Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σε  νεόδημητη οικοδομή στο Χαιδάρι του 2021 το υπόγειο 3μ βάθος άρχισε εισροή νερού που ενώ το κλείνουμε από ένα σημείο αργότερα βγαίνει από άλλο σημείο. Δεν έχει γίνει ακόμη γέμισμα. Ο μηχανικός προτείνει τσιμεντοενέσεις για τι διώξει το νερό και μετά θα γίνει γέμισμα με ειδικά υλικά μόνωσης. Το ζήτημα είναι εφόσον παύσει το νερό στο υπόγειο υπάρχει πρόβλημα με  διάβρωση στα θέμελία του σπιτιού; Η άποψη του μηχανικού είναι ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα και ότι στην Αθήνα  τα μισά θεμέλια είναι μέσα στο νερό Παρακαλώ θα ήθελα τη γνώμη σας όπως και τι άλλες εναλλακτικές υπάρχουν Ευχαριστώ. 

Δημοσιεύτηκε (edited)

Σε περιβάλλον με έντονη υγρασία, πάντα υπάρχει διάβρωση του οπλισμού. Στην περίπτωσή σου, η καλύτερη λύση είναι η εξωτερική στεγανοποίηση (αν γίνεται...). Δεν εξηγείς όμως αν η εισροή νερού γίνεται από τα τοιχία ή το δάπεδο

Edited by tetris
Δημοσιεύτηκε

@Vivivla To νερό από που προέρχεται σε σχετικά χαμηλό βάθος (3 μ). Το ακίνητο είναι παραλιακό μήπως; Οι "τσιμεντενέσεις" (αν αυτό σου είπαν και όχι κάτι άλλο) σε τι ακριβώς θα βοηθήσουν, δεν έχω καταλάβει.

Δημοσιεύτηκε

Η εισροή νερού είναι μάλλον από αύξηση του υδροφόρου ορίζοντα . Να σημειωθεί ότι και στη εκσκαφή είχε βρεθεί νερό. Οι ενέσεις έχουν ένα ειδικό υλικό που θα κλείσει υποτιθεται τα κενά ώστε να διώξει το νερό μακρυά από το σπιτι. Ισχύει κάτι τέτοιο η τζάμπα δουλίτσες.  Επίσης δεν μας είπαν για εξωτερική μόνωση Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Δημοσιεύτηκε

Συνήθως ενέσεις (φράγματα ανοδικής υγρασίας) γίνονται σε περιπτώσεις ανιούσας υγρασίας τοίχων ισογείου. Για τοιχία υπογείου δεν γνωρίζω αλλά για να σας το είπε ο μηχανικός σας σίγουρα γνωρίζει καλύτερα από εμάς. Όπως προανέφερε ο συνάδελφος η εξωτερική στεγανοποίηση θα πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα. Σύγχρονα υλικά στεγανοποίησης (π.χ σύστημα της Penetron κλπ) υπάρχουν και έχουν δοκιμαστεί καλά. Σε κάθε περίπτωση όμως, ό,τι συζητάμε εδώ είναι απόψεις και υποθέσεις καθώς δεν έχουμε εικόνα της κατάστασης και του έργου. Συνεπώς, ο μόνος που μπορεί να σας κατατοπίσει και να λάβει την τελική απόφαση, είναι ο επιβλέπων μηχανικός.

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.