Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

Καλημέρα σε όλους. Αν κάνουμε οποιαδήποτε αλλαγή στο σχέδιο που να αφορά το χωρικό κομμάτι θεωρώ αυτονόητο οτι πρέπει να εκδοθεί νέο ΚΗΔ. Αν όμως αλλάξουμε κάτι στο κείμενο της 651 πχ (που δεν αφορά αρτιότητα, οικοδομησιμότητα, 1337 κτλ) πρέπει να εκδόσουμε νέο? Η προσθέσουμε βεβαίωση για δασικά που πριν δεν είχαμε γιατι δεν είχε γίνει κύρωση πχ.

Εγώ είχα κανει ένα τοπογραφικό για δύο όμορα οικόπεδα και τώρα (κανενα χρόνο μετά) μου ζητάνε να προσθέσω στο κείμενο της 651 και κείμενο οτι "το οικόπεδο που θα προκύψει απο την συνένωση των δύο οικοπέδων θα είναι άρτιο και οικοδομήσιμο" γιατι αποφάσισαν να το συνενώσουν. Θα πρέπει να βγάλω νέο ΚΗΔ?

Edited by Pavlos33
έγινε αλλαγή τίτλου για καλύτερη κατανόηση του θέματος-Pavlos 33
Δημοσιεύτηκε

Κανονικά ναι, διότι θα πρέπει να ταυτίζεται το υποβληθέν διάγραμμα σε pdf με αυτό του συμβολαίου

Δημοσιεύτηκε

Σας ευχαριστώ. Πάντα ακόμα και για την πιο μικρή αλλαγή βγάζω καινούργιο ΚΗΔ αλλά όλο ακούω συναδέλφους που μου λένε «καλά για την τάδε αλλαγή έβγαλες νέο; Αφού το χωρικό κομμάτι δεν αλλάζει» είχαν αρχίσει να μου μπαίνουν δεύτερες σκέψεις μήπως είναι υπερβολικό αυτό που κάνω.

Δημοσιεύτηκε

Δεν είναι έτσι όπως τα λένε. Αυτό που πρακτικά γίνεται από "σωστές" συμβολαιογράφους είναι αν έχουν μια αλληλουχία μεταβιβάσεων να μην απαιτούν αλλαγή ονόματος αρχικού ιδιοκτήτη στο τοπογραφικό (συνεπώς και αλλαγή στα υπόλοιπα στοιχεία υπομνήματος) αλλά να μνημονεύουν στην πράξη το αρχικό τοπογραφικό. Στην δική σου περίπτωση αφού τίθεται θέμα συνένωσης και αλλάζει η δήλωση Ν. 651 πρέπει να επανυποβληθεί στο Κτηματολόγιο λαμβάνοντας το νέο ΚΗΔ.

Δημοσιεύτηκε (edited)
14 λεπτά πριν, thief7710 said:

...μήπως είναι υπερβολικό αυτό που κάνω.

Καθόλου υπερβολικό. Από τη στιγμή που το αποδεικτικό συνοδεύει το τοπογραφικό, δε γίνεται να απεικονίζεται διαφορετικό από αυτό που παραδίδεται. Είτε πρόκειται για ένα κόμμα, είτε για ορθογραφικό λάθος, είτε για αλλαγή ολόκληρης παραγράφου, πρέπει να βγει καινούριο ΚΗΔ. Φαντάσου αυτό το τοπογραφικό να καταλήξει σε καμία δικαστική διαμάχη και ο αντίδικος να αμφισβητήσει την εγκυρότητά του επειδή δεν ταιριάζει με το ΚΗΔ... Τραβηγμένο, αλλά όχι και εκτός πραγματικότητας. Εγώ προσωπικά τα ελέγχω για τέτοιες περιπτώσεις.

Edited by angusmacgyver
Δημοσιεύτηκε

Ναι ναι το καταλαβαίνω απλά μου φαινόταν και λογικό να μην χρειάζεται νέο ΚΗΔ, για αλλαγή στο λεκτικό, από τη στιγμή που αυτό που ελέγχεται από το σύστημα είναι πολύγωνα.

Δημοσιεύτηκε (edited)
11 λεπτά πριν, thief7710 said:

... λογικό να μην χρειάζεται νέο ΚΗΔ, για αλλαγή στο λεκτικό,...

λογικό θα ήταν δηλαδή στην δήλωση 651 η αλλαγή λεκτικού είναι μόνο ένα "μη"? πχ στο ένα να γράφει "άρτιο και οικοδομήσιμο" και στο άλλο "μη άρτιο και οικοδομήσιμο"

είμαι σίγουρος ότι ούτε σ αυτό συμφωνείς ότι δεν είναι λογικό.....

Άρα πόσο και που η αλλαγή στο λεκτικό θα ήταν ανεκτό?? Θα έπρεπε να βγει απόφαση ή ολόκληρος νόμος με δεκάδες σελίδες και πάλι θα υπήρχαν σφαλματα και ερμηνείες επ αυτού.

Οπότε βρίσκω απόλυτα λογικό.... αλλάζει έστω και μια πινέζα στο τοπογραφικό.... ΝΕΟ ΚΗΔ με την πινέζα....

Edited by Didonis
Δημοσιεύτηκε
2 ώρες πριν, Didonis said:

λογικό θα ήταν δηλαδή στην δήλωση 651 η αλλαγή λεκτικού είναι μόνο ένα "μη"? πχ στο ένα να γράφει "άρτιο και οικοδομήσιμο" και στο άλλο "μη άρτιο και οικοδομήσιμο"

είμαι σίγουρος ότι ούτε σ αυτό συμφωνείς ότι δεν είναι λογικό.....

Άρα πόσο και που η αλλαγή στο λεκτικό θα ήταν ανεκτό?? Θα έπρεπε να βγει απόφαση ή ολόκληρος νόμος με δεκάδες σελίδες και πάλι θα υπήρχαν σφαλματα και ερμηνείες επ αυτού.

Οπότε βρίσκω απόλυτα λογικό.... αλλάζει έστω και μια πινέζα στο τοπογραφικό.... ΝΕΟ ΚΗΔ με την πινέζα....

Έγραψα στο πρώτο μήνυμα μου ότι δεν μιλάω για αλλαγή στα περί αρτιότητας 1337 κτλ

Δημοσιεύτηκε

Αν ήταν, θα ανεβάζαμε μόνο το dxf και θα γινόταν η υποβολή. 

Για αυτό υπογράφουμε ψηφιακά και το τοπογραφικό, ώστε να εξασφαλιστεί ότι δεν θα γίνει ούτε η πιο μικρή λεκτική αλλαγή. 

Έτσι και αλλιώς, είναι μία πολύ γρήγορη αλλαγή. Βάζεις το νέο ΚΗΔ  στο τοπογραφικό, το υπογράφεις ψηφιακά και το ανεβάσεις. Δεν χρειάζεται αλλαγή στο dxf, που είναι το χρονοβόρο. Προσωπικά δεν μου παίρνει πάνω από 5 λεπτά στη χειρότερη, για να βάλω νέο ΚΗΔ για κάποια μικροαλλαγή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.