giannisyao Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 (edited) Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα την γνώμη σας για το είδος θέρμανσης που πρόκειται να εγκαταστήσω στο σπίτι μου.Πρόκειται για μονοκατοικία (ισόγειο+ ένας όροφος) 115 τμ. με διπλά τζάμια και με θερμό πρόσοψη. Σημειωτέον δεν υπάρχει υδραυλική εγκατάσταση καλοριφέρ Οι επιλογές είναι: 1.κλιματιστικά ,το μειονέκτημα βέβαια είναι το ρεύμα και δεν θέλω να τρυπήσω την μόνωση για να μπούνε οι εξωτερικές μονάδες 2. Να βάλω δύο απλές ξυλόσομπες,μια στο ισόγειο και μια στο πρώτο όροφο,μειονέκτημα το κουβαλημα ξύλων , δύο καμινάδες κτλ ξύλα υπάρχουν καθώς είμαστε αγροτική οικογένεια 3. Να βάλω μια υδραυλική σόμπα καλοριφέρ , μειονέκτημα έχω ακούσει ότι είναι επικίνδυνες σε περίπτωση διακοπής ρεύματος 4. Να βάλω λέβητα ξύλου ,δεν ξέρω αν έχει κάποιο αντίστοιχο κίνδυνο με την υδραυλική σόμπα , διότι λόγω ελλείψεως χώρου θα μπει εντός σπιτιού στο μπάνιο του ισογείου το οποίο θα μετατραπεί σε λεβητοστάσιο 5τμ. αλλά θα επικοινωνεί με εσωτερική πόρτα με το υπόλοιπο σπίτι .Το μόνο καλό είναι ότι θα βγει ευθεία πάνω η καμινάδα καθώς το μπάνιο έχει ταρατσακι. Υπάρχει δεύτερο μεγάλο μπάνιο στον πρώτο όροφο . Ξύλα υπάρχουν καθώς είμαστε αγροτική οικογένεια 5. Να βάλω αντλία θερμότητας , μειονέκτημα το υψηλό κόστος και ειδικά αν μπουν fan coil μεγαλύτερα έξοδα από τα απλά σώματα καλοριφέρ , επίσης θα χρειαστεί λογικά αλλαγή από μονοφασικό σε τριφασικό ρεύμα 6. Να βάλω λέβητα πετρελαίου συμπύκνωσης στο ίδιο σημείο που θα έβαζα και τον λέβητα ξύλου. Κόστος πετρελαίου το μειονέκτημα... Αναμένω για τα σχόλια σας Edited Μάρτιος 21 by giannisyao
tetris Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 Επειδή οι εξ αποστάσεως απαντήσεις δεν είναι πάντα σωστές, συμβουλέψου μηχανολόγο που ασχολείται με το αντικείμενο, ώστε να κάνει αυτοψία και να σου προτείνει τη βέλτιστη λύση Πάντως, λέβητες μέσα στο σπίτι αποκλείονται
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα