Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

Καλημέρα σας...

Εχω φτιάξει μια οικοδομή και ενώ όλα πήγαιναν μια χαρά, από κάποιο σημείο και μετά ,οι σχέσεις με τον μηχανικό χάλασαν, για διάφορους, μη ανακοινώσιμους λόγους.

Η οικοδομή έχει τελειώσει και ο μηχανικός δεν μου υπογράφει για να πάρω ρεύμα ,εκβιάζοντάς με ,λέγοντας ,πως χρειάζεται αναθεώρηση η αδεια, γιατί έχουν γίνει κάποιες αλλαγές και θέλει να του δώσω  εξτρά χρήματα.  

Κατα την διάρκεια της κατασκευής δεν μου ανέφερε ποτέ και μπορώ να το αποδείξω αυτό ,οτι αν κάνουμε κάποιες αλλαγές ,θα με πληρώσεις με κάποιο ποσό,παρά μόνο μου έλεγε , οτι ,ο τι αλλαγές θέλει ο πελάτης ....τις κάνουμε

Οι αλλαγές που έχουν γίνει είναι στην οικοδομή είναι οι εξής.

Στον εξωτερικό χώρο υπάρχουν δυο σκάλες ,οι οποίες μεταφέρθηκαν από την αριστερή μεριά στην δεξιά ,στο δε εσωτερικό του κτηρίου, στο ισόγειο, έχει φύγει ένας τοίχος, που θα ήταν τουαλέτα και η τουαλέτα πήγε κάτω από την σκάλα .

Για ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΈΣ ΕΝΝΟΕΊΤΑΙ ΟΤΙ ΉΤΑΝ ΕΝΉΜΕΡΟΣ μιας και είχε την ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ  ,ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΤΟΥΒΛΑ,αλλά και οτι έχω αποδεικτικά στοιχεία που το επιβεβαιώνουν .ΠΧ μηνύματα που ανταλλάσσαμε με φωτο και σχέδια για τις συγκεκριμένες αλλαγές...κλπ κλπ.

Στα χέρια μου έχω δυο συμφωνητικά.

Το ένα αναφέρει οτι αναλαμβάνει την έκδοση της άδειας ,την ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ και για όλα τα ανωτέρω πρέπει να πάρει ένα ποσό...πχ 1,000 ευρώ και αν τον διώξω νωρίτερα ,θα του πληρώσω ένα ποσό..πχ 1,000 ευρω....ΚΑΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΆ ΑΥΤΗ ΛΉΓΕΙ ΣΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ....απομένουν 6 μήνες ακόμη από τώρα για να λήξει. Τα χρήματα του τα έδωσα στο χέρι και μου έδωσε απόδειξη χειρόγραφη, με σφραγίδα και υπογραφή και αναφέρει πάνω στην απόδειξη...το ποσό και οτι ειναι για την έκδοση της άδειας.

Το δεύτερο συμφωνητικό αναφέρει οτι αναλαμβάνει την ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ, μέχρι και το χτίσιμο των τούβλων και για την κατασκευή θα πάρει το χ ποσό. Έφτιαξε την οικοδομή μέχρι και τα χτισίματα και πληρώθηκε για όλα.Τα χρήματα πάλι του τα έδωσα στο χέρι και πήρα τις αντίστοιχες αποδείξεις.

Πριν απευθυνθώ λοιπόν στην πολεοδομία  στο ΤΕΕ και στον δικηγόρο μου ,θεώρησα σκόπιμο, πρώτα να πάρω τα φώτα σας μπας και λύσω το θέμα μου. 

Και ερωτώ ...τι μπορώ να κάνω για να απαλλαγώ από τον συγκεκριμένο μηχανικό που η συμπεριφορά του είναι σε βαθμό ΑΠΑΤΗΣ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ;;;;; και αν μπορέσω, δεν θέλω να του δώσω ούτε ένα ευρω.....ενω ήμουν διατεθειμένος να του δώσω παραπάνω από όσα ζητούσε.

Εαν τον διώξω, μετά το τέλος της συμφωνίας ,θα βρω άλλον να κάνει την αναθεώρηση και να γίνει  η οριστική ηλεκτροδότηση;;;;μπορεί να με εκβιάζει έτσι τόσο απροκάλυπτα;;;;;

Μόλις λήξει η άδεια απαλλάσσομαι από τον συγκεκριμένο;;;;

Η άδεια λήγει σε τέλος 2026.

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας και για τις απαντήσεις σας.

Edited by STRIKER
Δημοσιεύτηκε

Το θέμα κλειδώνει

Δεν κάνουμε Δικαστήριο ειδικά όταν η άλλη πλευρά δεν είναι παρούσα.

• Upvote 2
Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.