Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

(Mεταφερθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos 33)

Καλησπέρα σε όλους,

είμαι ένας ιδιώτης που έχει στην κατοχή του, από αποδοχή κληρονομιάς, ένα χωράφι με ελιές εντός οικισμού κάτω από 2000 κατοίκους (176 συγκεκριμένα) σε ένα χωριό στα Χανιά. Έχω κάνει τοπογραφικό (επισυνάπτεται) για να το περάσω στο κτηματολόγιο. Το χωράφι ή γεωτεμάχιο όπως το χαρακτηρίζει ο τοπογράφος έχει εμβαδόν 627 τ.μ. (περίπου) και εφάπτεται με δημοτικό ή κοινοτικό δρόμο (δεν ξέρω ποιος τον έφτιαξε). Ο τοπογράφος αναφέρει ότι ΄΄ Με βάση τους ισχύοντες όρους και περιορισμούς δόμησης το γεωτεμάχιο είναι κατά παρέκκλιση άρτιο και οικοδομήσιμο εφόσον αποδειχτεί ότι προϋφίσταται της 3-5-1985. Σε αυτή την περίπτωση η επιτρεπόμενη δόμηση για κατοικία είναι 240,00τ.μ.΄΄

Διαβάζοντας την αποδοχή κληρονομιάς που έκανε ο πατέρας μου όταν πέθανε η γιαγιά μου αναφέρει ότι η γιαγιά μου πήρε ως ‘’προίκα’’ κάποια χωράφια (μαζί με αυτό) από τον πατέρα της το 1940.

Με αυτήν την αποδοχή μπορώ να αποδείξω ότι είναι στην κατοχή της οικογένειας από τότε? Μήπως θα χρειαστώ μάρτυρες από το χωριό για να το επιβεβαιώσουν ?

Θέλω να το πουλήσω ως οικόπεδο και όχι ως χωράφι μπορώ?

Διάβασα εδώ στο forum ότι για να κτίσει κάποιος ο δρόμος πρέπει να είναι 4 μέτρα πλάτος, θέλω να κάνω ένα ερώτημα προς τον Δήμο για τον δρόμο, να ρωτήσω μόνο για το κομμάτι που είναι το χωράφι μου ή γενικά πόσα μέτρα πλάτος έχει ο δρόμος? Γιατί ένας επαρχιακός δρόμος, όπως ξέρουμε, σε κάποια σημεία έχει πλάτος 3 μέτρα σε άλλα 4 μέτρα κ.ο.κ.

Μήπως να ζητήσω και αεροφωτογραφίες προ του 1985 όπου υπάρχει μεν ο δρόμος άλλα ήταν χωματόδρομος (κατσικόδρομος).

Συγγνώμη που σας κούρασα, ευχαριστώ εκ τον προτέρων.      

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης

To συνημμένο αρχείο τοπογραφικού αφαιρέθηκε λόγω εμφάνισης προσωπικών στοιχείων όμορων και μηχανικού. Αν θέλεις να το ανεβάσεις ξανά, έχοντας πρώτα αφαιρέσει τα προσωπικά στοιχεία (π.χ ονόματα κλπ).

Pavlos 33

Edited by Pavlos33
Δημοσιεύτηκε

Δεν είναι χωράφι (δεν υφίσταται τέτοιος χαρακτηρισμός πολεοδομικά) αλλά, μιας και (όπως αναφέρει ο συνάδελφος) είναι εντός οικισμού, οικόπεδο. 

Κατά τα λοιπά, είναι πάγια αρχή του φόρουμ να μην εμπλεκόμαστε σε δουλειές συναδέλφων. Τις απορίες σου θα τις λύσει ο μηχανικός σου.

• Upvote 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.