Nikos74 Δημοσιεύτηκε Thursday at 10:06 μμ Δημοσιεύτηκε Thursday at 10:06 μμ Καλησπέρα σας, Εδώ και κάποια χρόνια υπάρχει μια αντιδικία με έναν γείτονα που μας έχει οδηγήσει από δικαστήρια ποινικά μέχρι και...πολεοδομικά. Στο πολεοδομικό κομμάτι αυτός έχει διόροφη οικοδομή (ισόγειο και ά όροφος) με τον ά οροφο να ηταν ατελείωτός μέχρι το 2020. Δηλαδή μόνο οι κολώνες , χωρίς τούβλα. Το ίσόγειο τελειωμένο κανονικά σαν σπίτι. Άδεια 1990-1991 έτος με δικό μου τσεκ απ σε πολεοδομία. Όταν ξεκίνησαν οι εργασίες και υπήρχε αρκετή όχληση απλο πλευράς του ξεκίνησα να φέρνω αστυνομίες όπου την πρώτη φορά πήγαν στον αυτόροφο τον τότε εργολάβο γιατί δεν είχε ουτε τοιχοκολημένη άδεια ούτε τίποτα , ο οποίος ισχυρίστηκε ότι υπάρχει άδεια αλλά την έχει ο μηχανικός του. Περάσανε κάποιες μέρες και τελικά ο εργολάβος σταμάτησε την δουλεία και έμεινε το σπίτι με τα τουβλα χωρίς σοβάδες κτλ. Το 2022 ξεκίνησε πάλι εργασίες με άλλον εργολάβο και όταν έφερα αστυνομίες κτλ τους έδειξε μια αναθεωρημένη άδεια οπότε συνέχισε κανονικά εργασίες. Οπότε αυτό μας έφερε και στην πολεοδομία μετά απο καταγγελία μου που απαιτούσα να τον ελένγξουν πλήρως. Με τα πολλά ήρθε η πολεοδομία και του έγραψε ένα πρόστιμο μαμουθ + απαγόρευση εργασιών και για παράβαση τετραγωνικων οικοδομησης και για χτισιμο Αυτός έκανε ένσταση στον ΣΥΠΟΘΑ και εκδικάστηκε πριν λιγο καιρό. Για την αποπεράτωσση του Α ορόφου σαν δικαιολογητικά έφερε ότι εφόσον όλη οι οικοδομή έιχε κολώνες πριν το 2011 , και αυτός απλά έβαλε τούβλα υπάγεται στον νόμο διευθέτησης πριν το 2011 και πήρε πολύ μεγάλη έκπτωση στο πρόστιμο. Στην συνέχεια για τα παραπάνω τετραγωνικά χώρισε το σπίτι σε κάθετες που μια κάθετη πήρε η κόρη του, άλλη η γυναίκα του και άλλη αυτός κτλ... Ο δικηγόρος που έχω για την υπόθεση μου είπε οτι δικαιουτε με τον νόμο να χωρίσε σε όσες κάθετες θέλει το σπίτι οπότε και από εκεί καθαρός. Αυτό που κατάφερα με πολύ επίμονη μόνο είναι να τον αναγκάσω να γκρεμίσει ένα (τεράστιο) κλιμακοστάσιο-απόθηκη που είχε βάλει στην ταράτσα γιατί δεν μπορούσε να υπαχθεί στον πριν τον 2011 νόμο και ήταν αυθαίρετο χωρίς άδεια. Παρολα αυτά δεν νιώθω δικαιομένος με το αποτέλεσμα... Θα ήθελα κάποια γνώμη κατα πόσο μπορώ να το συνεχίσω. Ποια είναι τα δικαιώματα μου νομικά αλλά και πολεοδομικά? Τι λεπτομέρεια θα έπρεπε να κοιτάξω αν θέλω επαναξέταση της υπόθεσης και γενικά να τραβηχτεί ακόμα και διοικητικά?
Didonis Δημοσιεύτηκε Thursday at 11:20 μμ Δημοσιεύτηκε Thursday at 11:20 μμ 1 ώρα πριν, Nikos74 said: .... Θα ήθελα κάποια γνώμη κατα πόσο μπορώ να το συνεχίσω. .... και ο λόγος που θέλεις να συνεχίσεις??
Nikos74 Δημοσιεύτηκε Thursday at 11:37 μμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Thursday at 11:37 μμ 16 minutes ago, Didonis said: και ο λόγος που θέλεις να συνεχίσεις?? Προσωπικος. Αλλα και επειδη επιμενω στο αντικειμενικο δικαιο. Αν το κρατος και ο νομος μου δινουν περιθωρια να μπορω να κυνηγησω κατι που θεωρω δικαιο θελω να μπορω να το κανω
Didonis Δημοσιεύτηκε Thursday at 11:47 μμ Δημοσιεύτηκε Thursday at 11:47 μμ 1 ώρα πριν, Nikos74 said: .... μας έχει οδηγήσει από δικαστήρια ποινικά μέχρι και...πολεοδομικά......... 2 λεπτά πριν, Nikos74 said: Προσωπικος..... ...ο νομος μου δινουν περιθωρια να μπορω να κυνηγησω κατι.... επειδή το φόρουμ δεν το αφορά να δίνει συμβουλές ειδικά όταν υπάρχει μόνο η μία πλευρά και όχι και η άλλη. Προσωπικά κυνηγητά σε ποινικά και άλλα Δικαστήρια το θέμα κλειδώνει ως ολοκληρωμένο. Υπάρχουν δεκάδες Δικηγόροι και Μηχανικοί να προσλάβεις για αυτά. Τα προσωπικά κυνηγητά ή τα "χόμπη" των αγωγών έχουν το κόστος τους αν τα θέλεις.
Recommended Posts