Panagiotis Andrianopoulos Δημοσιεύτηκε Wednesday at 07:55 μμ Δημοσιεύτηκε Wednesday at 07:55 μμ Καλησπέρα, είμαι επιβλέπων σε μία υπό ανέγερση οικοδομή σε μεσαίο οικόπεδο,κατα την χάραξη των θεμελίων διαπίστωσα ότι ο όμορος μου είναι 40 εκατοστά προς τα έξω,δηλαδή αν το οικόπεδο μου είναι 12 μέτρα κανονικά τώρα είναι 12.40.Αν κολλήσω σε αυτόν τότε το διπλάνο μου όμορο από 10,00 μέτρα γίνεται 10,40 τ.μ.Η άλλη λύση είναι να αφήσω αρμό 40 εκ απο τον δίπλα και να το βάλω το κτίριο στη κανονική του θέση.Αυτό που με προβληματίζει είναι ο αρμ΄ός που θα αφήσω. Εσείς τι θα κάνατε? Ευχαριστώ
Didonis Δημοσιεύτηκε Wednesday at 08:37 μμ Δημοσιεύτηκε Wednesday at 08:37 μμ (edited) 42 λεπτά πριν, Panagiotis Andrianopoulos said: ... αν το οικόπεδο μου είναι 12 μέτρα κανονικά τώρα είναι 12.40.Αν ... σόρυ..... αλλά αυτό μου θυμίζει σφάλματα στο παρελθόν με τοπογραφικά με κορδέλα και διάφορες "πατέντες".... Η άδεια που βγάλατε είναι πρόσφατη να υποθέσω.... Το Τοπογραφικό της άδειας δεν αποτυπώνει με ακρίβεια τα υφιστάμενα όρια του Οικοπέδου σας και τα όμορα?? Αν υπάρχει διαφορά τοπογραφικού με πραγματικότητα θα πρέπει να αλλάξει το τοπογραφικό .... (η πραγματικότητα δεν αλλάζει) Και φυσικά χαράζεις και με τα ΕΓΣΑ στο Διάγραμμα Δόμησης που έχεις .... Edited Wednesday at 08:38 μμ by Didonis 1
loser Δημοσιεύτηκε Wednesday at 09:32 μμ Δημοσιεύτηκε Wednesday at 09:32 μμ Εαν το τοπογραφικό της οικοδομικής αδείας δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα θα πρέπει να συντάξεις ΝΕΟ με αναθεώρηση της οικοδομικής αδείας , με ότι αυτό συνεπάγεται , για τις μελέτες , που συνοδεύουν την Ο.Α 1
nbr Δημοσιεύτηκε Wednesday at 10:37 μμ Δημοσιεύτηκε Wednesday at 10:37 μμ Δεν μπορώ παντως να δεχθώ πως διαστάσεις, που είναι γύρο στα 12 μετρα, δεν μπορούν να μετρηθούν, επίσης καλά, ακομη και με μια "κορδέλα" (θα μπορούσε να είναι και καλύτερα). Ένα οικόπεδο έχει πάντα μια καθορισμένη γεωμετρία που εκτός από την πρόσωψη του έχει και κάποιες άλλες πλευρές με τελικό ζητούμενο και το εμβαδόν του. Όλα αυτά δηλώνονται-αναγράφονται πάντα σε ένα συμβολαιο. Αυτό το συμβόλαιο επισυνάπτεται στην φάκελο της Ο. Α. Φυσικά και δεν είναι η λύση ένας αρμός των 40 εκατοστων (??).
Didonis Δημοσιεύτηκε Wednesday at 11:22 μμ Δημοσιεύτηκε Wednesday at 11:22 μμ 39 λεπτά πριν, nbr said: ....που είναι γύρο στα 12 μετρα, δεν μπορούν να μετρηθούν..... μπορούσαν μια χαρά να μετρηθούν.... ειδικά αν η μέγιστη διαγώνια που είχες για το οικόπεδο δεν ξεπερνούσε τα 40-50μ..... Απλά (όπως είπα μου ήρθε στη μνήμη) στην εποχή της "κορδέλας" έπεφτε που και που σιδέρωμα να έρθει στα ίσα του το πουκάμισο .... Τέσπα... ας περιμένουμε να διευκρινίσει και ο συνάδερφος μπας και είναι κάτι άλλο ως πρόβλημα ..... (πχ Άδεια προ του 2013)
tetris Δημοσιεύτηκε Thursday at 05:14 πμ Δημοσιεύτηκε Thursday at 05:14 πμ (edited) Το ερώτημα θα πρέπει να διευκρινιστεί περαιτέρω: Τα όμορα είναι αδόμητα? Όσο για τον αρμό 40 εκ το αφήνω ασχολίαστο. Συνήθως(😃) δεν προσαρμόζουμε το οικόπεδο στο κτίριο, αλλά το κτίριο στο οικόπεδο συμπλ. πάντως, σε περιπτώσεις ασάφειας ορίων, καλείται ο συντάξας το διάγραμμα της άδειας να οριοθετήσει το οικόπεδο Edited Thursday at 05:18 πμ by tetris 1
Panagiotis Andrianopoulos Δημοσιεύτηκε Thursday at 07:03 πμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Thursday at 07:03 πμ Το ενα όμορο είναι κτισμένο και είναι αυτό το οποίο είναι μετατοπισμένο 40 εκατοστα,ο αγοραστής αγόρασε το οικόπεδο το 2018 με διαστάσεις 12 χ 20.Το πρόβλημα ποιο είναι,ότι ναι μεν μπορώ να γωνιάσω και γω δίπλα στο χτισμένο δημιουργώντας ενα αντιστοιχο οικόπεδο 12χ20 αλλα ο άλλος όμορος απο την άλλη μεριά όταν θα παει να χτίσει θα έχει το ίδιο πρόβλημα με έμένα δηλαδή το οικόπεδο του από 10,00 μέτρα θα είναι 10,40....Τα μέτρα του οικοπέδου δεν αλλάζουν διότι έχει κάνει συμβόλαιο όπου αναγράφεται 12χ20 επίσης αυτό που μου λέει ο συνάδελφος τοπογραφός ότι το πρόβλημα δεν είναι οι μετρήσεις του οικόπεδου αλλά ο διπλάνος και αντίστοιχα ο παραδίπλα δεν εφάρμοσαν σώστα τα όρια τους... Να γωνιάσω και να τελειώνει η υπόθεση???
ntanos Δημοσιεύτηκε Thursday at 07:50 πμ Δημοσιεύτηκε Thursday at 07:50 πμ Καλημέρα.. Μιλάμε για οικόπεδα Πράξης Εφαρμογής με συγκεκριμένες διαστάσεις και εμβαδό? Αν ναι, τότε τα όρια προκύπτουν από την μελέτη της πράξης και χαράσονται επί του εδάφους. Μιλάμε για οικόπεδο σε παλαιό σχέδιο πόλεως? Αν ναι, τότε τα όρια του οικοπέδου είναι καθ' υπόδειξη των ιδιοκτητών σε συνδυασμό με εφαρμογή των τίτλων. Συνήθως πρόκειται για τα ήδη υλοποιημένα όρια και αν δεν υπάρχουν, σε περίπτωση έκδοσης άδειας προτείνεται η κοινή αποδοχή του ορίου από τους όμορους, η σύνταξη τοπογραφικού διαγράμματος βάσει αυτού και η χάραξή του. 1
Panagiotis Andrianopoulos Δημοσιεύτηκε Thursday at 08:31 πμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Thursday at 08:31 πμ (edited) Καλημέρα, είναι οικόπεδα με πράξη εφαρμογής με συγκεκριμένες διαστάσεις! Πάω με συντεταγμένες δηλαδή? Edited Thursday at 08:34 πμ by Panagiotis Andrianopoulos
ntanos Δημοσιεύτηκε Thursday at 09:42 πμ Δημοσιεύτηκε Thursday at 09:42 πμ (edited) Υπάρχει σοβαρό θέμα αυτή τη στιγμή.. ο διπλανός που οριοθέτησε λάθος, έχτισε πρόσφατα? το πρόβλημα αυτό δεν φάνηκε κατά τη σύνταξη του τοπογραφικού διαγράμματος αδείας? Το να θεωρήσεις ότι το όριό σου είναι μέχρι εκεί που πρέπει, και ότι ο άλλος απλά έχτισε 40 cm μέσα στο οικόπεδό του, εις βάρος του, πιστεύω ότι ίσως μπορείς όντως να το κάνεις, αλλά θα πρέπει να το δείτε με προσοχή πριν προχωρήσετε.. πρέπει να επιβεβαιωθεί η οριοθέτηση των ομόρων οικοπέδων σε επίπεδο οικοδομικού τετραγώνου για να είστε σίγουροι από που προκύπτει το σφάλμα. Edited Thursday at 09:45 πμ by ntanos 1 2
Recommended Posts