Theo61 Δημοσιεύτηκε Saturday at 04:36 μμ Δημοσιεύτηκε Saturday at 04:36 μμ Καλησπέρα σας αγαπητοί συνάδελφοι, Στο δικό μου παράθυρο δίπλα ( σε απόσταση 90 εκατοστών από το δικό μου) άνοιξε ο γείτονας του συγκροτήματός μας παράθυρο που βλέπει σε κοινόχρηστο χώρο. Έκανα καταγγελία στην Πολεοδομία , προσπάθησε ο μηχανικος-εργολάβος του να το νομιμοποιήσει με τον 4178/2013, πήγα συποθα, έγινε δικαστήριο και το Δικαστήριο ( Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης) είπε ότι δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί , χρειάζονται οι συναινέσεις του 50 + 1 , γιατί η διάνοιξη αυτή δημιουργεί αλλαγή των όψεων του συγκροτήματος. Πέρασαν απο το 2016 που ξεκίνησε η υπόθεση τόσα χρόνια , ενώ η απόφαση του δικαστήριου βγήκε 2020 και αυτοί τίποτα. Δεν του επέβαλαν κανένα πρόστιμο και δεν κάνανε τίποτα. Τώρα μου είπαν προφορικά από την Πολεοδομία ότι ο μηχανικός μπορεί να κάνει υπαγωγή στο νόμο 4495/2017 και ότι μπορεί να το νομιμοποήσει. Τι να κάνω; Εγώ ξέρω ότι και σ' αυτόν τον νόμο δεν μπορεί να το νομιμοποήσει , χρειάζονται οι συνεναίσεις κι εδώ. Η υπόθεση αυτή έχει από το 2016 κι ακόμα τίποτα. Εγώ έχω καταργήσει το δικό μου παράθυρο και αυτοί με το αυθαιρετο μια χαρά. Το παράθυρο ανοιχτηκε γύρω στο 2000, όταν εγώ έλειπα από το σπίτι μου. Καπνίζουν και όλος ο καπνός μπαίνει στο δικό μου σαλόνι , στο μπαλκόνι μου δεν μπορείς να καθίσεις και ότι λέμε μέσα στο σπίτι , αν είναι ανοιχτό το παράθυρο , ακούγονται όλα. Το θέμα είναι σοβαρό. Πώς να τρέξω το θέμα; Πείτε μου, σας παρακαλώ , τι να κάνω! Αυτό δεν είναι κράτος! Σας ευχαριστώ πολύ και ευελπιστώ στην απάντησή σας .
dimitris GM Δημοσιεύτηκε Saturday at 04:58 μμ Δημοσιεύτηκε Saturday at 04:58 μμ (edited) Να δει ο δικηγορος σου την ΕΦΘ1899/17 στη ΝΟΜΟΣ και τις ΣτΕ 4762/2014 και 91/2024 υγ Ούτε και εγω γνωριζω πού στηριζονται στην ΥΔΟΜ και σου λενε προφορικα οτι: "δικαιουται να τακτοποιησει με τον 4495...κάποτε" Δες και το αρθρο 95 του ν 4495. Edited Saturday at 06:57 μμ by dimitris GM 1
Theo61 Δημοσιεύτηκε Monday at 11:39 πμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Monday at 11:39 πμ Σε ευχαριστώ πολύ συνάδελφε, τα ίδια ξέρω κι εγώ , ο δικηγόρος το ψάχνει επίσης και το ξέρει και ο ίδιος και οι συνάδελφοί μας επίσης μου λένε τα ίδια , ότι αυτά που μου λένε είναι παράνομα ... . Πάντως συνάδελφε "γερό στομάχι " χρειάζεται ... Τα ξαναλέμε...
akis73 Δημοσιεύτηκε Monday at 02:01 μμ Δημοσιεύτηκε Monday at 02:01 μμ Καλησπέρα, σε παρόμοια περίπτωση με αυθαίρετα ανοίγματα παρά το όριο, έγινε καταγγελία από τους απέναντι, ήρθε η Υδομ και μας έβαλε και τα χτίσαμε με υαλότουβλο εκδίδωντας έγκριση εκτέλεσης εργασιών. 1
Theo61 Δημοσιεύτηκε Monday at 03:32 μμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Monday at 03:32 μμ Καλησπέρα συνάδελφε, αυτό έπρεπε από την πρώτη στιγμή να έχει γίνει ,όπως κάνανε και σε άλλες περιπτώσεις που κι εγώ γνωρίζω. Αλλά ξέρεις... ΄Ελεος να μην πω τίποτα....'Ασε που το παράθυρο έπρεπε να καθαιρεθεί τελείως για να μην υπάρχουν παρατράγουδα! Σιγά μην το καθαιρέσουν! Ούτε καν πρόστιμα ! Μια χαρά οι κύριοι! Τομάρια σου λέω! Ακόμα περιμένω! Δεν στέλνουν κανένα έγγραφο , παρά μόνο προφορικά μιλάνε μετά την απόφαση δικαστηρίου. Μέχρι 30/12/2024 λένε οτι ζήτησαν τις συναινέσεις, εννοείται ότι δεν τις είχαν και τώρα λένε να δούμε , αν μπορέσουμε και βάλουμε κανένα πρόστιμο! Θα κάνουμε πάλι αυτοψία και θα δούμε! Ακόμα το χαβά τους! Από τον ΄Αννα στον Καϊάφα και ούτω καθ' εξής! Όλο αυτοψίες κάνουν ! Δώστε μου λίγο χρόνο... Να το δούμε... Έχει κολλήσει η υπόθεση... Πάντως συνάδελφε σε ευχαριστώ θερμά! Αν μπορώ κάτι να κάνω πες μου , σε παρακαλώ! Εννοώ από κινήσεις...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα