βγάζει κανένα νόημα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι τιμές θα μειωθούν ακόμα περισσότερο, αποθαρρύνοντας πολλούς συναδέλφους. Πραγματικά, ένα παράδοξο ΦΕΚ.
GregDel Δημοσιεύτηκε Friday at 08:35 πμ Δημοσιεύτηκε Friday at 08:35 πμ ΝΟΚ, αυθαίρετα και ενεργειακοί επιθεωρητές στην ατζέντα του ΤΕΕ "Για το ζήτημα με την αλλαγή των τάξεων στους ενεργειακούς επιθεωρητές αποφασίστηκε οι πρόεδροι των περιφερειακών τμημάτων να καταθέσουν προτάσεις για την τροποποίηση της υπ’ αριθμ. ΥΠΕΝ/ΣΕΝΕ/17806/1085 (ΦΕΚ Β΄1228/12.3.2025) απόφασης ΥΠΕΝ εντός είκοσι ημερών." https://news.b2green.gr/56954
Kafr85 Δημοσιεύτηκε Saturday at 01:06 μμ Δημοσιεύτηκε Saturday at 01:06 μμ Αφενός κυκλοφορεί πολύ σαβούρα. Αφετέρου όμως είναι κατάφορη αδικία ειδικά για συναδέλφους στην επαρχεία που τα νούμερα δεν βγάινουν με τίποτα. Η απαίτηση των 40.000 τ.μ. ούτε την οικονομία βοηθά ούτε πιστοποιεί πραγματικά την ποιότητα της εργασίας. Αντίθετα καρτελοποιεί και απομονώνει το επάγγελμα, δημιουργεί στεγανά ειδικά για τους νεώτερους συναδέλφους και την ίδια στιγμή εξετάσεις δεν γίνονται. Ας ισχύσει τελικά, αλλά σε 1-2 χρόνια και με εξετάσεις να γίνονται κάθε 3 μήνες. Αλλιώς στην ουσία τίποτα καλό δεν παράγεται. Και άντε εγώ είμαι πολιτικός μηχ. και σιγά τα λεφτά να χάσω και 2-3 μεγάλα πεά το χρόνο, θα ζήσω. Ο συνάδελφός μου ο μηχανολόγος που ασχολείται με μηχανολογικά σε οικοδομικές άδειες, πώς θα βγάζει ΠΕΑ για οικοδομική άδεια? Θα παρακαλάει τους δυο τρείς που μπορεί να υπάρχουν στο νησί για συνυπογραφή (με το αντίστοιχο κόστος) ή θα αρχίσει να χάνει τον βιωπορισμό του?
getsakna Δημοσιεύτηκε Sunday at 12:20 μμ Δημοσιεύτηκε Sunday at 12:20 μμ Οι καλύτερες εξετάσεις είναι να ελεγχθούν τα ΠΕΑ που έχει εκδόσει ο καθένας..και να γίνεται αυτό ανά πάσα στιγμή..
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα