Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα,

Έχω ένα αίθριο και ο ιδιοκτήτης θέλει να βάλει ένα στέγαστρο με τζάμι ώστε να δημιουργήσει ένα ηλιακό αίθριο, αυτό καλύπτεται με Ε.Ε.Μ.Κ η πρέπει να εκδώσω Νέα οικοδομική Άδεια;

Ευχαριστώ

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα. Σε ποια παράγραφο του άρθρου 29 Ν. 4495/17 έχεις δει ότι θα μπορούσες να το εντάξεις;

Δημοσιεύτηκε

Νομίζω ότι αυτό που θέλεις να φτιάξεις δεν εμπίπτει στον ορισμό του στεγάστρου. Αν θέλεις ανέβασε κάποιο σχέδιο.

• Upvote 1
Δημοσιεύτηκε (edited)

<<Ως αίθριο, ορίζεται και το ηλιακό αίθριο, όταν αυτό περιβάλλεται από όλες τις πλευρές του από το κτίριο, στεγάζεται από διαφανή στοιχεία (κινητά ή μη) έμμεσου ηλιακού κέρδους και συνεισφέρει στη συνολική ενεργειακή απόδοση του κτιρίου.>>Από του ορισμούς του ΝΟΚ.Το λεπτό σημείο ποιο είναι,ότι στέγαστρα χωρίς περιορισμούς σε διαστάσεις κτλπα επιτρέπονται σε ακάλυπτους χώρους του οικοπέδου,εδω θέλω να βάλω στεγαστρο σε αίθριο κτιρίου.Το αίθριο μπορεί να θεωρηθεί ακάλυπτος χώρος????Απο την άλλην δεν εμπίπτει και στις περιπτώσεις που χρειάζεται να βγάλεις οικοδομική άδεια...

Edited by Panagiotis Andrianopoulos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.