Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σας. Είμαι σε διαδικασία ανακαίνισης του πατρικού μου σπιτιού και αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα το οποίο με απασχολεί εδώ και λίγο καιρό. Επειδή έχω πρόβλημα με την έξοδο του απορροφητήρα της κουζίνας, η μόνη λύση είναι να ανοίξω τρύπα για φ16αρα σωλήνα στον τοίχο ο οποίος όμως βρίσκεται στο όριο του οικοπέδου. Δίπλα υπάρχει άλλη οικοδομή η οποία έχει κατασκευαστεί περίπου 3-4 μέτρα μέσα από το όριο. Δηλ δεν είναι δίπλα δίπλα κολλητά. Έψαξα σε όλο το διαδίκτυο για αποφασεις,νόμους που αφορούν τον οικοδομικό κανονισμο αλλά δεν μπόρεσα να βρω κάτι αντίστοιχο. Δηλ γνωρίζω ότι απαγορεύονται τα ανοίγματα αλλά επιτρέπονται τα υαλοτουβλα. Αλλά πουθενά δεν βρήκα κάτι για εξαερισμό (κουζίνας ή μπάνιου). Δεν ανέφερα ότι στην τρύπα θα τοποθετηθεί σωλήνα με σίτα στο τέλος της και δεν θα ανέβει με γωνία σωλήνα μέχρι την ταράτσα. Δηλ απλά θα υπάρχει μια τρύπα στον τοίχο με σίτα στη ακρη. Αυτό θα βλέπουν οι γείτονες. Περιμένω την βοήθεια σας. Ευχαριστώ.

Δημοσιεύτηκε
11 λεπτά πριν, Geornirv said:

... Δηλ απλά θα υπάρχει μια τρύπα στον τοίχο με σίτα στη ακρη. Αυτό θα βλέπουν οι γείτονες.....

Δεν είναι επιτρεπτό....

(στην τελική το πρόβλημα δεν θα έιναι με το τι θα βλέπουν αλλά τι θα μυρίζουν .... ειδικά άμα πας να φτιάξεις ψητές ρέγκες ή σκόρδα κλπ)...

Οπότε και δεν είναι επιτρεπτό και 90% θα έχετε καβγάδες.

Και πάντα μα πάντα υπάρχουν άλλες λύσεις. Λιγότερο βολικές για εσένα τώρα αλλά υπάρχουν.

Δημοσιεύτηκε

@Geornirv Θα συμφωνήσω με τον συνάδελφο παραπάνω. Δεν είναι επιτρεπτό. Θα πρέπει να ανασχεδιάσεις τη θέση της ηλεκτρικής εστίας μαγειρέματος και ως εκ τούτου και του απορροφητήρα. Όσο το δυνατόν να υπάρχουν μικρά μήκη σωλήνα και μια μόνο γωνία προς την έξοδο. Φυσικά αν δεν είναι εφικτό θα κάνεις ό,τι χρειάζεται. Δες και τι απορροφητήρα χρειάζεσαι (θεωρητικά χρειάζεσαι απορροφητήρα απαγωγής όσο ο όγκος κουζίνας επί 10 σε κυβ. μέτρα). Έχεις και τους πολύ ακριβούς απορροφητήρες με διαδρομή στο κάτω μέρος, αλλά και αυτοί ανακυκλοφορίας μέσω φίλτρων ενεργού άνθρακα(οι γνώμες όσων τους δοκίμασαν λένε ότι δεν τραβάνε)

Δημοσιεύτηκε (edited)

Γνωρίζεις μήπως επειδή ο απορροφητήρας έχει έξοδο 150, καλύτερα να βάλω μπουρι 160 ή 125 (150 δεν υπάρχει στο εμπόριο); Με τον 160 μήπως θα έχω θέμα;

Edited by Pavlos33
Δημοσιεύτηκε

ρίξε μια ματιά και στη συζήτηση εδώ

Εκτιμώ ότι η συστολή σε μικρότερη διάμετρο καλό θα ήταν να αποφευχθεί. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.