Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

Καλησπέρα,

Σε κατοικία που έχει ήδη ρύθμιση με τον 4178/2013, κλήθηκα να συντάξω φάκελο ΗΤΚ για μεταβίβαση. Κατά την αυτοψία μου διαπίστωσα οτι εσωτερικά έχει γίνει ανακαίνιση χωρίς να έχει εκδοθεί κάποια άδεια μικρής κλίμακας ή  έστω βεβαίωση άρθρου 30. Με την πολεοδομία που μίλησα, μου είπε να εκδόσω αδεια μικρής κλίμακας χωρίς να περιγράφω οτι οι εργασίες έχουν ήδη πραγματοποιηθεί αλλά σαν να λαμβάνει τόπο τωρα η ανακαινιση.

Στο ΙΚΑ που θα πρέπει να δηλωθούν οι εργασίες μέσω του πίνακα 3 τι πρέπει να κάνουμε;

Δεν θα πραγματοποιηθούν τώρα εργασίες ωστε να μπορούμε να παρουμε ΥΔ για να κλείσουμε το έργο. Θα πρέπει να κολληθούν ένσημα υπέρ αγνώστων όπως γινόταν παλιά;

Αν είσαι μηχανικός, διόρθωσε την ειδικότητα στο προφίλ σου. Διαφορετικά το παρόν θα μεταφερθεί στην ενότητα ιδιωτών. akis73

Edited by akis73
Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα, ναι έχω κάνει και μου το έχουν επιβεβαιώσει και οι ιδιοκτήτες και ο αρχιτέκτονας που το είχε αναλάβει ο οποίος πλεόν είναι στην συνταξη και δεν θέλει να ασχοληθεί

Δημοσιεύτηκε

Γειά και πάλι, ουσιαστικά αν διαβάσεις τον σύνδεσμο που σου έστειλα, απαντάει στο ερώτημά σου. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί από την Υπηρεσία σου πρότειναν να εκδώσεις ΕΕΔΜΚ για εργασίες που έχουν γίνει ήδη, ο νόμος δεν προβλέπει κάτι τέτοιο. Υπάρχει άλλη διαδικασία για αυτό λέγεται ΕΕΔΜΚ νομ/σης και περιγράφεται στο άρθρο 29 του Ν.4495/17. Προσκομίζεις στην Υδομ τεχν. έκθεση για τις εργασίες που έγιναν, και αναλυτικό ώστε να εκδώσει χρηματικό κατάλογο. Ακολούθως τον ανεβάζεις στο e-άδειες και εκδίσεις ΕΕΔΜΚ νομ/σης. Το ΙΚΑ δεν μπορείς να το γλιτώσεις ούτως ή άλλως φοβάμαι...

Δημοσιεύτηκε (edited)
35 λεπτά πριν, akis73 said:

Γειά και πάλι, ουσιαστικά αν διαβάσεις τον σύνδεσμο που σου έστειλα, απαντάει στο ερώτημά σου....

Το ΙΚΑ δεν μπορείς να το γλιτώσεις ούτως ή άλλως φοβάμαι...

Οκ θα ξανά ρωτήσω να δω μήπως κάτι χάθηκε στην συνεννόηση. Όσον αφορά τα ενσημα θα τα κολλησει ο ιδιοκτήτης υπέρ αγνώστων;

Μην κάνεις άσκοπη παράθεση ολόκληρου του αμέσως προηγούμενου μηνύματος. Το μήνυμά σου έχει τροποποιηθεί. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. akis73

Edited by akis73
Δημοσιεύτηκε

Λογικά ναι θα σου υπολογίσουν κάποια πλασματικά ημ/σθια να πληρώσεις έναντι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.